Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 19
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 20.3.2023

Liitteet

Ilmianna

idea

Profiilikuvan paikka

janne
4. maaliskuuta 2023 kello 10.36.21

pitäisi valvoa ihmisiä jotka kiusaa muita


Säilyttäkää pieni ja varjoisa leikkipaikka

Profiilikuvan paikka

2 pienen äiti
7. maaliskuuta 2023 kello 16.55.14

Sorsiksen kulman leikkipaikka on meidän perheen suosikkeja sen sopivan koon ja kesäisin puiden tarjoaman varjoisuuden vuoksi. Pattisten puisto on paahteinen, ja tukala kesällä, vaikkei lämpötila olisikaan helteinen.

Profiilikuvan paikka

Lastenhoitaja
7. maaliskuuta 2023 kello 22.19.18

Sorsakiven leikkipuisto tulisi kunnostaa eikä hävittää. Ainoa puistossa joka tarjoaa varjoa kesällä ja lapsille tärkeää saada leikkiä puiden varjoasa, melkein metsässä mutta turvallisessa ympäristössä


Leikkipaikka tulisi säilyttää ja kunnostaa

Profiilikuvan paikka

Paikallinen
7. maaliskuuta 2023 kello 19.00.08

Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa: kyseinen puisto on monen lapsen lähipuisto ja lähitienoon suojaisin leikkipuisto kesähelteillä. Puisto kaipaisi kunnostusta, jonka myötä sen käyttöaste varmasti nousisi entisestään.


Varjoisalle leikipaikkalle suuri tarve

Profiilikuvan paikka

Kahden lapsen äiti
7. maaliskuuta 2023 kello 19.15.16

Tämä! Pattisten puisto on todella helteinen eikä lapset viihdy sielä kesäisin. Toppelundin leikkipaikan paras puoli on ollut kaupan läheisyys ja puiden tuoma varjo. Tulemme monesti tänne leikkimään ja syömään välipalaa. Varjoisia leikkipaikkoja tulisi tarjota lapsiperheille enemmän, eikä poistaa niitä. Leikkipaikkoja tulisi myös olla alueella useampi, ettei puistoihin hakeutuminen olisi pitkien kävelymatkojen takan kun lapset eivät jaksa pitkiä kävleymatkoja. Toivon että puisto kunnostetaan - outoa että edes muuta harkitaan!


Puiston säilyttämisen puolesta

Profiilikuvan paikka

Puistoilija
7. maaliskuuta 2023 kello 20.38.05

Kyseinen puisto tulisi säilyttää sen sijainnin ja varjoisuuden johdosta. Puisto on pieni ja kotoisa sekä sen puut suojaavat kesällä hyvin auringolta. Talvella siellä on mukava keinua. On meidän lasten lähipuisto, jossa käymme lähes päivittäin. Lisäksi asiassa tulisi huomioida se, että Haukilahden vesijohtoverkoston uusimisesta tuleva kova ääni kantautuu liiakseltaan Pattisten puistoon, jolloin siellä ei ole hyvä olla lasten kanssa. Asiaa ei varmasti paranna Haukilahden ostarin tuleva remontti ja talojen rakentaminen. Näin ollen, jos nyt kyseessä oleva puisto aiotaan purkaa, tulisi sen osalta odottaa siihen asti, kunnes ostari on rakennettu valmiiksi.


Varjoisalle leikkipaikalle suuri tarve

Profiilikuvan paikka

Pienen pojan äiti
7. maaliskuuta 2023 kello 21.08.21

Vaikka Sorsiksen leikkipuisto ei tällä hetkellä hyvässä kunnossa olekaan, on se auringon paahtaessa ainoa viilentävää varjoa tarjoava leikkipuisto alueella. Sekä Pattisten että Haukiverkon leikkipuistot ovat tukalan kuumia jo loppukeväästä/alkukesästä eivätkä tarjoa suojaa auringolta tai kuumuudelta pienille leikkijöille. Pattisiin ei käy edes tuuli, joten kyseinen puisto on kesällä todella ahdistava. Toivon, että Sorsiksen puisto kunnostetaan ja säilytetään tämä varjoisa vaihtoehto alueemme pienille leikkijöille. Pattisten puistoon voisi harkita puiden istuttamista nykyisten pensaiden tilalle luomaan edes jonkinlaisia varjon paikkoja leikkialueelle. Pienten lasten ei ole hyvä olla suorassa auringonpaahteessa edes uv-vaatteissa.


Varjoisaa leikkipuistoa tarvitaan!

Profiilikuvan paikka

Leikkipuiston kävijä
7. maaliskuuta 2023 kello 21.43.12

Toppelundin leikkipuisto on alueen ainoa leikkipuisto, jossa puut tarjoavat varjostusta kesähelteillä. Pattisten puisto on valitettavasti kesäisin aivan liian paahteinen pienille lapsille. Myöskään Haukiverkon leikkipuistossa ei juuri varjoa ole tarjolla yhtä yksittäistä puuta lukuunottamatta.

Tästä syystä Toppelundin leikkipuisto pitäisikin ehdottomasti kunnostaa purkamisen sijaan. On todella kurjaa, jos kesähelteillä lapsiperheille ei olisi enää päiväsaikaan ulkoiluun soveltuvaa puistoa.


