Siirry sisältöön

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 23
Keskustelu 1 päivä, 9 tuntia jäljellä | Espoon kaupunki

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelman löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Perustiedot

Avoin: 21.5.2023 - 4.6.2023

Päättymispäivä: 4.6.2023

Liitteet

Ilmianna

Puhekupla Uusi kommentti

Hyvä suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Koiran omistaja
22. toukokuuta 2023 kello 9.13.45

Suunnitelma näyttää hyvältä ja hienoa, että on huomioitu myös viereisen parkkipaikan kulkuyhteydet, että ei tule oikomista. Toivoisin lähimmälle parkkipaikalle roskiksia, koska nyt lähin on vasta hiekkatiellä ja ihmiset eivät tahdo laiskuuttaan kävellä tuonne asti.

Suunnitelman luonnoksesta ei käy ilmi, että säilytetäänkö Rosopolun heinäkasvillisuus. Ne toimii hyvänä näköesteenä ja ovat näyttävät joten toivoisin, että niitä ei leikata pois aidan tieltä vaan pidetään huoli, että ne jäävät kasvamaan normaalisti.


Huono sijainti

Profiilikuvan paikka

Lähistölle muuttanut
23. toukokuuta 2023 kello 21.50.36

Puisto sijaitsee liian lähellä asutusta ja avoimella paikalla, josta haukkuminen ja muut ärinät kantautuvat joka puolelle ympäristöön.
Hankkeesta pitäisi myös tiedottaa paremmin, kun ympäristöön muuttaa koko ajan lisää asukkaita. Uudet asukkaat eivät ole tietoisia näistä kommentointikierroksista. Itse myöhästyin alkuvuoden kommentointimahdollisuudesta tästä syystä.


Erittäin huono sijainti

Profiilikuvan paikka

Lähiasukas
24. toukokuuta 2023 kello 16.08.05

Yhdyn edelliseen kommentoijaan, että koira-aitaukset ovat aivan liian lähellä asutusta. Osaan asunnoista ei täyty 100 metrin etäisyys, joka tämän tapaisissa hankkeissa tulisi olla. Eli taloja on mm. 67 m, 71 metrin ja rakentamattoman tontin (kuninkaankartano) suhteen vain n.70 m päässä, ja osa taloista on suorilla näköyhteyksillä. Koirien haukkuminen/äänimelu tulee häiritsemään yllättävänkin aikaisin aamusta ilta/yömyöhään (kts. aitauksien aukioloajat). Suora ote liitteestä Koirapalvelukuvauksesta (s.3): "Yleisimpiä koira-aitauksista lähiympäristölle aiheutuvia ongelmia ovat haukuntamelu ja hajuhaitat. Asutuksen ja aitauksen välille on jäätävä riittävä välimatka. Hiljaisilla ja väljillä esikaupunkialueilla etäisyys on noin 100 metriä, ellei maasto tarjoa erityistä suojaa. ... . Kaikuminen korostaa haukuntaääniä ja suora näköyhteys asunnoista pahentaa kokemusta häiriöistä". Mitkään näistä suosituksista eivät täyty nykyisen suunnitelmaluonnoksen osalta, joten koira-aitauksien paikka ei voi olla ehdotettu sijainti.


MM

Profiilikuvan paikka

Rikotaanko lepakkojen suojelusopimusta?
24. toukokuuta 2023 kello 16.26.36

Hei,
Alueella on paljon lepakoita ja kyseinen paikka on juuri lepakoiden lentoreitillä (kuin myös talvehtimis- ja pesimispaikkojen läheisyydessä). Miksi ääntä tuottava koira-aitausrivi on päätetty sijoittaa tähän samalle paikalle?
Suomessa lepakoita suojaavat tiukat määräykset. Kaikki lajimme ovat rauhoitettuja ja kuuluvat EU:n luontodirektiiviin, joka suojaa lajien lisääntymis- ja levähdyspaikat kaikenlaiselta häirinnältä. Euroopan lepakoiden suojelusopimus EUROBATS asettaa omat vaatimuksensa jäsenmailleen – se kannustaa esimerkiksi huomioimaan lepakoiden tärkeät muuttoreitit ja saalistusalueet maankäytön ja tuulivoimaloiden suunnittelussa. Suomi liittyi syyskuussa 1999 Euroopan lepakoiden suojelusopimukseen, joka velvoittaa meitä suojelemaan lepakoita entistä paremmin. Tämän lisäksi lepakoille tärkeitä talvehtimis- ja lisääntymispaikkoja sekä päiväpiiloja pyritään suojelemaan ja ravinnonsaannin kannalta tärkeät alueet huomioidaan suojelupäätöksiä tehtäessä. https://www.luomus.fi/fi/lepakoiden-suojelu
Muu luonnon monimuotoisuus on tainnut myös jäädä laitapuolen asemaan; kasvit, pöllöt, hirvireitit, harmaahaikara vain muutamia mainitakseni. Näitä ihanuuksia olen seuraillut kaksikymmentävuotta, kun olen alueella asunut. Olisi ihanaa, kun voisimme vaalia jotain luonnon omaa. Nyt kun muutenkin tuota rakentamista on jo jonkin verran tullut. Siksi suosittelen aitauksien siirtoa. Kiitos.


