Vihti osallistaa ja ottauttaa lapset mukaan energiasäästämiseen 5050 mallilla

Puhekupla 5
26.8.2016

1) Kopioidaan Iin kunnan 5050 malli Vihtiin.
2) Tutkitaan minkälainen investointi olisi kyseessä, jos lasten käyttöön tulevat mittarit hankittaisiin kouluihin.
3) Tehdään alkukartoitus ja fiksataan esim. Ilmastoinnit.
4) Tehdään poliittinen päätös siitä, että kunta palauttaa lasten spottaamista säästöistä puolet kouluihin ‘lasten käyttöön’


Mukaellen ja lainaillen Iin kunnan 5050 hankkeen www-sivuja:http://www.ii.fi/opetus_ja_varhaiskasvatus/5050

Kaikki IIn/Vihdin koulut ja päiväkodit säästävät energiaa, sähköä ja vettä

Vuoden 2017? alusta lähtien kaikki Vihdin kunnan koulut ja päiväkodit ovat mukana energiaseurannassa, jossa tarkkaillaan kuukausittain lämmityksen, sähkön ja veden kulutusta ja toteutetaan energiatehokkuustoimenpiteita yhdessä oppilaiden kanssa.

Ideana on opettaa ja oppia kestävää kehitystä, joka voisi olla yksi Vihdin opetus- ja varhaiskasvatuspalveluiden N:kpl kasvatuspilareista. Oppilaiden lisäksi perheet, koulujen henkilökunta sekä koulutilojen iltakäyttäjät osallistetaan ja ottautetaan mukaan toimintaan.

50/50-metodin mukaisesti kunta palauttaa kouluille puolet siitä rahallisesta säästöstä, jonka koululaiset saavat energiantehokkuustoimillaan aikaan.

Koululaiset pääsevät mittaamaan koulukiinteistöjen energiankulutusta hankkeen tarjoamilla välineistöillä ja mittareilla. Energian säätämisen ja kestävän kehityksen mukanaan tuomat hyvät asiat eivät ainoastaan pysähdy kouluihin ja päiväkoteihin, vaan ne tulevat toivottavasti automaattisesti osaksi jokaisen Vihtiläisen kodin arkea. Iissä uskotaan vahvasti, että energiasäästäminen turvaa paitsi koulujen ja päiväkotien laadukkaan toiminnan jatkumisen mutta tuo myös huomattavaa hyvää meille kaikille.


Perustiedot

Julkaistu: 26.8.2016

Aiheet:
  • #ympäristö ja luonto
  • #opetus ja koulutus
Kunnat:
  • Vihti

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Twitter

Ei hakutuloksia Twitteristä.