Siirry sisältöön

Omakohtainen kokemuksesi lapsen ja perheen avohuollon sijoitukseen, kiireelliseen sijoitukseen ja huostaanottoon liittyvistä tapahtumista.

Puhekupla 13
Keskustelu 5 kuukautta jäljellä | Viranomaisvalvontaliitto ry

Perustiedot

Avoin: 17.1.2023 - 30.6.2023

Päättymispäivä: 30.6.2023

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Puhekupla Uusi kommentti

Asiakkaamme kertomus lyhyesti

Käyttäjän profiilikuva - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
17. tammikuuta 2023 kello 21.44.12

Kolmihenkinen perhe -äiti 54 v, lapset 12 v ja 14 v- oli muuttanut äidin äitin sukukuntaan isoon vanhaan koulurakennukseen.He asuivat kotikoulussa onnellisina ja joutuivat pari vuotta myöhemmin 21.2.2018 erikoisen toimen kohteeksi. Heille ennestään tuntematon vasta töihin kuntaan tullut sosiaalityöntekijä SKR saapui yllättäen heidän kotiinsa opiskelija TV:n ja 2 poliisin kanssa. He kiertelivät 750 m2 rakennusta ja katselivat miten puuta poltetaan lämmityskattilassa tuolloin -25 C ulkolämpötilan aikaan. Sitten perheen käskettiin tulla mukaan jonnekin tuntemattomaan paikkaan kertomatta miksi.

Perhe sanoi heit lemmikeilleen ja suuntasi poliisit perässään teinilapset 14 v ja 16 v sosiaalityöntekijöiden autoissa tuohon tuntemattomaan paikkaan, mikä osoittautui 15.3.2019 konkurssiin menneen TOY:n erääksi omistusasunnoksi paikkakunnalla K. Kirjauksista löytyy heti ensimmäisenä sanat: "Äiti kertoo lapsilleen avohuollon sijoituksen olevan kidnappaus."

Seuraavana aamuna perheen äiti lähti hoitamaan perheen lemmikeitä kotiin isoon kotikouluun 110 km päähän "perhekuntoutuspaikasta". Perhe siirrettiin paikkakunnalle M josta sama tahti jatkui. Perheelle ei annettu mitään päätöksiä asiassa eikä kerrottu miksi heitä pidetään "perhekuntoutuksessa".

Perhe valitti K:n hallinto-oikeuteen jo ennen kuin sai kirjallisen päätöksen siitä, että kyseessä on perhekuntoutus. Kyseinen perhekuntoutuspäätös tuli perheen tietoon 1,5 kk perheen kaappaamisen jälkeen.

Koska perhe kyseenalaisti kaikki paikkakunnan P sosiaalityöntekijöiden toimet, sosiaalityöntekijä SKR keksi nuorisopsykiatrin antaneen lausunnon minkä perusteella perheen 2 teinilasta on kiireellisesti sijoitettava. Erikoista tässä oli ettei kumpikaan lapsista ollut käynyt missään psykiatrisessa tutkimuksessa ennen kiireellistä sijoitusta 11.4.2018 eikä edes sen jälkeen.

Lapset sijoitettiin ilman syytä paikassa missä ei edes ole mahdollista kiireellisesti sijoittaa, eli 24/7 valvotussa laitoksessa ja sijoituksen päätöksessä oli graavi valhe, joka on peitelty asiakirjamerkintäväärennöksenä perheen rekistereihin.

Lasten lähipiiriä ei kartoitettu milloinkaan ja perheen lasten isästä ei välitetty ollenkaan, vaikka hän oli kunnan P tiedossa hyvinkin ja hyvin toimeentuleva työteliäs mies. Kyseisen perheen tapauksessa on huutomerkein nähtävissä perheelle suuren haitan aikaansaaminen keinolla millä hyvänsä, katselee tuota asiaa sitten miltä kantilta vain. Lasten omasta mielipiteestä ei välitetty vaikka he olivat siis 14 v ja 16 v.

Kunta P yritti lasten ja äidin rajoittamisia, terveydenhuoltoaikojen estämisiä, edunvalvojaa kahteen kertaan jopa suullisessa käräjäoikeusistunnossa 7.9.2018. Kun mikään ei auttanut, P:n kunnan johtava sosiaalityöntekijä joutui palauttamaan kunnan P kaappaamat lapset omaan kotiin oman perheensä luokse 13.92018. Johtava sosiaalityöntekijä veti kunnan P 8.6.2018 laittamat huostaanottohakemukset pois hallinto-oikeudesta estääkseen tapauksen ilmitulon julkiseksi 15.10.2018.