Koirapuisto on liian lähellä asutusta

Profiilikuvan paikka

Huolestunut
24. toukokuuta 2023 kello 20.57.22

Hei,
Espoossa on tilaa riittävästi, joten on hämmentävää, että koirapuiston voi asukkaiden vastuksesta huolimatta sijoittaa alle suositusetäisyyksien. Alueelle muuttavien uusien asukkaiden ei ole ollut mahdollista kommentoida puistoa. Muut lähialueen koirapuistot ovat selkeästi kauempana taloista. Ja puistoista kantautuva melu paljon lähitalojen pidemmälle, mikä ei tosiaan puolla koirapuiston rakentamista keskelle asutusta. Perusteluna ei voi olla tiivis kaupunkirakenne, koska sellaista ei kyseisellä kaava-alueella muutenkaan ole.

Edellytän, että Espoossa yhä kuunnellaan asukkaita eikä jääräpäisesti rakenneta asutuksen keskelle välittämättä lähiasukkaiden mielipiteistä. On huomioitava, ettei lähellä asuvia ole kuin kourallinen, joten määrällisesti valituksia ei voi tulla montaa, mutta ei se poista sitä, etteikö heitä pitäisi kuunnella.

Jos puisto on väkisin kuitenkin rakennettava, en näe suunnitelmissa lupauksista huolimatta mitään todellisia meluntorjuntakeinoja. Koirien haukkumaäänet kantautuvat pitkälle. Kaikki espoolaiset eivät tosiaankaan ole koiraihmisiä, joten kyllä kaupungissa pitää huomioida myös asukkaat, jotka eivät halua kuunnella jatkuvasti koirien ääntä.

Voisiko ääntä valmentavaa puustoa lisätä etenkin Makasiinintien suuntaan, jossa nyt on vaan aukeaa aitojrn jälkeen. Myös esteettisesti olisi järkevää piilottaa puistoa ja maisemaa rikkovia aitarakenteita puiden ja pensaiden taakse.

Vastustan lähialueen asukkaana muutosta ja edellytän, että meidän ääntä kuunnellaan.


Koirapuistoa odottava

Profiilikuvan paikka

Tomi
24. toukokuuta 2023 kello 22.17.11

Hienoa, että saadaan koirapuisto tälle alueelle ja sijainti on mielestäni loistava! Juuri muuttanut alueelle ja harmitellut, ettei kävelymatkan päässä ole yhtäkään koirapuistoa. Suunnittelmat näyttivät erittäin hyvältä ja eteisportti on hyvä!


Ei hyvä sijainti

Profiilikuvan paikka

Koiraihminenkin ihmettelee
25. toukokuuta 2023 kello 9.32.23

Olen ihmeissäni, että lähiasukkaiden toiveita ei tunnuta kuuntelevan. Ei tuo suunniteltu paikka ole järkevä ollenkaan. Pitäkää sama linja kuin aikaisemmin, että koira-aitaukset eivät häiritse ketään. Kyllä luitte oikein, sekin on mahdollista kuten Lumenen tehtaan läheisyyden ja Länsiväylän kupeessa olevien aitauksien suhteen. Ne eivät häiritse ketään ja niissä itsekin käyn jos koiran aitauksiin haluan. Yleensä nautin hyvistä kävelyreiteistä ja en aitauksista kaipaakaan.


