Siirry sisältöön

Kalasääksentien katusuunnitelmaluonnos

Puhekupla 44
21.6.2023 | Espoon kaupunki

Espoon kaupunki on hyväksynyt Karakallio II asemakaavan muutoksen, johon liittyen on käynnistetty Kalasääksentien katu- ja rakennussuunnitelmien laatiminen.

Suunnitelmat löydät alta Näytä lisätiedot , Liitteet kohdasta.


Liikennejärjestelyihin esitetään liikenteen sujuvuutta ja liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä. Kalasääksentien ajorata suunnitellaan nykyistä ajorataa idemmäksi, jolloin ajoradan etäisyys olemassa oleviin asuinrakennuksiin kasvaa. Kadun länsipuolella oleva jalkakäytävä levennetään 2,5 metriseksi. Kalasääksentien tasausta loivennetaan, jotta esteettömyyden perustaso täyttyy.

Ajoradan ja jalkakäytävän väliin rakennetaan yleisiä pysäköintipaikkoja vierailijoita varten. Osa nykyisistä puista ja pensaista joudutaan mahdollisesti poistamaan ja korvaamaan uusilla istutuksilla. Alueen kunnallistekniikkaa parannetaan rakentamalla uusi hulevesiviemäri sekä saneeraamalla nykyinen vesijohto ja kaukolämpölinja.

Katusuunnitelmaluonnos on kommentoitavana 26.6.-9.7.2023 Otakantaa.fi -palvelussa. Sivustolla luonnoksesta voi esittää kommentteja ja kysymyksiä.

Lue suunnitelmasta lisää kaupungin verkkosivuilta www.espoo.fi hakusanalla ”Kalasääksentie”.

Luonnosvaiheen jälkeen viimeisteltävä katusuunnitelmaehdotus asetetaan nähtäville kesällä 2023. Nähtävillä olosta ilmoitetaan erikseen asianosaisille kirjeitse. Kadun rakentamisen arvioidaan alkavan loppuvuonna 2023.


Perustiedot

Julkaistu: 21.6.2023

Aiheet:
  • #liikenne
Kunnat:
  • Espoo

Liitteet

Ilmianna