Käyttäjän profiilikuva - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
22. tammikuuta 2023 kello 2.42.17

Kyllä. Kaikki mitä yhdistyksemme esittää, on todisteellista. Ikävä kyllä.

Näytä lisää vastauksia

Kidnappasi kesken oppituntien

Profiilikuvan paikka

Äiti ilman lapsia
18. tammikuuta 2023 kello 15.53.41

Minulla oli 1. ja 4. luokalla kiitettävän oppilaat viety kesken oppituntien. Lapseni soittivat minulle, että olivat taksissa sos. tt Vesa Korhosen ja Susanna Mutlun kanssa menossa hakemaan lukiolaista tytärtäni. Tein poliisille ilmoituksen, että em. ovat kidnapanneet lapseni 12.4.2013. Samalla käskin lukiolaistani piiloutumaan kaverinsa luokse. Sekavassa lastensuojelun selvityksessä Kuopion Rajalan koulun rehtori oli ilmoittanut huolensa perheen aamiaistilanteesta! Myös 4. luokkalaiseni oli kulkenut koulun käytävää väärästä kohtaa ja perheen arveltiin kiistelevän huoltajuudesta. Olemme ranskalais-yhdysvaltalais-perhe eli noissa maissa huoltajuus on ehdoton yhteishuoltajuus. Itä-Suomen Hallinto-oikeudessa lastensuojelu valehteli antaneensa avohuollon tukitoimia, vaikka lapset oli huostattu kiireellisesti ja sijais-jälkihuollon aikana muutama satanen oli laitettu tililleni, jolloin varat eivät olleet lasteni käytössä. Lastensuojelun johtaja, joka huostasi lapseni oli Tuula Marketta Kolari ja hän toimii HAO:ssa tarkastajana huostaanotoissa. Hänellä on myös Hallintovirka lastenkodissa ja ensikodissa. Uusiksi huostaanoton perusteiksi keksittiin minun kieltäytyminen perheterapiasta, vaikka olin käynyt perheterapiassa kolme vuotta ennen huostaanottoa. Suostuin käymään vanhemmuusarviossa, minkä tuloksena todettiin etten ole aikuisiällä sairastunut mt-tai päihdeongelmaa ja kykenen huolehtimaan lasteni arjesta. Seuraavat sos tt: t olivat täysin epäasialliset Marena Paahto ja Minna Saren. Lapset sanoivat, puolivuosittain kysyttäessä, haluavansa palata äidin luo kotiin. Lasteni terveys ja huolenpito laiminlyötiin täysin huostaanotettuna, heidän keskiarvonsa laski 3-4 numeroa ja tyttäreni jäi luokalleen. Pientä poikaani kiusattiin koko huostassaolon ajan, mistä lastensuojelu oli hyvin tietoinen, mutta ei tehnyt asialle mitään. Huostaanottopäivänä olin oppisopimuskoulutuksessa kansainvälisessä yrityksessä. Läheisiä ei kartoitettu ja lapseni sijoitettiin laitoksiin, missä enimmäkseen päihdelapsia ja seksuaalisesti hyväksikäytettyjä. Lastensuojelu ei puhunut ainuttakaan totuudenmukaista lausetta HAO:ssa ja toimi täysin oikeudettomasti. Valituskelpoisia päätöksiä emme saaneet, yhteydenpitokielto tuli jo ennen kuin tiesimme minne lapsiani ollaan siirtämässä. Uusin sos tt Riikka Räisä puhui vain sosiaaliasiamiesten välityksellä. Lapset eivät saaneet tietoa kotilomista etukäteen ennen kuin sosiaaliasiamies alkoi vaatia lomalistoja puolestani, mutta silti Mehiläinen Familar muutti listoja omavaltaisesti. Lapseni sanoivat, että eivät toivu huostaanotosta koskaan ja elämä syyttömänä vangittuna pilasi lapsuuden. Lastensuojelulla on HAO:ssa ovat sos tt: t tekemässä päätöksiä, myös pari takuulääkäriä Pirjo Ojala ja Tuomo Ronkainen kirjoittavat perheen kunniaa loukkaavia lausuntoja lastensuojelua varten ja toimivat myös Itä-Suomen Hallinto-oikeuden tuomareina lastensuojeluasioissa. Piiri pieni pyörii ja lastensuojelun diktatuuri jatkuu.

