Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 27
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelman löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Päättynyt: 29.5.2023

Liitteet

Ilmianna

Koripallotelineen käyttö ja kestävyys

Profiilikuvan paikka

Kaarina
15. toukokuuta 2023 kello 21.39.33

Suunnitelma vaikuttaa monipuoliselta. Pidetäänhän toteutusvaiheessa huolta, että suunniteltu koripalloteline asennetaan joko alle 12-vuotiaiden telinekorkeuteen (korirenkaat ovat 260 cm korkeudella maasta) tai yli 12-vuotiaiden telinekorkeuteen (korirengas 305 cm korkeudella maasta) riippuen ketkä on ajateltu ensisijaiseksi kohderyhmäksi. Lisäksi mahdollinen korisukka tulee olla jotain muuta kuin narua, jotta se kestää käyttöä.


Ulkoliikuntalaitteet

Profiilikuvan paikka

TarPu
15. toukokuuta 2023 kello 21.41.36

Toivotaan aikuisille suunnattuja ulkokuntosalilaitteita


Erinomainen suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Paikallistuntija
15. toukokuuta 2023 kello 21.44.20

Pienten lasten vanhempana olen jo pitkään tunnistanut puutteet Vanhan-Mankkaan puiston alueen hyödyntämisessä. Aivan erinomainen ajatus ottaa alue tehokkaampaan käyttöön ja kehittää sitä sekä lasten että aikuisten ja nuorten käyttöön ulkokuntosalin myötä. Alueen asukkaat hyötyisivät varmasti myös jonkinlaisesta "tapahtumakeskuksesta" tai aukiosta, jossa voisi kokoontua juhlapäivinä ja järjestää ohjelmaa. Sellainen Mankkaalta vielä puuttuu ja pääsiäistapahtuma on osoittanut, että paikalliset kyllä osallistuvat, jos joku jotakin järjestää.


Katos / aurinkosuoja mukaan suunnitelmiin

Profiilikuvan paikka

Mankkaalainen perheenäiti
15. toukokuuta 2023 kello 21.52.20

Ihana suunnitelma! Olisiko mahdollista lisätä jokin elementti mikä mahdollistaisi sateensuojana / auringonsuojan puistossa ulkoileville?


Uimapaikka tulevaisuudessa pohdittavaksi

Profiilikuvan paikka

Mankkaalinen
15. toukokuuta 2023 kello 22.10.18

Suunnitelma vaikuttaa kivalta! Hienoa, että kaupunkilaisten ulkoliikunta mahdollisuuksia halutaan parantaa. Kannatan edellisen kommentoijan ehdotusta auringonsuojasta, puisto on todella paahteinen. Ninja-rata olisi kiva isommille lapsille.


Roikkumismahdollisuus

Profiilikuvan paikka

Mankkaa
15. toukokuuta 2023 kello 23.24.24

Leuanvetotanko / roikkumismahdollisuus ulkokuntosalin yhteyteen ja laatikoita, joiden päälle/päältä hyppiä ja auttaa lyhempiä ylettämään tankoihin. Vastaavanlainen kuin Puolarmaarissa.


Pallolajit kannattaa erottaa ulkokuntosalista

Profiilikuvan paikka

Paikallinen
16. toukokuuta 2023 kello 8.11.09

Hyvä suunnitelma! Erittäin tervetullut parannus alueen keskeisinpään puistoon. Erityisesti ulkokuntosali tavoittaa hienosti alueen liikkujat ja asioivat ihmiset.

Pallolajit kannattaa erottaa ulkokuntosalista etäisyydellä tai aidalla. Ei ole mukavaa, jos pitää varoa pallon lentämistä penkkipunnertavan kasvoihin.

Ulkokuntosalilla saisi mielellään olla riittävä määrä laitteita, jotta koko kehon pystyy käymään läpi. Joillain Espoon ulkokuntosaleilla on ollut typistetty valikoima, jolloin paikan käyttö helposti jää vähäiseksi. Havainnekuvan 10 laitetta on aika hyvä minimimäärä, siitä ei kannata tinkiä.

Suunnitelma vaikuttaa niin hyvälle, että kahdellekin pöydälle voisi olla käyttöä.

Näiden ulkona sijaitsevien pingispöytien käyttö näyttää jäävän vähäiseksi, koska ne vaativat omat välineet ja harrastajilla tuppaa olemaan omat pöydät. Ehkä toinen pöytäryhmä pingispöydän tilalle?