Rakentaminen käyntiin pika pikaan

Profiilikuvan paikka

Alueen asukas
25. toukokuuta 2023 kello 16.19.12

Hienoa että sunnitelma etenee. Kurttilan alueelta on pitkään puuttunut koirapuisto joten toiveena olisi että puisto myös toteuteaan nopeasti eikä jätetä vaan suunnitelma asteelle.

Roskiksia olisi hyvä saada puiston lisäksi myös kävelytien varteen useampi. Nyt vain yksi roskis lähellä.

Profiilikuvan paikka

Kallvikin asukas
31. toukokuuta 2023 kello 11.30.40

Komppaan roskisten määrän lisäämistä SEKÄ suunnitelman toteutuksen kiirehtimistä


Epäonnistunut sijainti

Profiilikuvan paikka

Pitkään alueella asunut
26. toukokuuta 2023 kello 21.58.54

Komppaan edellä mainittuja näkemyksiä missä on otettu esille lähiasukkaiden oikeutetut kommentit vastustaa ehdotettua sijaintia ja suunnitelmaa ylipäänsä. Vaikka lähellä asuvia on suhteessa vähemmän, niin ottaisin erittäin tarkalla korvalla heidän mielipiteen kaikkein tarkimmin huomioon. Haittoja kuitenkin aitauksista on. Espoossa on kyllä tilaa muuallakin missä ei ole asuinrakennuksia aitauksien välittömässä läheisyydessä (tai jopa alle suositusetäisyyksien). Mm. Vanttilaan on tulossa tietääkseni uudet koira-aitaukset.

Kuten on tullut myös esille, ja karttaluonnokseenkin merkitty, on lepakkojen lentoreitti ja ilmeinen pesintäalue suoraan ajatellun koira-aitauksen alueella. Eihän tuota voi noin vain sivuuttaa, kyse on erittäin tarkasti suojellusta eläimestä.

Lisäksi alueen luonto mahdollistaa koirien ulkoiluttamisen normaalisti ilman aitauksia. alueen hienot kävelytiet mahdollistavat koirien ulkoiluttamiset mainiosti. Itsekin omistan kaksi koiraa, ja ulkoilutan niitä koko ajan. Enkä ole kaivannut tarhoja ollenkaan.

Alueella pitkään asuneena ihmettelen ettei alueen asukkaita ole selkeämmin ja kohdennetummin infottu (yht äkkiä vain ilmestyi valotolppiin suunnitelmat). Tiedotus on tässä ontunut ja pahasti.


Toivotaan nopeaa rakentamista

Profiilikuvan paikka

Tyytyväinen
27. toukokuuta 2023 kello 21.42.12

Suunnitelma näyttää hyvältä! Lepakoihin en osaa ottaa kantaa, mutta aiempi kommentti siitä, että kyllä kävelyreitit riittävät, on hyvin subjektiivinen. Koirille on lajityypillistä olla toisiaan kohtaan varautuneempia kytkettyinä, vaikka vapaana tutustuminen tai väistäminen onnistuisi. Lisäksi juoksemiseen soveltuvia paikkoja tarvitaan, eivät kaikki omistajat pysty juoksuttamaan koiriaan kävelyreiteillä. Alueella on paljon koiria ja yleisenä keskustelunaiheena lohtaamisissa on ollut koirapuiston puuttuminen alueelta. Tässä suunnitellussa paikassa on loistavat kulkuyhteydet ja oletus, että sinne tuodaankin lähialueilta koiria, toisin kuin esimerkiksi Lumenen luona oleva, aiemmin kommenteissa mainittu aitaus, joka on niin hankalasti saavutettavassa paikassa kaukana asutuksesta, että se on jatkuvasti tyhjillään.


Koirapuisto

Profiilikuvan paikka

Alueenasukki
28. toukokuuta 2023 kello 20.32.41

Komppaan lähiasukkaiden huolta etenkin sen osalta, että suositusetäisyyksiä asutuksesta on huomioitava. Luulisi Espoosta löytyvän paikkoja, jossa ei tarvitse suosituksia rikkoa.
Lepakoita alueella olen itsekin käynyt iltaisin/öisin ihmettelemässä omilla koiralenkeillä. Eikö näillä yöeläimillä ole oikeus rauhaan?