Käyttäjän profiilikuva - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
20. tammikuuta 2023 kello 2.22.42

Lastensuojelua ei valvo kukaan kirjoitti:

Lastensuojelu asiakuus alkoi siitä, että hain lähetteen terveyskeskuksesta KYS lastenneurologiaan. Sieltä lähetettiin HUS:n lastenklinikalle, koska lapseni kallo kasvoi epätasaisesti sauman juuttumisen vuoksi ja se piti korjata. Koska junamatkat ja yöpymiset Helsingissä tulivat kalliiksi, HUS:n sos tt yritti auttaa perhettämme. Helsingin kaupunki kustantaa hoitajan kotiin, mutta Kuopion kaupungin sos tt Vesa Korhonen hylkäsi matka-ja kotiini palkkaamani hoitajan laskut. Hän sanoi, että Kuopiossa ei ole tällaisia tukitoimia. Lasteni huostaanotto kesti siis aikuisikään asti. Nuorin lapseni täytti 18 v. tammikuussa 2023. Itsenäistymisvaroja ei kertynyt, koska en hyväksynyt koskaan huostaanottoa. Meillä oli toimivat tapaamis-ja huoltajuussoimukset, ennen huostaanottoa. Lapsilleni lastensuojelu yritti anoa edunvalvontaa, siinä onnistumatta. Who is watching the watcher? Kuka valvoo sosiaalijohtajaa, joka valvoo lastensuojelulakien noudattamista a HAO:ssa ensin huostattuaan lapseni, ilman että pysyi totuudessa ja kriteerit täyttyivät huostaanotolle. Eikö lastensuojelun takuulääkäreitäkään saada pysymään kehyksissä? Dokumenttien pitää olla totta. Esimerkiksi pieni poikani oli kauhuissaan, kun häntä siirrettiin Mäntyrinteen lastenkodista Lapinlahden ammatilliseen perhekotiin ja yhteydenpitokielto laitettiin, ilman että tiesin mihin lastani siirrettiin ja olin voinut valittaa päätöksestä. Lastenkodin sosionomi Arja Saapunki oli kirjannut, että lapseni läksi iloisesti laulaen uuteen sijaishuoltopaikkaan. Lastenkodeissa tyttäreni ryöstettiin ja hakattiin, myös poikani valvontavastuu laiminlyötiin ja lisäksi hänellä teetettiin ilmaista työtä. Lapsia olisi pitänyt kuunnella. Kun 12-vuotias haluaa kotiin, niin huostaanotto on lopetettava. Todistin kaikki ladtensuojelun väitteet vääriksi, mutta tuomaristo HAO:ssa on lastensuojelun sisäpiiriä ja tuomiot on ennaltasovittu.

Olen pahoillani kaikesta kokemastanne.
Selkeästi koette ettei lastensuojelu ole tarjonnut teidän perheellenne apua kun ainoa mikä on jäänyt jäljelle koko ruljanssista on paha mieli kaikilla.
Olen sanaton ja rukoilen teille voimia jaksaa yhdessä parannella sielun vammoja.

Mottomme ovat "Oikeus ennen muuta" ja "Niin kauan kun on elämää on toivoa."

Näytä lisää vastauksia

Mututuntumalla huostaan

Profiilikuvan paikka

Surullinen äiti
19. tammikuuta 2023 kello 11.22.36

Vuonna 2020 sossut marssivat kotiini ja kävi hakemassa lapseni pois. Lasun johdosta, jota ei edes ole käyty vielä tänä päivänäkään lävitse.
Sossu tehnyt lapsille diagnoosit ja nyt sanellu lääkärille diagnoosit ja lääkäri leimannut ne lävitse. Bio vanhempia ei ole haastateltu ollenkaan vaan kaikki tiedot sossu osannut kertoo lapsista.

Alkuperäisen huostapäätöksen ongelma kohdat on poistuneet.
Kaikki lapset sijoitettu eripaikkoihin, osaa siirrelty paikasta paikkaan. Esim. Tyttäreni 6v on nyt neljännessä paikassa.