Ulkokuntosalin painot sekä palloilu siinä ohessa

Profiilikuvan paikka

Juja
16. toukokuuta 2023 kello 9.59.41

Erinomainen suunnitelma. Kiitos jo siitä.
Muutama huomio.
- Ulkokuntosalilaitteisiin tuplapainot, yksittäiset painot joita oli mm Tapiolassa betonikannella eivät riitä jalka, selkä, rintatreeneihin edes pienen urheilutaustan omaaville teineille.
- Kuten aiemmin hyvin kommentoitiin, palloilu ei voi olla salilaitteiden välittömässä läheisyydessä, oma ehdotus etäisyyden maksimoimiseksi olisi jättää pingis pois(ainakin tuosta kohdasta), ei sovellu ulkolajiksi yhtä hyvin kuin koripallo. Korin korkeudeksi nuorten 2.60cm, siihen pystyy isommatkin pelata katukorispelinsä.
- Varjoa on hyvä olla läheisyydessä, jos puut hoitaa sen niin hyvä.


Näyttää hyvältä ratkaisulta, ei mitään hienoa, mutta sopivaa.

Profiilikuvan paikka

Alexey
16. toukokuuta 2023 kello 13.09.17

1) Minusta tuntuu oudolta poistaa hämähäkinseitin ja keinujen läheltä tällä hetkellä olemassa olevat tangot, jotka ovat hyvässä kunnossa ja joita lapset ja aikuiset käyttävät melko usein.
2) On myös erittäin mukavaa saada koripallokori, mutta en ole varma kuinka hyvää ja turvallista olisi saada se niin lähellä kuntosalia. Myöskään "hölkkäpölkun" puolelta puistoon ei pääse turvallisesti liikkumaan.
3) Boulder-kiipeilyseinä olisi kiva olla Mankkaalla, lähistöllä ei sellaisia ole.
4) Nykyiset keinut ovat mukavia, mutta ne vaativat huoltoa. Kumipenkit ovat täysin poissa.
5) Istuintikkaat vaihtaisin penkkeihin tai pöytiin, koska ne ovat monipuolisempia.
6) Onko mahdollista lisätä penkki lähelle olemassa oleviin keinuihin, koska aikuiset usein auttavat lapsia siellä tai siellä voi olla jonossa eikä välittömässä läheisyydessä ole paikkaa missä ja valvoa mitä tapahtuu?
7) Se ei ole osa tätä suunnitelmaa, mutta haluan huomauttaa, että jalkapallomaalit ovat erittäin huonossa kunnossa ja ne täytyy korjata/vaihtaa.


Kiipeilyteline tramppojen tilalle

Profiilikuvan paikka

Pirjo
16. toukokuuta 2023 kello 14.37.27

Katsoimme koko perheen voimin suunnitelmaa, koska puisto on meillä aktiivisessa käytössä. Alakouluikäiset lapset kommentoivat kyseisten tramppojen olevan huonoja, kokemusta on muista puistoista. Puisen kiipeilytelineen poistuminen taas harmitti. Ehdotus onkin siirtää nykyinen kiipeilyteline tankoineen tai uusi vastaava tramppojen tilalle. Aikuiset ilahtuivat ulkokuntoiluvälineistä.


Hyvä suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Jussi
16. toukokuuta 2023 kello 18.35.09

Koripallokori ja pingispöytä oli todella hyvä lisä. Toivottavasti ne säilyvät.


Koripallokoreja

Profiilikuvan paikka

Atte
19. toukokuuta 2023 kello 23.27.51

Kiva, että aluetta kehitetään.

Kolme huomiota:
1) Alueelle voisi sijoittaa sekä alakoululaisten koripallokorin että vanhempien junnujen/aikuisten korin.

2) Paahteisille paikoille kaivataan varjoa.

3) Mankkaan alueella ei ole paikkaa, jossa skeitata/scootata. Lisäksi pumptrackiä saa hakea vieläkin kauempaa.


