Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 15
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 15.10.2023

Liitteet

Ilmianna

Tuulimäenpolkua parannettava

Profiilikuvan paikka

Gubbe
2. lokakuuta 2023 kello 9.11.34

Voisiko Tuulimäenpolku olla asfaltoitu ja kaistat erotettu kävelijöille ja pyöräilijöille, kun yhteys on keskeinen Ainoan suuntaan? Mukavampi myös työntää lastenrattaat Ainoaan tai leikkipuistolle, jos pyörät ei jumita mutaan

Ilmianna |

Puistomaisuus säilytettävä

Profiilikuvan paikka

Asukas
3. lokakuuta 2023 kello 11.24.34

Tuulimäki on lähikortteleiden ainoa puistoalue, jossa on säilytetty tiheä puusto ja metsäinen ilme. Päällystettyjä polkuja ja nurmiaukeita riittää joka puolella keskustaa, metsäisiä polkuja ei.

Toivon, että hiekkapolut säilyvät ja puustoa ei harvenneta. Lasten leikkipuistoon toivoisin valittaviksi värejä ja materiaaleja, jotka sulautuvat ympäristöön.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Toinen asukas
4. lokakuuta 2023 kello 9.43.05

Komppaan tätä. On ensiarvoisen tärkeää säilyttää alueen metsäisyys. Lähiluonto on olennainen viihtyisyys- ja terveystekijä lapsiperheille ja muillekin asukkaille. Leikkipuistoja löytyy lähialueilta, mutta kovin montaa metsäseikkailupaikkaa ei.

Myös tulevan leikkipaikan alueelle täytyy jättää puita. Tapiolassakin on liian monta leikkipuistoa, jossa ei kuumana kesänä löydä varjoa.

Ilmianna |

Ajoneuvoliikennettä Tuulimäenpolulla

Profiilikuvan paikka

Risto J.
3. lokakuuta 2023 kello 20.45.46

Tuulimäenpolku houkuttelee ajamaan autolla Tuulimäki-sillalle. Varmasti myös hyväksyttyjä syitä ajoon, mutta voisiko sitä puistosuunnitelmassa olevilla elementeillä yrittää tehdä vähemmän houkuttelevaksi. Esimerkiksi: Hieno portaali Revontulentien päähän Tuulimäenpolkua, isot siirtolohkareet polun reunoihin, ajoa hidastavia kiveyksiä tai ajoneuvoja hidastavaa mutkittelua raittiin tms.

Ilmianna |

Puita ja monipuoliset leikkimahdollisuudet

Profiilikuvan paikka

Aino L
4. lokakuuta 2023 kello 20.43.30

Toivottavasti puuston osalta kaikki mahdolliset puut säästetään. Myös leikkipaikan alueella on hyvä olla puita, jotta leikkipaikka on kesällä varjoisa. Paahteiset leikkipaikat ovat tukalia pienten lasten kanssa. Lapsille on myös tärkeää olla luontoa lähellä ja luonnollisia maan muotoja päällysteiden ja rakennetun ympäristön lisäksi.

Leikkipaikkaan toivon monipuolisuutta, esimerkiksi hyvät kiipeilymahdollisuudet sopisivat metsäiseen puisto-miljööseen (esim samantyylinen kuin Töölönlahdella oleva "kiipeilyrata"), sekä tietysti myös pienille sopivat välineet. Tapiolan keskustan alueelle kaivataan kipeästi monipuolista leikkipuistoa, etenkin kun uusi Tapionaukiokin suunniteltiin lähinnä aikuisten käyttöön ilman virikkeitä lapsille. Eväspöydät hyvä myös olla.

Ilmianna |

Aivan jokaisessa taloyhtiössä ympärillä on jo lekkipuisto. Säilytä puisto puistona!

Profiilikuvan paikka

Naapuri
4. lokakuuta 2023 kello 22.21.20

Aivan jokaisessa ympärillä ja lähistöllä olevalla taloyhtiöllä on jo leikkipuisto ja ainakin itätuulenkujalla ja revontulentiellä olevat sisäpihat ovat tyhjillään 99.9% prosenttia ajasta. Joten pitääkö myös Tuulimäelle tunkea leikkipuisto? Sen sijaan puistoa käyttää jo nyt vanhukset ja koiranulkoiluttajat, joilla ei juurikaan ole lähistöllä muuta rauhallista paikkaa. Toivon siksi, että puisto saisi jäädä puistoksi eikä siihen rakennettaisiin mitään.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Matti M.
5. lokakuuta 2023 kello 11.00.57

Tähän liittyen, haluaisin korostaa suunnittelijoille, että Ainoan ja Länsiväylän välillä on 6+ leikkipaikkaa mutta yksi ainoa pikkupuisto. Ja tätä yhtä pikkupuistoa halutaan nyt repiä auki ja aidata pois kaikkien asukkaiden käytöstä. Aivan älytöntä!

