Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 9
Keskustelu 1 viikko, 3 päivää jäljellä | Espoon kaupunki

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Avoin: 20.1.2023 - 6.2.2023

Päättymispäivä: 6.2.2023

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Puhekupla Uusi kommentti

Ullanmäenpolku

Profiilikuvan paikka

koivuhovi
23. tammikuuta 2023 kello 19.52.40

Asemanseutu, joka on merkitty karttaan, on mielestäni ainakin lastenvaunuilla kulkiessa nykyisellään toimiva. Junasta poistuessa voisi olla opaste laiturilla 1, että missä suunnassa on esteetön kulku pois asemalaiturilta. Asemalle pääsyä hankaloittaa/ tekee mahdottomaksi se, että Ullanmäenpolkua asemalta Turunväylän alittavalle kevyenliikenteen tunnelille ei hoideta talvisin. Lisäksi Turunväylän alittava tunneli on toisinaan ollut niin täynnä vettä, että Koivuhovin asemalle ei ole päässyt sitä kautta Kaksoiskiventieltä.


Onko yhdistetty nykyvaatimukset tai tulevaisuuden tarpeet täyttävä?

Profiilikuvan paikka

Liisa
24. tammikuuta 2023 kello 12.06.29

Katusuunnitelman tavoitteena on luoda nykyvaatimukset täyttävät esteettömät kevyen liikenteen yhteydet asemanseudulle. Hyvä niin, mutta onko yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä sellainen ratkaisu, että se täyttää nykyvaatimukset saati tulevaisuuden vaatimukset vilkkaalla asemanseudulla? Rantaradanbaana mennee tulevaisuudessa vierestä, sekin lisännee liikennettä aseman kulmilla. Voisiko ratkaisu olla jokin muu kuin yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä?Lii


Miten kulku raiteelle 1 on järjestetty

Profiilikuvan paikka

Santtu
24. tammikuuta 2023 kello 18.49.36

Raiteelle 1 pääsee nykyään kätevästi Ullanmäentieltä. Miten pääsy raiteelle 1 on järjestetty uudessa suunnitelmassa.


Kanttilivet pois pyörätieltä

Profiilikuvan paikka

Santtu.
25. tammikuuta 2023 kello 15.20.07

Nyt kun Ullanmäentiellä on iso putkilinjaremontti ja kelvi on poissa käytöstä pitkän ajan, niin sitten kun se taas päällystetään, niin kanttikivet voisi jättää pois.


idea

Profiilikuvan paikka

janne
25. tammikuuta 2023 kello 19.39.12

vois ottaa huomioon vanhukset ja liikuntavammaiset


Kulkuyhteydet projektin aikana

Profiilikuvan paikka

Pera
25. tammikuuta 2023 kello 21.48.26

Suunnitelma näyttää ihan järkevältä. On kuitenkin kriittistä että huolehditaan hyvistä kulkuyhteyksistä projektin aikana. Esim. pääsy Ullanmäenpolulta Koivuhovin asemalle. Tämä reitti on kriittinen monille esim. työmatkan tai lapsen päiväkoti- ja koulumatkan kannalta. Vaihtoehtoista reittiä ei käytännössä ole, eli tämän on ehdottomasti pysyttävä avoinna kaiken aikaa. Suunnitelmassa on myös huomioitava turvallisuus. Koivuhovin aseman ohi kulkee paljon koululaisia Kauniaisiin tai Ymmerstaan, sekä päiväkotilaisia.


Pari lisähuomiota

Profiilikuvan paikka

Pera
25. tammikuuta 2023 kello 21.53.49

Projektiin liittyen Ullanmäenpolun talvikunnossapito, josta joku muukin mainitsi, on asia joka on saatettava kuntoon. Polkua ei ole tämän talven aikana aurattu yhtä ainoata kertaa, mutta hiihtolatu on toki käyty vetämässä jo varmaan viidesti. Tämä on monelle ainoa reitti Koivuhovin asemalle eikä siitä pidetä minkäänlaista huolta. Viime keväänä tunneli oli niin täynnä vettä että sain todistaa kun pieni koululainen joutui ottamaan kenkänsä pois ja kävelemään paljain varpain, vettä polviin asti, tunnelin läpi. Ja koulupäivä oli hänellä vasta edessä! Toivoisin myös että junalla Helsingistä päin tultaessa portaiden viereen voisi rakentaa luiskan ja vähän äkkiä. Tuntuu vähän kummalliselta joutua kiertämään useamman sadan metrin lenkki lastenvaunuilla joka kerta.


Liityntäpysäköinti, liikenneriskit ja Ullanmäentien kunnossapito

Profiilikuvan paikka

Jukka
26. tammikuuta 2023 kello 15.42.54

Liityntäpysäköinnin todellinen haaste Koivuhovissa on se, että liityntäpysäköintiä käytetään aivan muihin tarkoituksiin. Pysäköintialue näyttää toimivan ilmaisena asukasparkkina Ullanmäentien toisellatoisella puolella olevan kerrostalon asukkaille.

Ullanmäentien liikenteelle keskeisin haaste on talvisin varsin surkea kunnossapito. Lumenpoisto viipyy luvattoman kauan usein päiviä, jonka jälkeen aurauksen lopputuloskin on uraista ja suorastaan vaarallista liikenteelle.

Liikenneriskejä lisää lähialueella myös se, että isojen asunto-osakeyhtiöiden runsasliikenteisiä katuliittymiä on suunniteltu suoraan teiden risteyksiin. mm. Ullanmäentie 10:ssä noin 150 asunnon korttelin ajoliikenne päiväkodin nouto-ja hakuliikenteineen kaikki suoraan risteysaluelle. Paljon jalankulku- ja pyöräliikennettäkin päivittäin. Onko siis laskettu myös kevyen liikenteen määriä ja kuinka tuoreeltaan ja onko ne huomioitu suunnittelussa?


Narkkarimetsikkö, Lähtisikö Vivaldilla?

Profiilikuvan paikka

Jukka
26. tammikuuta 2023 kello 19.24.05

Olisiko mahdollista suunnittelussa huomioida jollain tavalla metsikön ja sen reuna-alueiden toteutusta niin, että metsikkö ei houkuttelisi narkomaaneja yms. päihteiden käyttäjiä. Nykyisellään se on melkoinen ruiskujen kaatopaikka ja "kaljottelukeskus". Jos, kuten näyttäisi suunnitelmassa olevan, läpikulku metsikössä vähenee, koska oikaisemisesta ei enää hyödy, ei pääse oikein mihinkään. Se muuttaa metsikön käyttöä, mutta kuinka vaikuttaa näihin päihdeporukoihin? Jostain luin, että klassista musiikkia soittamalla häiriköt häipyvät.. eivät ehkä kestä kuunnella sitä :D.. Asemallahan on kaiuttimet jo valmiiksi...


Lisää uusi Kommentti

Paljonko on 10 - 7?