Toiveidentynnyri

Profiilikuvan paikka

Miikka ja tytöt
20. toukokuuta 2023 kello 10.32.02

Hei, kiva että puisto saa uuden ilmeen. Toivottavasti suunnitelma etenee toteutukseen. Muutama huomio alla:
-nykyinen pyörivä parikeinu on huonokuntoinen --> uusitaan
-istutuksien kukkimisajanjakso ajallisesti koko kesän ajalle
-varjopaikkoja
-turvaetäisyys / -aita koripallon ja kuntovälineiden väliin
-uusi polku ylittää ojan (kuivatus)
-mahtuisiko toinen picnic-pöytä (esim. istuskeluportaan tilalle
-roikkumistanko
-ulkokuntosali täydentää hyvin Mankkaan liikuntamahdollisuuksia


Pidetään asukaspuisto vihreänä

Profiilikuvan paikka

Mankkaan asukas
22. toukokuuta 2023 kello 9.03.52

Kiitos Espoon kaupungille siitä että halutaan ylläpitää ja kehittää aluetta asukkaille mieluisaksi.
Suunnitelman lasten temppurata vaikuttaa hauskalta ja tervetulleelta liikunnalliselta toiminnalta lapsia ajatellen. Uudet istutukset ovat tervetulleita.
Kuntolaitealue koripallotelineineen ja pingispöytineen poistaa luonnon mukaista tilaa ja rumentaa näkymää laitteistollaan vain suhteellisen pienelle käyttäjäryhmälle, jolla on jo alueella toisaalla mahdollisuus toimintaan. Lisääntyvä laitteisto saattaa houkutella vandalismiin enemmän kuin luonnon mukainen tila. Lisäksi laitteistosta ja koripallotelineestä sekä pingispöydän käyttämisestä aiheutuva ääni varmasti häiritsee vieressä asuvia asukkaita. Ylipäätään Mankkaan alueelle rakennetaan jatkuvasti, luonnon säilyttäminen edes jossain paikassa tuo yleistä mielenrauhaa.
Ehdotuksia:
• Lähistöllä, kävelymatkan päässä, on jo kaksi pientä kuntolaitepistettä. Hyödynnetään jo olemassa olevaa tilaa ja laitteistoa ja
hankitaan näille pisteille vaikka pari-kolme keskenään erilaista kuntolaitetta lisää.
• Lähistöllä, kävelymatkan päässä, on kouluja, joissa on koripallokenttä, erillinen koripalloteline ja pingispöytä, eikö nämä jo riittäisi kun ajatellaan mahdollisen käyttäjäryhmän laajuutta?
• Puusto on paras varjo, kävelytien varteen voisi istuttaa lisää puita ja sateella voi itse kukin valita haluaako ulkoilla sadevarusteissa.
• Kaupunki voisi keskittyä asukaspuistoalueen kasvuston (heinikon) lyhyenä pitämiseen laajemmalla alalla, näin saataisiin suuremmalle käyttäjäryhmälle piknik-tilaa tai monenlaisten seurapelien (esim. petanque, kroketti) toteuttamiseen isompi alue myös lemmikkien omistajat huomioon ottaen.
Yhteenvetona toteaisin että pidetään asukaspuisto luonnonmukaisena, avarana ja mahdollisimman monelle käyttäjälle avoimena tilana, ei rajata puistoaluetta pienelle ryhmälle ja rumenneta yleistä näkymää laitteistolla.


Ulkokuntosali

Profiilikuvan paikka

Pekkelo
22. toukokuuta 2023 kello 9.48.47

Kuten suunnitelmassa olikin hahmoteltu, aikusille suunniteltu ulkokuntosali tärkeä osa hanketta. Monipuolisia ja turvallisia laitteita.


Erinomaista

Profiilikuvan paikka

Santeri
22. toukokuuta 2023 kello 15.13.24

Suunnitelma vaikuttaa erinomaiselta. Iso peukku ulkokuntosalille, koristelineelle ja pingispöydälle. Kuten aiemmin kommentoitu, hyvä varmistaa riittävät painot laitteille.


Hieno suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Puiston laidalla asuja
22. toukokuuta 2023 kello 15.41.02

Moi,

Mahtava suunnitelma. Erityisesti pingispöytä on hyvä lisä. Olisi kiva, jos myös muita ulkopelejä tulisi, esim. Metallisia krokettiportteja. Pitkällä aikavälillä haaveissa uintimahdollisuus lapsille.


Ulkokuntosali <3

Profiilikuvan paikka

Liisa
23. toukokuuta 2023 kello 17.46.28

Iso peukku kunnolliselle monipuoliselle aikuisten kuntosalille! Riittävästi säätövaraa painoihin. Koripalloteline on sinällään kiva, mutta onkohan nyt sijoitettu liian lähelle kuntosalin laitteita. Vanhan-Mankkaan puistossa ei tila lopu kesken, luonnonniitystä voi vaikka vähän nipistää, jollei muuten mahdu. Niitty toki on myös tärkeä, mutta näkisin kuntosalin kuitenkin tärkeämmäksi.
Toivon kuntosalin pikaista toteutusta.


