Nurmilinnunpuiston puistosuunnitelma

Puhekupla 6
27.9.2023 | Espoon kaupunki
Hanke on päättynyt. Yhteenveto:

Kiitoksia kaikille suunnitteluun osallistuneille!


Nurmilinnunpuiston puistosuunnitelmaluonnos oli kommenteilla 12.4.-26.4.2023, mutta suunnittelu alkoi kuitenkin jo vuoden 2022 lopulla asukastyöpajalla, jossa asukkaat saivat antaa ideoita ja toiveita puiston kehittämiseen. Saadun palautteen pohjalta helmikuussa julkaistiin nettikysely, jossa asukkaiden oli mahdollista esittää tarkempia toiveita puistoon tulevien välineiden valintaan. Puistosuunnitelma on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 13.9.2023 ja lautakunta kiitteli erityisesti hankkeessa toteutettua vuorovaikutusta. Puistosta laaditaan seuraavaksi rakennussuunnitelmat. Rakentamisen aikataulu ei ole vielä tiedossa. Seuraa hanketta ja tutustu lainvoimaisiin suunnitelmiin espoo.fi-hankesivulla:   https://www.espoo.fi/fi/hankkeet/nurmilinnunpuisto#suunnitelma-aineisto-49544


Suosittelemme myös tilaamaan Vaikuta nyt -uutiskirjeen, jolloin saat tiedon mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Tilaa Vaikuta nyt -uutiskirje tästä.

Kuvituskuva

Espoon kaupunkitekniikan keskus laatii Karakallioon puistoalueelle puistosuunnitelman. Suunnitelma sisältää puistoalueet: Nurmilinnunpuisto, Nurmilampi, Nurminiitty ja Rastaskukkula. Puistoalueen toimintoja järjestellään uudelleen, leikkipaikka siirretään, sen lisäksi puistoon suunnitellaan uusia puistoraitteja, ulkoliikuntapaikka sekä pelialue.


Alueen valaistusta uusitaan. Leppälinnunpolulta on tarkoitus rakentaa kapeahko valaisematon reitti Nurmilinnunpuistoon. Puistoalueelle jää paljon metsää, puustoa kaadetaan vain siltä osin, kuin uudet toiminnot sen vaativat.

Puistoalue on kaavassa merkitty VP-alueeksi. Kaava mahdollistaa sijoittaa alueelle pallokentän, leikkipaikan sekä uusia puistoraitteja. Puistoalueella on nykyisin leikkipaikka sekä Nurminiitynreitti niminen valaistu puistoraitti.

Uusi leikkipakka tulee sijoittumaan Nurminiitty nimiselle puistoalueelle, tarkoitus on suunnitella pienille ja vähän isommille lapsille erilliset leikkipaikat. Pienten lasten puoli aidataan. Ulkoliikunta- ja pelialue on sijoitettu Nurmilinnunpuisto nimiselle puistoalueelle.

Kommentit suunnitelmaluonnokseen voi jättää otakantaa.fi palveluun 12.-26.4.2023 välisenä aikana.

Suunnitelma tulee lisäksi nähtäville kaupungin nettisivuille espoo.fi, hakusana ”Nurmilinnunpuisto”.

Katso suunnitelman esittelyvideo alta.
Perustiedot

Päättynyt: 27.9.2023

Omistajat: Yhteyshenkilöt:
Aiheet:
  • #ympäristö ja luonto
Kunnat:
  • Espoo

Liitteet

Ilmianna