Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 38
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Suunnitelmat löydät liitteenä painamalla tekstiosion alla olevaa "Näytä lisätiedot" -nappia.

Ilmianna

Metsälammen laituri

Profiilikuvan paikka

Aleksi
6. marraskuuta 2023 kello 14.40.37

Metsälampeen on piirretty laiturin näköinen uloke. Onko kyseessä laituri? Onko tarkoitus, että se olisi käytettävissä uimiseen?

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

HH
11. marraskuuta 2023 kello 11.06.17

Hyvä idea, mutta lampi on aika matala ehkä metrin puolentoista luokkaa syvyydeltään miilukorven puolella. Lisäksi joutsenilla on pesä siinä lähellä, niin se tulisi huomioida ja säilyttää. Eli mitään kovin isoa uimapaikaa ja laituria ei siihen kannata laittaa. Oittaa on kuitenkin ihan lähellä ja metsän läpi pääsee nopeasti myös kävellen ja pyöräilen.

Ilmianna |
Näytä lisää vastauksia

VASTUSTAN HANKETTA

Profiilikuvan paikka

Juha Ervola
6. marraskuuta 2023 kello 16.02.18

Antakaa olla rakentamatta nuo lisätiet koilisosaan eli nämä Pumpulitie, Kekäletie, Siisinmäki, yms. koko alue on nyt nätti kappale museoitua 1960-luvun Espoota. Pidetään se niin.
Eikö ihminen nykyjään pärjää ilman puistoja ja koirako muka ilman aitausta?
Metsälampi menettää nimensä arvokkuuden kun infraa rakennetaan ympärille.
Suosittelen että metsästysseura ottaa nuo maat haltuunsa ja rakentaa erämajan, grillipaikan, passipaikan ja ruokintapaikan.
Kaupungistumisen kannattajat voivat äänestää jaloillaan Hesaan.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Peik Salonen / Espoon kaupunki
7. marraskuuta 2023 kello 9.10.04

Hei,
kiitos ehdotuksestanne. Miilukorpi II asemakaavan mukainen esitetty katu - ja puistosuunnitelma mahdollistaa asemakaavan toteuttamisen eikö ota kantaa vahvistettuun asemakaavaan vaan noudattaa sen antamia reunaehtoja.

Ilmianna |
Näytä lisää vastauksia

Bussit kulkemaan lyhyttä pätkää?

Profiilikuvan paikka

Ihmettelijä
6. marraskuuta 2023 kello 16.53.21

Tuntuu aivan hullulta ajatukselta, että lyhyehkö tie tehtäisiin busseille sopivaksi. Mikäköhän koira tässä kohtaa on haudattuna…

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

VOKkia pukkaa
11. marraskuuta 2023 kello 17.10.22

Onkohan tässä taas nimeltämainitsematon ravan heppu Kauniaisista taas suunnitellut jotain vastaanottokeskuksen tynkää asuintaloihin kuten Ylämyllyntiellä? Tai kenties alkoholistihoitolaa tai nistien piikinvaihtopistettä ? Luotto kaavamerkintöihin on alueella tällä hetkellä pyöreä nolla kun rava voi kävellä kaavoittajien yli niin halutessaan mielivaltaisesti!

Busseja tarvitaan tätä hämäräporukkaa kuljettamaan? Onkohan toivo ja luona mukana juonessa - taas ja kirjekuoret liikkuu?

Ilmianna |
Näytä lisää vastauksia

Mersälampi

Profiilikuvan paikka

Hannes
6. marraskuuta 2023 kello 22.22.44

Metsälammen rannassa olevaa pusikkoa ja puustoa tulisi harventaa reippaasti, se varjostaa tulevaa kävelytietä ja kävelytieltä ja laiturin ympäriltä olisi kaunis näkymä lammelle.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Pekka
11. marraskuuta 2023 kello 10.17.57

Tätä ei missään nimessä tulisi tehdä, sillä joutsenten pesäpaikka sijaitsee juurikin miilukorven puolella pusikossa, joten ne menettäisivät pesimisrauhansa. Metsälapi tulisi säilyttää mahdollisimman luonnonmukaisena, eikä tuhota liian rakennetuksi ympäristöksi, sillä se on juuri pohjois-espoon viehätystä, että meillä on luonto lähellä ja espoon tulisi kunnioittaa luontoarvoja.

Ilmianna |
Näytä lisää vastauksia

Kiitos koirapuistosta!

Profiilikuvan paikka

Koiraperheellinen
7. marraskuuta 2023 kello 11.42.43

Ihanaa, vihdoin saamme kauan toivotun koirapuiston alueelle (ja vieläpä pienille koirille oman aitauksen) ja sinne johtavan tien (Metsälammenpolku) myös toisesta suunnasta, kiitos paljon! Tämä palvelee hyvin myös Gumbölen puolella asuvia.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Peik Salonen / Espoon kaupunki
8. marraskuuta 2023 kello 9.48.57

Kiitos positiivisesta palautteestanne.

