Siirry sisältöön

Julkisten palveluiden luokituksen järjestölaajennus

Kysymysmerkki 27
10.8.2023 | Suomi.fi-palvelutietovaranto / Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-palvelutietovaranto (PTV) on tietovaranto, johon organisaatiot kuvaavat palvelunsa asiakaslähtöisesti. Palvelutietovarannossa kuvattaville palveluille annetaan niiden sisältöä kuvaavat palveluluokat, joiden avulla palveluita voi esimerkiksi hakea tai ryhmitellä verkkosivuilla. Palvelut luokitellaan julkisten palveluiden luokituksen avulla. Nyt luokitusta ollaan päivittämässä, jotta soveltuisi myös järjestöjen tuottamien palveluiden luokitteluun.


Palvelutietovarannossa palvelut luokitellaan julkisten palveluiden luokituksen avulla. Alun perin luokitus on laadittu vain julkishallinnon palveluiden kuvaamiseksi. Tässä hankkeessa luokitusta päivitetään sopimaan myös järjestöjen palveluiden kuvaamiseen. Ehdotukset palveluluokkien uusiksi nimiksi ja kuvauksiksi on tehty yhteistyössä useiden viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

Palveluluokitus sisältää kaikkiaan 228 palveluluokkaa. Työryhmä on tunnistanut niiden joukosta 89 alapalveluluokkaa, johon liittyy järjestöjen palveluita. Pääpalveluluokat, jotka ryhmittelevät alapalveluluokkia, on rajattu tarkastelun ulkopuolelle. 

Pyydämme teitä tarkastelemaan uudistunutta luokitusta erityisesti siitä näkökulmasta, pystyykö oma järjestönne tai järjestökumppaninne, jonka kanssa työskentelette, luokittelemaan omat palvelunsa sen avulla. Yksittäiselle palvelulle on mahdollista antaa 1–4 palveluluokkaa. Mahdolliset havainnot ja kehitysehdotukset pyydetään esittämään vastaamalla kyselyyn. Kysely sulkeutuu 25.8.2023.Perustiedot

Julkaistu: 10.8.2023

Aiheet:
  • #tietoyhteiskunta ja viestintä
Kunnat:

Liitteet

Ilmianna