Osaa lapsistani saan tavata kerran kuukaudessa viikonlopun, osaa yhden yön kuukaudessa ja tyttöä 4 tuntia kuukaudessa valvotusti. Selitystä en ole saanut, että mix näin.

Asiakirjoja en saa määräajan puitteissa, assut saan aina seuraavassa asussa.
Tavotteita ei suostuta minulle antamaan eikä kerrota mitä odotetaan että lapsia voisi miettiä kotia päi. Sossu kertoo vaan omista tavoitteista ja se on aina mahdollisen pitkä sijoitus.

Sossuihin ei saa yhteyttä kun harvoin, eikä vastaa yhteydenotto pyyntöihinkään. Tälläkään hetkellä en tiedä kuka on edes sossu, kun edellinen jäi virkavapaalle.

Nyt yritän taistella lasten oikeuksien puolesta koska he ovat kokonaan eristetty Bio suvustaan.
Eivät nimittäin ole nähnyt sukuaan ja kummejaan sen jälkeen kun joutuivat lähtemään.

Käyttäjän profiilikuva - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
19. tammikuuta 2023 kello 13.35.31

Onpas aika lailla kauhistuttavaa kuulla tuollaista!

Mikäli teillä ei ollut huolta eikä hätää lastenne kanssa ja lapsenne itse eivät olleet itsestään lasua tehneet, on tuo ollut aika lailla ylimitoitettu toimi yks kaks ja yllättäen, että sosiaalityöntekijät vain tulivat kotiinne ja veivät lapsenne mukanaan perustuen johonkin ilmoitukseen jota ei olla miltei kolmen vuoden aikana vielä edes läpikäyty. Teidän tapauksessanne korostuu haitanteon vaikutukset mikäli kyseessä on ollut esimerkiksi jonkun tahon tarkoituksella teille ongelmia haluavan tekemä keksitty lastensuojeluilmoitus.

Viranomaisen on pystyttävä perusteleman kaikki toimensa ja päätöksensä lain mukaisesti sillä kaikki hänen toimensa tulee perustua ainoastaan lakiin. Teidän tilanteessanne on toimittu väärin vastoin lakia jo alusta alkaen ja tuon väärän toimen seuraukset jatkuvat yhä.

Kaikkia asianomaisia on alusta alkaen kuultava ennen mitään päätöksiä.
Lähipiiri on kartoitettava lain mukaan ensisijaisena huostaanottosijoituspaikkana.

Sosiaalityöntekijä ei voi eikä saa puuttua kuin oman alansa osaamiseen, kaikki muu jää muulle ammattihenkilöstölle. Se tarkoittaa, että sosiaalityöntekijä ei ole terveystarkastaja, ei eläinsuojeluviranomainen, ei poliisi, ei lääkäri, ei psykiatri, ei syyttäjä, ei lakimies eikä tuomari.

Sosiaalityöntekijän aidot oikeudet tehdä työtään perustuvat vain lakiin missä sanellaan suoraan hänen työnsä velvoitteet ja vastuut. Siellä ei anneta sosiaalityöntekijälle minkäänlaisia oikeuksia kertoa tai suunnata kenenkään muun viranomaisen mieltä mihinkään suuntaan. Kaikkien viranomaisten, myös sosiaalityöntekijöiden, on tehtävä vain oma osuutensa siinä prosessissa mihin he osallisituvat ja that`s it.

Jokainen viranomainen joutuu lain mukaan tekemään aina oman tutkimuksensa asiasta uskomatta ketään tai mitään muuta tahoa. Näin hän toimii objektiivisesti kuten viranomaisten kuuluu lain mukaan toimia.

Lain mukaan, mikäli huostaanoton syyt ovat poistuneet, lasten palauttamista ja huostaanoton purkamista on alettava heti suunnitella. Suosittelemme sinua ja lähipiiriänne laittamaan huostaanottopurkuhakemukset sosiaalitoimelle välittömästi. Pyytäkää välitöntä käsittelyä ja päätöstä valitusosoituksineen toimivaltaiseen hallinto-oikeuteen.

On myös mainittava se, että teidän tapauksessanne on tapahtunut niin paljon hallinnollisia virheitä, että koko huostaanottoasia on tarkkaan läpikäytävä suullisessa hallinto-oikeuden istunnossa. On paljon väärässä järjestyksessä tehtyjä hallinnollisia päätöksiä ja asiattomia perustelemattomia rajoituksia.

