Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 7
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 20.10.2023

Liitteet

Ilmianna

Idea

Profiilikuvan paikka

Jesse
11. lokakuuta 2023 kello 13.16.44

Ilmastoasiat humioon

Ilmianna |

Miksi rinne poistetaan

Profiilikuvan paikka

Asukas
13. lokakuuta 2023 kello 19.12.29

Hei

Ymmärrettävä on että kallio osuus on vaarallinen. Miksi ei voi pohjoisosan aitaa jättää paikoilleen korkeammalla, niin säilyisi maaston monimuotoisuus. Mielestäni leikkipaikkan ei tarvitse olla ihan tasainen.

Ilmianna |

Voisiko osan rinteestä säilyttää?

Profiilikuvan paikka

Pienen lapsen isä
15. lokakuuta 2023 kello 19.35.54

Niin kuin joku muukin kommenteissa mainitsi, en myöskään ymmärrä, miksi koko rinne aidataan pois. Kallion voisi toki hyvin aidata pois, mutta en näe mitään syytä aidata pois koko rinnettä. Tämä leikkipaikka erottuu hyvin joukosta, sillä suurin osa leikkipaikoista on tasaisia. Rinne on todella hyvä pienen lapsen liikkuvuuden kehittymiselle ja muutenkin tämä leikkipaikka erottuu joukosta juuri kyseisen rinteen ansiosta. Talvella tämä rinne toimii kätevänä pulkkamäkenä pienemmille. Lisäksi rinteen lisäksi säilyttäisin rinteessä olevan liukumäen. Sellaisia ei paljon lähitienoilla näe ja ainakin oma lapseni kiipeää mieluummin rinnettä kuin normaalin liukumäen rappusia ylös.

Täysin tasaisia leikkipaikkoja on liikaa ja Matinmetsän leikkipaikan kaltaisia liian vähän.

Ilmianna |

Toivomus nykyisen liukumäen ja pulkkamäen säilyttämisestä

Profiilikuvan paikka

Leikkipuiston käyttäjä
16. lokakuuta 2023 kello 19.19.25

Kiitos mahdollisuudesta osallistua keskusteluun Matinmetsän leikkipaikan suunnittelusta. Leikkipaikka kaipaakin ehostusta, esimerkiksi uusi hiekkalaatikko tulee olemaan melkoinen parannus nykyiseen.

Toivoisin että nykyinen liukumäki ja sitä ympäröivä rinne säilytettäisiin. Perusteluina ovat lapsen liikunnallisten taitojen ja tasapainon hallinnan monipuolinen kehittyminen sekä tottuminen epätasaisessa/ jyrkässä maastossa liikkumiseen. Mielestäni nykyinen liukumäki palvelee paremmin lapsen kehittymistä kuin suunnitelmissa esitetty tornileikki ja liuku, jollaisia näkee monissa leikkipuistoissa ja taloyhtiöiden pihoilla. (Toki tornileikin ja liu´un voisi sijoittaa leikkikentälle nykyisen liukumäen lisäksi, jos tilaa sille löytyy.)

Toivoisin myös, että uudet leikkivälineet sijoitettaisiin niin, että ne mahdollistaisivat talvella pulkkamäen käytön siinä laajuudessa kuin se on ollut tähänkin asti mahdollista. Talvipakkasilla pulkkarinteeseen kapuaminen ja pulkalla alas laskeminen houkuttelevat lapset liikkumaan, tuottavat liikkumisen riemua ja pitävät lapset lämpiminä. Pulkkamäen säilyttäminen lisäisi leikkipuiston käytettävyyttä talvisin.

Ilmianna |

Leikkivälineiden määrä vähenee kovin paljon

Profiilikuvan paikka

Lähileikkipuistoa ahkerasti käyttävä
19. lokakuuta 2023 kello 15.46.24

Kannatan leikkipaikan kunnostusta sinällänsä, onhan se jo jonkin verran kulunut. Lisäksi kannatan myös muutamissa edellisissä kommenteissa esitettyjä ehdotuksia rinteen ja siinä olevan liukumäen säilyttämisestä. Sekä liukumäestä että rinteen pulkkailumahdollisuudesta on ollut paljon iloa. Rinteestä toki on hyvä aidata pois jyrkin kallioinen osuus.

Kiinnittäisin huomiota vielä yhteen seikkaan. Hieman laskentavasta riippuen nykyisellä leikkipaikalla on nyt noin 11 leikkivälinettä: hiekkalaatikko, keinuryhmä, rinteen liukumäki, kiipeilyteline, kaksi jousikeinua, kaksi pyörivää laitetta, pitkulainen tasapainoilulaite, neliönmuotinen köysien varassa oleva tasapainoilulaite ja puinen paikallaan seisova lammas.

