Siirry sisältöön

Osallistu ideahakuun - mihin käyttäisit 20 000 euroa vuonna 2024?

Kysymysmerkki 62
Kysely 5 päivää, 9 tuntia jäljellä | Tornion kaupunki

Osallistuvan budjetoinnin ideahaku 2024

Ideahaussa keräämme kuntalaisia ehdotuksia osallistuvan budjetoinnin 20 000 euron suuruisen määrärahan käyttämisestä.

Osallistuvan budjetoinnin puitteissa tehtyjen toimenpiteiden tulee edistää torniolaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä kaupungin viihtyisyyttä, yhteisöllisyyttä ja elinvoimaa. Jotta esittämäsi idea voi edetä kuntalaisäänestykseen, sen on myös noudatettava osallistuvan budjetoinnin periaatteita. Tutustuthan siis edellisellä sivulla kuvattuihin periaatteisiin huolellisesti ennen kuin täytät osallistumislomakkeen.

Toimi näin

Pohdi ensin, liittyykö ideasi 1) asumiseen ja ympäristöön, 2) kulttuuriin ja vapaa-aikaan, 3) varhaiskasvatukseen ja opetukseen, 4) hallintoon ja päätöksentekoon vai 5) työhön ja elinkeinoihin.

Osallistuvan budjetoinnin määrärahalla voidaan tehdä kertahankintoja. Onko oma ideasi tällainen? Muistathan ideaa muotoillessasi, että osallistuvan budjetoinnin määrärahaa ei voi käyttää esimerkiksi kokonaan uuden palvelun perustamiseen, henkilöstön palkkakuluihin tai sellaiseen investointiin, josta aiheutuu merkittäviä jatkokustannuksia myös tulevina vuosina.

Tee konkreettinen ehdotus ja perustele se hyvin. Kuvaile, mitä haluaisit saada ideallasi aikaan (tavoite). Pohdi myös, millaisia myönteisiä vaikutuksia ideallasi olisi (vaikuttavuus) ja kenen elämään vaikutukset kohdistuisivat (kohderyhmä).

Kiitos osallistumisestasi!

Perustiedot

Avoin: 1.9.2023 - 1.10.2023

Päättymispäivä: 1.10.2023

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Kyselyn pakolliset kysymykset on merkitty (*) tähtimerkillä.

Mihin käyttäisit 20 000 euroa vuonna 2024?
Valitse sopiva vaihtoehto listasta.
Kuvaile tässä ideasi mahdollisimman konkreettisesti. Muista, että osallistuvan budjetoinnin määrärahaa voi käyttää ainoastaan kertaluonteisiin hankintoihin.
Kuvaile tässä ideasi tavoitteita ja vaikuttavuutta.
Kuvaile tässä ideasi kohderyhmää.
Täytä yhteystietosi
Vahvista ikäsi
Alle 13-vuotiaat eivät voi ilmoittaa omia henkilötietojaan ilman huoltajan suostumusta (Tietosuoja-asetus 2016/679, artikla 8). Alle 13-vuotiaat voivat osallistua ideahakuun yhdessä huoltajan kanssa siten, että lomakkeelle täytetään huoltajan yhteystiedot.
Osallistutko arvontaan?
Arvontaan osallistuminen on vapaaehtoista.
Paljonko on 6 + 3?