Siirry sisältöön

LIIKKUMINEN

Puhekupla 5
Keskustelu | Vihdin kunta
Keskustelu on päättynyt

Etsimme liikkumiseen ympäristöystävällisempiä tapoja ja helpotamme liikkumista Vihdissä, Vihdistä ja Vihtiin. Olemme etujoukoissa kokeilemassa liikennemuotoja, jotka innostavat älykkääseen liikkumiseen. 

Tulevalla strategiakaudella parannamme kunnan kevyenliikenteen verkostoa. 

Tunnin junalla ja lähiliikenteen kehittämisellä on vahva rooli päästövähennystavoitteiden sekä saavutettavuuden toteutumiseen. 

Nummelan lentokenttä on tulevaisuudessa edelläkävijä sähköisen ja miehittämättömän ilmaliikenteen kehittämisessä.

Perustiedot

Päättynyt: 19.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Lentokenttä

Profiilikuvan paikka

Nummela
6. huhtikuuta 2022 kello 11.03.53

Lentokentän kehittäminen tuo varmasti Vihtiin toimeliaisuutta ja aktiivisuutta, mutta toivottavasti sitä ei tehdä asumisviihtyvyyden kustannuksella.


Maauimala

Profiilikuvan paikka

Marja-Leena
7. huhtikuuta 2022 kello 9.10.26

Kertaalleen torpattu loistava maauimala-hanke äkkiä takaisin toteutukseen. Mahtava vetonaula ja viihtyvyyttä nostava projekti Vihdille. Lapsille ja vanhuksille, autottomille ym. saavutettavissa. Matkailijoillekin houkutteleva. Tuo tuloja kuntaan.


Kevyen liikenteen väylät kuntoon

Profiilikuvan paikka

Jokikunta
14. huhtikuuta 2022 kello 14.44.30

Kevyen liikenteen väylät kuntoon kyliin!


Kevyen liikenteen väylät

Profiilikuvan paikka

Oinasjoki
15. huhtikuuta 2022 kello 6.19.57

Kevyen liikenteen väylä Nummelaan, maauimala- hanke takaisin


Kevyenliikenteen pääväylät koko Vihtiin

Profiilikuvan paikka

Lehtisalo
18. huhtikuuta 2022 kello 16.54.24

Vaikka kevyenliikenteen teiden rakentaminen maksaa paljon, pitäisi näitä saada muaallekin kuin taajamiin. Jos rakennettaisiin ensin ikään kuin päätiet kevyenliikenteen väylille eli esim. Vanhan Porintien varteen ja läheisyyteen Espoosta Karkkilan rajalle. Tältä väylältä pääsy esim. Ojakkalan kautta Nummelaan ja Vihdin kirkonkylälle. Liikkumismahdollisuus tällä lailla edistää varmasti huomattavasti ainakin lasten ja nuorten liikkumista, sillä esim Vanha Porintie on äärimmäisen vaarallinen pyöräilijöille eikä kyliltä pääse turvallisesti juuri mitenkään - paitsi henkilöautolla. Oikein sijoitettu pyöräilyverkosto vahvistaa myös matkailu- ja palveluelinkeinoja näiden liepeillä. Pyöräteitä tulee nyt etelästä Vihdin rajalle Espoosta ja Kirkkonummelta.
Suuret autotiet halkovat Vihtiä, ja näiden ylittäminen tai alittaminen onnistuu vain harvasta kohtaa esimerkkinä Hanko-Hyvinkääntie. Myös se, että rakennetaan turvallisia ylityspaikkoja tai alikulkuja, lisää liikkumisen mahdollisuuksia. Mikäli uusia ylityspaikkoja olisi mahdollista rakentaa, voisi samalla laajentaa niitä myös mahdollisille ratsastusreiteille.