Ilmianna |

Ei reunakiviä pyörätielle

Profiilikuvan paikka

TuomoS
7. marraskuuta 2023 kello 20.28.36

Miilukorventien pyörätielle on piirretty reunakivistä rakennetut kynnykset kaikkiin risteyksiin. Reunakivet ovat vaarallisia, niitä ei pidä rakentaa.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

TuomoS
10. marraskuuta 2023 kello 20.13.44

Peik Salonen / Espoon kaupunki kirjoitti:

Hei TuomoS,
juuri näin!

Siis korjaatte katusuunnitelman tyyppipirustusten mukaiseksi ja poistatte luiskatut reunakivet?

Ilmianna |
Näytä lisää vastauksia

Metsälampi

Profiilikuvan paikka

Metsälammen asukas
7. marraskuuta 2023 kello 22.31.22

Tässä menetetään pala harvinaista luonnonmaisemaa. Metsälammella on aina pesinyt joka kesä Laulujotsenpari, joka tekee kesäisin aina uuden pesueen. Myös Haikara pitää alueella pesää. Olen myös nähnyt peurojen käyvän usein lammella juomassa. Metsälampihan rajautuu Nuuksion luonnonsuojelualueeseen. Kaikki nämä tulee häiriintymään, kun lammella tehdään laituri, jonka perässä tulee laumoittain ihmisiä. Lampea ei edes voi käyttää uimatarkoituksiin, kun syvyys on parhaimmillaan metrin-puolentoista luokkaa. Pohja on täysin mutamuhjetta ilman "pohjaa". Tämä pitäisi jättää eläimille mille se on sopiva, ei ihmisille jotka luulee, että siellä voi kumipatjoilla ja muilla supparilaudoilla vedellä. Tämä on erittäin ikävä ja vastuuton kehityssuunta. On ERITTÄIN tärkeää että lammen reunojen puualueet suojellaan riittävältä etäisyydeltä ja laiturin suunnitelma hylätään. Suosittelen Espoon kaupungin virkavastuussa olevaa henkilöä jalkautumaan lammen reunalle ja havaitsemaan vesistön sopimattomuus uimakäyttöön.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Hanna
19. marraskuuta 2023 kello 23.29.19

Parempi ehdotus olisi tehdä hyvät kulkuyhteydet Oittaalle, jossa on muutenkin enemmän virkistymismahdollisuuksia ja on aivan kävelymatkan päässä.

Ilmianna |
Näytä lisää vastauksia

Yleisiä kommentteja suunnitelmista

Profiilikuvan paikka

Aleksi Kallio
9. marraskuuta 2023 kello 16.10.06

On hyvä asia, jos Metsälammen eteläpuolelle saadaan ulkoiluväylä. Tällöin esimerkiksi lastenvaunujen kanssa pystyy tekemään monipuolisemmin lenkkejä alueen maastoissa, ilman että tarvitsee kulkea ankeaa Nupurintien vartta. Tämä pätee erityisesti talvella, jolloin väyliä on varattu hiihtoon ja pois muusta ulkoilukäytöstä.

Kaikessa rakentamisessa toivoisin minimalismia. Pitkäniitynlaidan ulkoilureitti, joka menee luonnonsuojelualueen läpi, on kiva reitti - ja oli vielä kivempi ennen kuin sitä levennettiin. Sen enempää ei tarvita. Puistoalueita ei minusta tarvitse rakentaa muutenkin jo kivaan maastoon. Ylipäänsä hyvä lähtökohta voisi olla, että neliösenttiäkään nurmikkoaluetta ei rakenneta. Ihmiset muuttavat alueelle luontoarvojen vuoksi, joten luonnon pois raivaamisessa pitäisi olla hyvin varovainen erityisesti tällä alueelle - ja toki myös ihan kaikkialla muuallakin.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Peik Salonen / Espoon kaupunki
10. marraskuuta 2023 kello 13.44.13

Hei Aleksi,
kiitos kommentistanne. Lähivirkistysalueet pyritään säilyttämään mahdollisimman luonnonmukaisena, toteutamme vaan tarvittavat kulkuyhteydet alueelle.

Ilmianna |

Luontoarvot tulisi säilyttää

Profiilikuvan paikka

Luontoarvot kunniaan
11. marraskuuta 2023 kello 10.26.34

Hei,

olen samaa mieltä Aleksin kanssa, ihmiset muuttavat alueelle luontoarvojen vuoksi, joten luonnon pois raivaamisessa pitäisi olla hyvin varovainen erityisesti tällä alueelle - ja toki myös ihan kaikkialla muuallakin. Tämä suunnitelma hävittää luontoa 1100 uuden asukkaan vuoksi kuulostaa aivan kamalalta.