Mikäli oikein tulkitsen suunnitelmaa, sen mukaan lähes kaikki nykyiset leikkivälineet puretaan pois ja lapsille tulee vain noin 5 leikkivälinettä: hiekkalaatikko, keinuryhmä, kaksi jousikeinua ja tornileikki lyhyine liukumäkineen. Olisiko mahdollista säilyttää nykyisen kaltainen monipuolinen lapsia aktivoiva ja kehittävä leikkivälinenvalikoima tasapaino- ja pöyrivine laitteineen? Jos ei kokonaan niin ainakin osittain. Toivottavasti Matinmetsän leikkipaikan monipuolisuus voidaan säilyttää.

Ilmianna |

Ranskalaisen päiväkoti Arcenciel kommentit (aivan vieressä oleva päiväkoti)

Profiilikuvan paikka

Ranskalaisen päiväkoti Arcenciel kommentit
20. lokakuuta 2023 kello 23.23.55

Hei,

Kiitos myös mahdollisuudesta kommentoida leikkipuiston uudistamista.
1 Enismmäinen kommentti mikä on ollut monessa muussakin kommentissa. ? Mksi rinne halutaan poistaa. Lasten ykkössuosikki on nimenomaan nauttia mäen antamasta motoristisesta haasteesta. Meillä ei nyt parin vuoden aikana ole myöskään tapahtunut yhtään tapaturmaa rinteessä. Siitä nautitataan talvella pulkkamäkenä, ja liukumäki on kiva maaston mukainen.
-> Ehdotamme että aita säilyy paikallaan (säästyy paljon rahaa), ja mäki ja siinä olevat laitteet kunnostetaan
2. Toinen kommentti liittyy myös mäen poisottamiseen, koska puiston pinta-ala pienenisi silloin 40%. Olemme päiväkodin rakennusluvassa osoittaneet tuon puiston meidän lähileikkialueeksi 60 lapselle (nykyinen pääluku 35), elikkä pienennyksen jälkeen puiston pinta-ala ei täytä kriteerejä mitä lapsilla tulisi olla liikkumatilaa puistossa. Samoin leikkikenttä kuuluu venäläisen perhepäiväkodin listalle.
Ehdottaisin tässä yhteydessä juttelemaan vaikkapa Sanna Malmströmin kanssa varhaiskasvatuksesta.
-> Edelleen sama ehdotus että pidetään mäki mukana, ja aitaa ei siirretä, jotta alueen koko säilyy siedettävänä.
3. Leikkivälineiden määrä. Kiinnitin huomiota myöskin siihen, että leikkivälinelsitalla listattiin penkit ja pöydätkin. Ehdottomasti tulisi säilyttää nykyisen kaltainen määrä leikkivälineitä. Miksi lapsilta halutaan viedä virikkeitä pois ?
-> Nykyisistä leikkivälineistä esimerkiksi tasapainoverkko on ollut erittäin pidetty. Pyytäisimme pitämään nykyisen määrän, kunnostamaan osan, hiekkalaatikon uusiminen varjoon olisi erittäin hieno juttu.

Mielellään osallistumme jatkosuunnitteluun jos tarvetta !

Yst.terveisin,
Timo Uusipere & Amina Alami, Arcenciel Oy

Ilmianna |

Kiitämme Matinmetsän leikkipaikan purkusuunnitelmasta saaduista palautteista ja kommenteista

Profiilikuvan paikka

@tanttni
23. lokakuuta 2023 kello 12.45.00

Palautevastauksissa koroistui leikkipaikan rinneliukumäen ja rinteen merkitys. Palautteessa toivottiin mahdollisuutta säilyttää tasapainolaitteet ja pyörivä laite. Toivotiin myös mahdollisuutta käyttää rinnettä pulkkamäkenä.

Tarkastelemme suunnitelmaa saatujen palautteiden pohjalta ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan huomioimaan toiveita. Ns. virallista pulkkamäkeä ei kuitenkaan tulla toteuttamaan pulkkamäkien turvallisuuskriteerien takia. Matinmetsän leikkipaikka on pienempi korttelileikkipaikka, josta löytyy perusleikkivälineet. Lähialueella sijaitseva Matinkylän asukaspuisto tarjoaa runsaan leikkivälinevalikoiman monen ikäiselle. Ensi vuoden aikana valmistuva Tynnyripuiston uusi leikkipaikka laajentaa vielä leikkipaikkojen palveluverkkoa.

Tavoiteaikataulumme Matinmetsän leikkipaikan kunnostustyölle olisi vuosi 2024–2025.

Lisätietoja suunnitelmasta antaa:
Karin Nielsen, suunnitteluhortonomi
e-posti: karin.nielsen@espoo.fi
puh.: 050 5252069

Ilmianna |