Siirry sisältöön

Kittilän osallistuva budjetointi – äänestä, miten sinä edistäisit kittiläläisten hyvinvointia 30 000 eurolla?

Kysymysmerkki 192
5.4.2023 | Kittilän kunta
Kittilä kaikki värit

Osallistuvassa budjetoinnissa Kittilän kuntalaiset päättävät äänestämällä, miten 30 000 euroa käytetään kittiläläisten hyvinvoinnin eteen.
Nyt on aika äänestää mahtavista ideoista! Osallistuvan budjetoinnin äänestys on avoinna 1.-30.4.2023 kaikille Kittilän kuntalaisille. Kaikkien äänestäneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 1kpl 100 euron arvoista lahjakorttia voittajan vapaasti valitsemaan kittiläläiseen yritykseen.


Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa kunnan asukkaat päättävät tietyn rahasumman käytöstä. Kunta tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kunnan kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä kunnan ja sen asukkaiden yhteistä vuoropuhelua. Osallistuvassa budjetoinnissa ideoidaan, päätetään ja tehdään yhdessä Kittilästä entistä parempi ja toimivampi kotipaikka. Kittilässä osallistuvaan budjetointiin on varattu 30 000 euroa. Kuntalaiset ja kunnan yritykset voivat äänestää nyt, miten raha käytetään. Huom! Ideointivaihe ja kuntalaisäänestys luovat lisäarvoa myös muuhun kunnan kehittämiseen – saatuja ideoita otetaan huomioon myös muussa kunnan kehittämisessä ja talousarviovalmistelussa mahdollisuuksien mukaan. Ideat, jotka eivät edenneet äänestysvaiheeseen, lisätään myös kunnan sivuille luettavaksi. Nyt on äänestyksen aika Ideahaussa tuli mahtavia ideoita paljon ja kaikki toteuttamiskelpoiset ideat avataan nyt äänestysehdotuksiksi. Kuntalaiset saavat nyt äänestämällä päättää, minkä idean kunta toteuttaa. Kuntalaisäänestys toteutetaan 1.-30.4.2023. Äänestyksen jälkeen kunta toteuttaa eniten ääniä saaneen idean. Kaikkien äänestäneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 1 kpl 100 euron arvoista lahjakorttia voittajan vapaasti valitsemaan kittiläläiseen yritykseen. Annettuja henkilötietoja käsitellään Kittilän kunnan hallinnon asiakaskyselyrekisterin tietosuojaselosteen periaatteiden mukaisesti. Lisää henkilötietojen käsittelystä Kittilän kunnassa osoitteesta: https://kittila.fi/tietosuoja-kittilan-kunnassa

Perustiedot

Julkaistu: 5.4.2023

Aiheet:
  • #ympäristö ja luonto
  • #tietoyhteiskunta ja viestintä
  • #turvallisuus
  • #opetus ja koulutus
  • #kulttuuri ja vapaa-aika
Kunnat:
  • Kittilä

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna