Kärkölän monitoimikaukalo

Puhekupla 14
27.4.2023 | Kärkölän kunta
Monitoimikaukalon sijainti Kärkölän Järvelän taajamassa

Kärkölän Järvelän taajama-alueelle yhtenäiskoulun sekä liikuntahallin yhteyteen on päätetty hankkia monitoimikaukalo sekä kuntalaisten että koululaisten käyttöön.
Monitoimikaukalo mahdollistaa laadukkaan ja monipuolisen harrastamisen läpi vuoden.


Nykytilanne

Nykyisin alueella on huonokuntoinen vanha liikuntakenttäalue, jota talvisin jäädytetään luistelukäyttöön. Kesäisin kentälle ei ole osoitettu säännöllistä käyttöä.

Tavoite

Kärkölän kunnan yhtenäiskoulun kortteliin on päätetty hankkia monitoimikaukalo. Monitoimikaukalon hankinta (KV päätös 26.09.2022 § 32).

Monitoimikaukalo toimii koko kunnan alueen lähipelipaikkana ja on turvallinen harrastepaikka hyvin valaistuna liikuntahallin ja nuorisotilan vieressä.

Monitoimikaukalo mahdollistaa monipuolisten lajien harrastamisen lähes ympärivuotisesti. Monitoimikaukaloa voidaan hyödyntää opetuskäytössä sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan liikunnassa. Kaukalossa voidaan pelata mm. jalkapalloa, pesäpalloa, tennistä, jääkiekkoa ja koripalloa. Tekonurmipohja mahdollistaisi myös voimistelun, luistelun ja ulkoliikuntatapahtumien järjestämisen.

Monitoimikaukalo tuo runsaasti lisäneliöitä myös koulun välituntipiha tarpeeseen.

Valaistus

Alueen valaistusta uusitaan tarvittaessa.

Esteettömyys

Puisto täyttää esteettömyyden perustason vaatimukset. Liikuntahallin pysäköintialueelta rakennetaan monitoimikaukaloon esteetön kulku.

Osallistuminen hankkeeseen

Suunnitelmaehdotus asetetaan julkisesti nähtäville vähintään 14 päivän ajaksi, ajalle 27.04.–10.05.2023. Suunnitelmaehdotuksen nähtäville asettamisen hyväksyi Kärkölän kunnan tekninen lautakunta.

 

Suunnitelmaehdotusta voi kommentoida Otakantaa.fi -sivustolla 10.5.2023 asti.

Kommentointiajan jälkeen suunnitelma päivitetään, viimeistellään ja hyväksytään.

 

Lisätietoja antaa tekninen johtaja Emilia Lehikoinen, emilia.lehikoinen@karkola.fi

 


Perustiedot

Julkaistu: 27.4.2023

Omistajat: Yhteyshenkilöt:
Aiheet:
  • #asuminen ja rakentaminen
  • #kulttuuri ja vapaa-aika
Kunnat:
  • Kärkölä

Liitteet

Ilmianna