Erinomainen suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Kallvikin asukas
31. toukokuuta 2023 kello 11.29.46

Suunnitelmassa on otettu huomioon sekä asukkaiden viihtyvyys, palveluiden kehittyminen sekä luontoarvot. Sijainti on paras mahdollinen alueella koska etäisyys rakennuksiin toteutuu varsin hyvin ilman että aitaus toteutettaisiin paikkaan jossa sitä ei käyttäisi kukaan. Toteutus, jossa on erikseen aitaus pienille ja isoille koirille on myös järkevää ja ehkäisee sekä ylimääräistä melua (pienet koirat räksyttävät isoille) sekä mahdollisia konflikteja (isojen koirien metsästysvietti herää helposti pienten koirien kanssa telmiessä).

Koira-aitaukset ylipäänsä lisäävät alueen viihtyvyyttä, turvallisuutta ja asukkaiden välistä kanssakäymistä. Koira-aitausta voikin hyvällä syyllä sanoa alueen uudeksi sosiaalikeskukseksi, koska niissä käydään useinkin eniten keskusteluita asukkaiden välillä.


Ei koira-aitauksia näin lähelle asutusta meluhaitan vuoksi

Profiilikuvan paikka

Lähialueen huolestunut asukas
31. toukokuuta 2023 kello 15.59.13

Tässä suunnitelmassa ei ole kuunneltu lainkaan lähiasukkaiden huolia/toiveita eikä noudateta voimassa olevia suositusetäisyyksiä. Vaikuttaa vahvasti siltä, ettei Espoon kaupungilla ole aikomustakaan kuunnella aidosti tämän suunnitelman osalta lähialueen asukkaiden huolia/toiveita vaan tämä runnotaan väkisin läpi. Mikäli koira-aitaukset toteutetaan suunnitelman mukaisesti, nämä tulevat sijaitsemaan aivan liian lähellä esim. Makasiinitien varrella sijaitsevia taloja. Ja parhaillaan on käynnistymässä uusia rakennuskohteita aivan Makasiinitien ja Kätkökujan risteykseen eikä näihin muuttavilla uusilla asukkailla ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa aivan heidän kotien viereen suunniteltujen koira-aitauksien suunnitelmaan. Vähintä mitä kaupungin tulee tämän suunnitelman osalta tehdä on lisätä riittävästi ääntä valmentavaa puustoa Makasiinitien suuntaan, jotta meluhaittaa saadaan vähennettyä edes osittain.


paikka väärä

Profiilikuvan paikka

paikka väärä
31. toukokuuta 2023 kello 18.47.09

Emme perheenä halua tähän kohtaan koira-aitausta. meluhaitta meidänkin mielestä (asumme seuraavalla kadulla) sekä ristiävät mielipiteet (erityisesti lähiasukkaiden selvä kielteinen kanta) painavat vaakakupissa eniten. ei ole oikein sivuuttaa heidän mielipidettä, joille tästä selvästi aiheutuu haittaa. toivon sydämestäni, että eri paikka löytyy. joudutaan purkamaan aitaus myöhemmin, kun tuosta tulee sitten niin paljon valituksia. veronmaksajien rahojen tuhlausta.


Meluhaitta otettava tosissaan

Profiilikuvan paikka

Haitat huomioon
31. toukokuuta 2023 kello 21.57.31

Suunnitelmassa lukee "..Tämän toivotaan näin myös vähentävän koira-aitauksen käytöstä syntyvää melua.."
Tämä ei riitä todellakaan ratkaisemaan meluhaittaa joka tulee olemaan vakava. Laaksossa kaikuu koirien vinkuminen saati sitten haukunta todella voimakkaasti jo nyt.
Jos muiden kommenteissa otettuja huomioita ei oteta tosissaan ja huomioda oikeasti, onko koirilla tulevaisuudessa turvallista olla alueella?
Sijainti on liian lähellä asutusta, jos kerran joillain on jopa alle 100m omaan taloon. Aitaus on suunniteltu myös laakson pohjalle, joka todellakin on väärä paikka aitaukselle juurikin esimerkiksi tämän meluhaitan suhteen.
Lisähuomioina "hiljaisuus"22-07 on aivan liian lyhyt väli, kun hakunta kuuluu talojen sisälle ja perheissä lapset menevät nukkumaan jo yleensä ennen klo 22, on tuo hakunta haitaksi.
Myös koiran omistajana kannustaisin omistajia perinteisiin kävelylenkkeihin, enkä liikaa näihin aitauksiin.


Kyllä tuli yllätys, harmillinen suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Uusi tulija
2. kesäkuuta 2023 kello 13.50.02

Hei, olen uusi tuleva asukas (tonttivaraus). En ole pystynyt aikaisemmin (enkä hoksannut) kommentoimaan. Nyt laitan tätä kautta eriävän mielipiteen. Koira-aitausten kuuluu sijaita esimerkiksi jo voimakkaasti liikennemelua tuottavien isompien teiden varressa. paikoissa mihin ei muutenkaan asutusta rakenneta, eli ei näin lähellä taloja. Sijainti on suositusetäisyyksien alle (jo reilusti).


Ei näin lähelle asutusta!

Profiilikuvan paikka

Kuunnelkaa asukkaita
2. kesäkuuta 2023 kello 14.49.29

En kannata sijaintia, näyttää tulevan todella lähelle asutusta, harmi lähialueen talojen ja asukkaiden puolesta


Paikka mietintään vielä?

Profiilikuvan paikka

Rekku
2. kesäkuuta 2023 kello 15.00.03

Hei. Näyttää olevan melko lähellä viereisiä taloja. Ja vielä noin aukea paikka. Helsingissä on koirapuistoja siirrelty kauemmaksi asuintalosta useammassakin paikassa viimeaikoina.


Koirapuiston sijainti liian lähellä asutusta!

Profiilikuvan paikka

Kuormittavaa
2. kesäkuuta 2023 kello 15.03.24

Ymmärrän koirapuiston tärkeyden ja hyvä, että sellainen löytyisi verrattain läheltä, MUTTA terve järki ja lainalaisuudet kertovat, että tämä sijainti ei nyt ole se oikea sijainti. Kuten joku jo kommentoikin, ei myöskään voida sivuuttaa niiden mielipiteitä, joille koituu tästä selvää PÄIVITTÄISTÄ, arkea kuormittavaa haittaa. Kokemusta on itsellä siitä, että kun jokin päätöksiä tekevä taho saa idean päähänsä uudesta rakentamissuunnitelmasta, niin se runnotaan läpi vaikka väkisin, ilman että kenenkään mielipidettä tosissaan olisi kuultu, vaikka mielipiteitä vähän kyseltäisiinkin. --> etsikää siis toinen paikka koirapuistolle, tämä paikka siihen ei nimittäin sovellu.


Lähialueen asukkaita kuunneltava!

Profiilikuvan paikka

Ei näin!
2. kesäkuuta 2023 kello 17.44.45

Miten voi olla mahdollista, että rikotaan säädöksiä ja tuodaan sillä tieten tahtoen jokapäiväistä harmia alueen lähiasukkaille? Koiratarhan sijainti jää REIPPAASTI alle 100 m asutuksesta. Tässä rikotaan räikeästi säädöksiä. Varmasti paikka koiratarhalle löytyisi muualtakin. Eihän siinä koiratarhassa itsessään vikaa ole, sijainti on vaan huono ja aiheuttaa haittaa alueen asukkaille. Melko törkeää myös, että koiratarhan viereen lähitulevaisuudessa muuttaville asia tulee yllätyksenä ja heti rasitteeksi.


Huono sijainti

Profiilikuvan paikka

Koiraystävä
3. kesäkuuta 2023 kello 12.58.13

Onpas kummallista ettei 100 metrin etäisyyttä asutukseen kunnioiteta vaan puisto suunnitellaan liian lähelle vanhaa asutusaluetta. Itsekin koiraihmisenä kannatan koirapuistoja, mutta koirataloudelle liian lähellä sijaitsevasta jatkuvasta ärsykkeestä aiheutuu suurta haittaa. Varmasti puistolle olisi löydettävissä myös paikka, josta eivät lähiasukkaat = koirat häiriintyisi.


Uusi paikka etsintään

Profiilikuvan paikka

Koiramies
3. kesäkuuta 2023 kello 13.02.32

Koirien asiat ovat tärkeitä, mutta nyt tälle hankkeelle en anna kannatusta. Ison väylän varteen olisi ideaali siirtää tämä suunnitelma. Meille lähiasukkaana kantautuu liikaa ääniä. Ei voi olla pihalla, kun oma koira varmasti lähtee haukkumaan tuonne aitaukselle päin. Reagoi myös jo sisällä haukkuen kun kuulee ulkoa liian läheltä koiran äänet. Voi olla aikamoinen yleishälytys koko ajan päällä jos tuohon aitaukset tulisivat. Ei kannatusta.


Lisää uusi Kommentti

Paljonko on 10 + 1?