Onnea matkaan ja terve tuloa kysymään jos kysyttävää on sp Viranomaisvalvontaliitto@hotmail.com


Kuka korvaa edes taloudellisia kuluja?

Profiilikuvan paikka

Kidutettu perhe
21. tammikuuta 2023 kello 18.57.54

Sen verran osallistun osaltani tähän keskusteluun, minkä koen äärimmäisen tärkeäksi, että kyselen sosiaalityöntekijöiden vuoksi taloutemme alas ajamisesta ja maineemme menetyksestä kunnassamme, että kuka korvaa nämä mittavat vahingot?

Lyhyesti kerron, että meistä tehtiin väärä ilmianto ja keksitty lastensuojeluilmoitus, mitkä johtivat poliisien ja sosiaalityöntekijöiden yllätyshyökkäykseen kotiimme keskellä yötä lasten ja meidän nukkuessa. Meidät vietiin kotoamme, miehelleni muovailtiin kunnianloukkaussyyte ja viranomaisenvastustamissyyte, vaikka hän oli vain ihmetellyt kuka siellä ovea hakkaa keskellä yötä.

Jouduimme taistelemaan oikeuksistamme ja lapsistamme lyhyen mutta ikimuistoisen ja traumaattisen 4 kk ajan, jonka jälkeen hyvä lakimies sai meidät kaikki palaamaan kotiin.

Koemme, että ,meitä on kiusattu ja ahdisteltu jonkin tahon toimesta haitantekomielellä ja eräs näistä haitantekijöistä on saamiemme tietojen mukaan semmonen ammattivalittaja, joka keksii huoli-ilmoituksia ihmisistä ja järjestää heille ongelmia. Hän on harrastanut tällaista siitä asti kun hänen omat lapsensa huostattiin häneltä. Hän esiintyy useilla eri nimillä ja koreilla ammattinimikkeillä ja pyrkii kaikin tavoin samaan hankaluuksia ja ongelmia jopa täysin tuntemattomille ihmisille.

Pyydämme perheenä, että mikäli joku hemmo selittelee niitä näitä ihmisistä joita ei tunne, älkää letkauttako huhuille korviannekaan, vaan antakaa tällaisten höyryjen haihtua itsellään. Olemme hakeneet valtiolta korvauksia, mitkä se kieltäytyy perustelematta päätöstään maksamasta.

Suomessa on virnaomaistoiminta hyvin omalaatuisten ihmisten hallussa ja ei hyvältä näytä, sanon kokemuksesta.

Käyttäjän profiilikuva - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
22. tammikuuta 2023 kello 23.31.39

Ikävä kuulla, että koette viranomaistyöskentelyn haitanneen elämäänne, lapsianne ja talouttanne. Liitossa autamme kaikin tavoin todisteellisesti viranomaisten toimista haittaa kokeneita perheitä ja lapsia.

Olette oikeutettuja saamaan tiedon aiheettomasta lastensuojeluilmoituksesta ja sen tekijästä rikoslain perusteella. Teillä on oikeus haastaa kyseinen henkilö oikeuteen, mikäli hän on keksinyt lastensuojeluilmoituksen tarkoituksenaan kiusata perhettänne.

Viranomainen saattaa perusteettomasti kieltäytyä luovuttamasta haitantekijän tietoja, jotta samankaltainen mielivaltainen toiminta saa jatkua yleisesti nimikkeellä "yleinen etu" Kutenkin "yksityinen etu" voittaa, koska viranomainen on tässä asiassa väärässä ja asianomaisena koko perheenne kokema vakava haitta voittaa vaakakupissa ja haitantekijän tiedot on luovutettava jatkotoimia varten.

Yhdistyksemme toivottaa perheellenne kaikkea hyvää!


Suuri lastensuojeluilta 24.1.2023

Profiilikuvan paikka

Julkisuus on hyväksi
25. tammikuuta 2023 kello 18.39.36

Toivottavasti asiat julkista tietoa tuomalla korjaantuvat.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02SboMp9naPXMgbutLjGP3jPkrMhu1JvmHdYbVACs6NAuqj4uoshNGCqYVzzp4hznyl&id=100001843708258

Nää on järkyttäviä juttuja.
Onneksi näistä on nyt alettu keskustelemaan pikku hiljaa


Lisää uusi Kommentti

Paljonko on 6 × 7?