Hieno suunnitelma

Profiilikuvan paikka

ulkoliikkuja
23. toukokuuta 2023 kello 17.47.15

Suunnitelma vaikuttaa hyvältä, erityisesti ulkokuntosali, vaikka tarkemmin ei näekään suunniteltuja laitteita. Jos kuitenkin pitkälti mukaillaan Urheilupuiston ulkosalia, niin tosi hieno tulee.

En tiedä toimiiko jooga ja koripallo samalla "alueella" ilman jotain vuorovarausta joogalle.

Profiilikuvan paikka

Kkt
23. toukokuuta 2023 kello 18.02.01

Hyvältä näyttää. Puistosta puuttuu koirien ulkoilutusalue jotta eivät kulje vapaana tai ulkoile lasten leikkipaikalla. Penkkejä lisää, grillikatos/eväsalueita/katoksia piknikkejä varten


Asukaspuiston päivittämistä..

Profiilikuvan paikka

Lotta
24. toukokuuta 2023 kello 7.59.23

Tapahtumakeskus / asukaspuisto tunnelmaa lisää! Lapsiperheitä riittää ja osallistuu varmasti. A-keinu, kiipeilyverkko, vanha lentopallokenttä alue vaatii päivitystä( esim.matala lapsille tarkoitettu kiipeilyseinä, sisäänrakennettuja trampoliinejä, liikennepuisto) Ulkokuntosali laitteet myös vaativat päivitystä. Enemmän asukaspuisto tunnelmaa!


Hyvä suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Mankkaalainen
25. toukokuuta 2023 kello 18.14.07

Hienoa, että saataisiin kuntoilualue ja pingispöytä. Muutoinkin aluetta voisi kehittää. Kävelyreittien keskellä olevan heinikon voisi muuttaa piknik-alueeksi tms…


Monipuolinen ja innostava suunnitelma!

Profiilikuvan paikka

Saara
26. toukokuuta 2023 kello 10.42.29

Suunnitelma vaikuttaa monipuoliselta ja siinä on hyvin huomioitu eri ikäiset mankkaalaiset. Aiempien kommentoijien tapaan toivoisin että joku istumapenkki vaihdettaisiin tuoli&pöytä pisteeksi, tämä helpottaisi eväiden syöntiä lasten kanssa. Lisäksi puistoon olisi hyvä saada joku sade/aurinkosuoja esim jonkun pöytäryhmän päälle. Ulkokuntosaliin toivoisin ns toiminnallista häkkiä jossa onnistuu esim kuminauhatreeni & leuanveto (samanlainen kuin uusissa Urheilupuiston & Westendin ulkokuntosaleilla) + boksit. Yleisesti toivomme kovasti että kun remontti on tehty niin kaupunki myös huoltaa aluetta & seuraavaksi investoi lasten leikkipuisto-osaan jossa osa telineistä yms jo hyvin kuluneita.


Toiminnallinen harjoittelu

Profiilikuvan paikka

Chris.py
28. toukokuuta 2023 kello 19.00.47

Ulkokuntosali näyttää monipuoliselta, mutta kehopainoharjoittelu puuttuu kokonaan.

Big rig, jossa esim olisi leuanveto, köysi ja voimistelurenkaat toisi parannuksen treenaamiseen.


Hyvä suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Asukas100
28. toukokuuta 2023 kello 19.08.08

Roikkumista ja leuanvetoja varten olisi kiva saada jonkinlainen tanko. Rengaskeinu on huonossa kunnossa ja aiheuttaa vaaratilanteita jatkuvasti, ei haittaa vaikka poistuisi suunnitelmasta.


Hyvä suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Maija
29. toukokuuta 2023 kello 18.06.24

Ulkosali on erittäin tervetullut lisä Mankkaalle!
Kiitos myös selkeistä ja helposti ymmärrettävistä luonnoskuvista.
Toivottavasti projekti saadaan pian alulle.


Kiitämme palautteesta!

Profiilikuvan paikka

@tanttni
30. toukokuuta 2023 kello 8.24.45

Käymme läpi saadun palautteen. Koottu vastaus lisätään tänne myöhemmin.

ystävällisin terveisin
Karinin puolesta Niina
Espoon kaupunki