Ilmianna |

Kommentti palveluista

Profiilikuvan paikka

HH
11. marraskuuta 2023 kello 10.34.17

Suunnitelmassa on mainittu palveluista seuraavaa (alla). Tämä ei pidä paikkaansa. Monet ihmiset käyttävät esim. Leppävaaran tai Kauniaisten palveluita. Jos ja kun tänne joku päättää muuttaa, niin heillä on kyllä oma auto myös käytössä ja voi valita mitkä ovat ne ns. lähipalvelut ja lähipalvelualueet mitä haluaa käyttää.

Ilmianna |

Kiitos hyvästä suunnitelmasta

Profiilikuvan paikka

Alueen asukas
13. marraskuuta 2023 kello 21.09.19

Hyvin on huomioitu virkistysalueet. Erityinen kiitos Pitkäniityntieltä tulevasta ulkoilureitistä, koirapuistosta sekä laiturista.
"Päätiellä" hyvä, kun on eroteltu pyörätie, sekä varaukset bussille, josko tie joskus jatkuu vielä Kunnarlantielle. Se osuus oli tässä nyt poistettu.
Ulkoilureittien käyttäjät pitävät varmasti uusista yhteyksistä ja parkkipaikoista ulkoiluväylille. Erityisesti hiihtoaikaan.

Ilmianna |

Ensitorpasta ei pääse luontevasti Miilukorventien pyörätielle

Profiilikuvan paikka

Pekkapuu
17. marraskuuta 2023 kello 10.04.03

Ensikorventieltä ei pääse luontevasti Miilukorventien pyörätielle pyöräilemällä. Ensikorventien kohtisuoraisella jatkeella, Miilukorventien toisessa reunassa tulisi olla pyöräliikenteen mahdollistavaa kulkuaukko Miilukorventien pyörätielle (jota kutsutaan selostusosassa virheellisesti pyöräkaistaksi).

Hyvä, että Miilukorventien pyörätie on eroteltu jalankulusta.

Olisi hienoa, jos pyörätien pintamateriaali olisi punertavaa asfalttia, kuten kuvissa.

Miilukorventien pyörätien suuntaisiin liittymiin on pyöräteiden päihin piirretty LR eli luiskattu reunatuki. Niitä ei Espoossakaan enää käytetä. Eli joko LR-0 eli reunatuki nollatasoon, tai kuten monissa kaupungeissa, ei reunatukea pyörätien puolella erotelluilla väylillä.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Pekkapuu
17. marraskuuta 2023 kello 10.15.23

Korjaus edelliseen, eli pitää olla RK-0 tai ei RK, eli reunakivi nollatasoon tai ei reunakiveä.

Ilmianna |

Pyöräiltävyys

Profiilikuvan paikka

Ilmari
17. marraskuuta 2023 kello 13.16.47

Pyöräily Miilukorventiellä Pumpulitien ylitse kohti Vanhaa Kekäletietä ei näytä katusuunnitelmassa toimivalta: pyörätie loppuu juuri ennen Pumpulitietä. Tuo siis viestii, että Pumpulitie ylitetäänkin Miilukorventien ajoradan kautta, jossa ei ole kovin paljon järkeä. Myös bussine kääntöpaikan toisen puolen voisi tehdä jalkakäytäväksi, koska reitillisesti tuon klv-status on enemmän haitallinen kuin järkevä.

Miilumäen risteyksen pyöräiltävyys on aika kysymysmerkki, koska jo nykyisellään näkyvyys risteyksessä on liian alhainen suhteessa kohtalaiseen alamäkeen. Tun ongelman voisi ratkoa tekemällä pyörätie yksisuuntaisena koko Miilukorventien matkalta (tai vaikka pyöräkaistana), koska toisella puolella näkyvyydet on parempia. Myös tilastot kertovat että vasemman puolen pyörätiet on valottomissa risteyksissä hyvin vaarallisia muihin skenaarioihin nähden (oliko 9x suurempi riski risteysonnettomuuteen). Tuossa paikassa ehkä hieman pienempi, koska autolla käännyttäneen ongelmallisesta suunnasta lähes aina vasemmalle, jolloin kuljettaja katsoo myös useimmiten oikealle ennen kaasun painamista pohjaan.

Ilmianna |

EI yleistä laituria

Profiilikuvan paikka

Kukka
19. marraskuuta 2023 kello 23.32.40

Tämä tulee vaan lisäämään häiriöitä alueella kun sinne kokoontuu kaikenlaista sakkia riehumaan. Menkööt oittaalle joka on jo rauhaton paikka.

Ilmianna |

bussilinjat, valaistus, kunnallistekniikka ym.

Profiilikuvan paikka

Heljä
20. marraskuuta 2023 kello 16.20.09

Ihana, että vihdoin saadaan katuvalot, jalkakäytävät,bussiyhteydet, kunnallistekniikka ja valokuitukaapelit.
Vihdoinkin täällä pärjäisi ilman omaa autoa. Puhelinyhteydet ja internet-yhteys ovat aivan kelvottomia ja valokuitukaapelit ratkaisevat tämän pulman.
Hienoa!

Ilmianna |