Varjoisuus tärkeä erityisesti pienille lapsille

Profiilikuvan paikka

Lapsiperhe
8. maaliskuuta 2023 kello 8.39.57

Kyseessä on alueen ainoa varjoisa leikkipuisto. Erityisesti pienten lasten ja vauvojen osalta, joita tulee erityisesti suojata auringolta, on tämä käytännössä ainoa leikkipuistovaihtoehto kesäisin


Säilyttäkää leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Kahden pienen äiti
8. maaliskuuta 2023 kello 9.23.17

Puisto tulisi jättää ja kunnostaa, jotta vetovoima säilyy.

Pattisten puisto on aivan liian kuuma kesäisin, jotta siellä voisi kauan viihtyä. Siksi käymmekin tässä puistossa. Ehdoton plussa on että puisto on varjoisa ja se on kaupan lähellä ja sopivasti monien puistojen ”välissä”. Jos puisto lakkautetaan, kasvaa välimatkat monien kotien ja puiston välillä. Allekirjoitan myös tuon haukilahden ostarin remonttih***etin. Sieltä tulee paljon tulevien vuosien aikana melua, pölyä ym. jolloin pattisten leikkipuiston houkuttelevuus vähenee entisestään.

Säilyttäkää siis nykyinen puisto. Lapset tarvitsevat luonnonmukaista puistoa, jossa on puita varjostamassa.


Säilytetään puisto

Profiilikuvan paikka

Varjoa kaipaava äiti
8. maaliskuuta 2023 kello 10.57.20

Kuten aiemmissa kommenteissa on tullut esiin, tämä puisto on ainut Haukilahden puistoista, jossa on mahdollista leikkiä kesäisin myös aurinkoisina päivinä. Ainakin meidän lapsemme viihtyy puistossa hyvin, vaikka siellä ei olekaan kiipeilytelineitä tai liukumäkeä. Nykyisen katoksen voisi siistiä ja varmistaa, että sen rakenteet ovat kunnossa, muuten puisto toimii hyvin nykyisellään. Tämänhetkiset roskapussien tyhjennyskustannukset lienevät melko pienet puiston purkamiseen ja kohdan metsittämiseen verrattuna.


Älkää tuhotko tätä leikkipuistoa!

Profiilikuvan paikka

Leikki-ikäisen äiti
8. maaliskuuta 2023 kello 21.26.27

Tämä on perheemme lähin leikkipuisto, joten todellakin toivon, että se kunnostetaan eikä hävitetä! Tämä on tosi kiva leikkipaikka pienille lapsille ja itsekin tykkään siitä varjoisuuden vuoksi.


Miksi puisto purettaisiin?

Profiilikuvan paikka

Haukilahtelainen
12. maaliskuuta 2023 kello 16.48.45

Hei,

Mikä on primääri syy tuon puiston purkamiseen? Kuinka paljon purkaminen maksaa? Mitkä ovat puiston vuotuiset ylläpitokustannukset tällä hetkellä?

Lapset tarvitsevat monipuolisia leikkiympäristöjä. Tämä pieni puisto sopii erityisesti taaperoikäisille ja erityisesti kesällä, kun Pattistenpuisto on kuuma ja paahteinen.

Pienen puiston puut viilentävät kaupunkiympäristöä, ja tämä on jatkossa vielä tärkeämpää, kun ilmastonmuutos lisää sään ääri-ilmiöitä. Näistä syistä puistoa ei pidä purkaa ilman todella painavaa syytä.


Sorsiksen leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Annika
12. maaliskuuta 2023 kello 17.02.40

Miten paljon tässä säästetään? Luulisin että kalliimpi purkaa kuin pitää kunnossa. Hyvin vaatimaton ja sympaatinen leikkipaikka mistä löytyy varjoa kuumina kesäpäivinä. Mietityttää tämä päätös.


Paskajuttu

Profiilikuvan paikka

Asukas
20. maaliskuuta 2023 kello 10.38.50

Paskajuttu jos tohon tulee joku työmaa ku tässä lähellä asustelen


Leikkipaikka

Profiilikuvan paikka

Kokko
20. maaliskuuta 2023 kello 13.40.24

Olisi hyvä säilyttää Sorsiksen lähellä olevasta leikkipaikasta ainakin penkkejä, että ulkoilijoille olisi joku paikka jossa istahtaa. Varsinkaan näin talvella ei tahdo löytyä penkkiä kuin joidenkin bussipysäkkien yhteydestä.


Leikkipaikka

Profiilikuvan paikka

Kokko
20. maaliskuuta 2023 kello 13.40.25

Olisi hyvä säilyttää Sorsiksen lähellä olevasta leikkipaikasta ainakin penkkejä, että ulkoilijoille olisi joku paikka jossa istahtaa. Varsinkaan näin talvella ei tahdo löytyä penkkiä kuin joidenkin bussipysäkkien yhteydestä.


Säilyttäkää suojainen leikkipaikka

Profiilikuvan paikka

Isoäiti
20. maaliskuuta 2023 kello 14.00.08

Yhdyn edellä esitettyihin kommentteihin säilyttämisen puolesta.


Kiitämme saaduista palautteista liittyen Toppelundinnummen leikkipaikan purkusuunnitelman luonnoksesta

Profiilikuvan paikka

@NiinaTanttuEspoo
21. maaliskuuta 2023 kello 12.55.33

Emme vielä tässä vaiheessa tee lopullista päätöstä, pohdimme vielä erilaisia vaihtoehtoja leikkipaikan osalta. Palaamme lähiaikoina asiaan. Lopullinen suunnitelma viedään Espoon verkkosivuille huhtikuun aikana (espoo.fi, hakusana "Toppelundinnummen leikkipaikka).

ystävällisin terveisin
Karinin puolesta Niina
Espoon kaupunki