Ilmianna |

Säilytetään puisto mahdollisimman luonnonmukaisena

Profiilikuvan paikka

Lisää luontoa
6. lokakuuta 2023 kello 11.53.01

Tapiolan keskusta Ainoan ympäriltä on niin rakennettu, että olisi hienoa, jos edes lähiympäristössä voitaisiin säilyttää mahdollisimman ”luonnollisena” puistot ja ne alueet, joissa luontoa vielä on.

Pienetkin puistomaiset ja ei niin rakennetut alueet ovat tärkeitä kaiken betonin ja asfaltin keskellä, sekä asukkaille että luonnon monimuotoisuudelle.

Lapset tykkäävät leikkiä myös luonnossa, ei kaikkeen tarvita välineitä, telineitä ja asfaltti- ym. päällysteitä. Useimmat ihmiset nauttivat luonnon itsensä tarjoamista elementeistä.

Ilmianna |

Vähemmän aitauksia ja telineitä

Profiilikuvan paikka

Asukas
6. lokakuuta 2023 kello 21.06.29

Leikkitelineet pitäisi saada sulautumaan ympäristöönsä niin, ettei aluetta eristetä aidoilla pois kaikilta muilta puiston käyttäjiltä. Lähimmälle autotielle on matkaa ja aitauksen lisäarvo puiston käyttäjille on melko pieni verrattuna siitä aiheutuvaan haittaan - aidattuna alue muuttuu muille käyttäjille pelkäksi kulkuväyläksi ja menettää merkityksensä puistoaukeana. Toivon, että aitaus jätetään pois tai vähintään pienennetään sen rajaamaa aluetta.

Leikkipuisto voitaisiin toteuttaa hillitymmässä mittakaavassa niin, että vähintään pohjois/itäpuoli aukeasta säilyy kaikkien alueen asukkaiden käytössä vapaana nurmialueena. Lähimmät keinut ja vastaava liikuntateline kun löytyvät jo 100m päästä eivätkä ole kummoisella käyttöasteella. Telineiden määrää voisi siis varmasti karsia - jo esim. yksi kiipeilyverkko, riippumatto ja eväspöytä lounaiskulmassa riittäisivät.

Ilmianna |

Kulkuyhteydet

Profiilikuvan paikka

Pyöräilijä
7. lokakuuta 2023 kello 13.13.34

Liikkuminen Länsiväylältä Tapiolaan Tuulimäenpolkua pitkin on vaikeaa väliaikaisten rakennussiltojen puuteesta johtuen. Mikäli siltoja tai reittejä rakennetaan ja Tuulimäenpolulta kulkee jatkossa kevyenliikenteen väylä keskustaan, voisivat erilliset kävely- ja pyörätiet olla turvallisempi vaihtoehto.
Pyöräväyliä Tapiolan alueella tulisi kokonaisuutena suunnitella paremmin.
Tällä hetkellä länsipuolella kevyenliikenteen väylä on taas avattu pitkään kestäneen tietyön jäljiltä, mutta ohjaa pyöräilijät kiertoreitille, eikä Etelätuulen tielle ole edelleenkään rakennettu pyöräväylää koko matkalle.
Itäpuolelta keskustan ohittava joutuu koukkaamaan Otsolahden rantaa pitkin. Tällä reitillä on tulossa jälleen kerran työmaa, kun uimahallia ja ympäristöä aletaan korjata.
Myös kulttuurikeskuksen editse kulkeva väylä ilmeisesti suljetaan uuden teatterin rakentamisen ajaksi.
Voisiko pyöräilystä Tapiolan alueella tehdä helpompaa? Tällä hetkellä suunnitelmat ovat pieniä alueita kerrallaan ja vaikuttaa siltä, että yleiskuva alueesta pyöräilijän näkökulmasta puuttuu täysin.

Ilmianna |

Ei ylirakenneta

Profiilikuvan paikka

Tapiola
15. lokakuuta 2023 kello 14.14.04

Komppaan monia muitakin. Ja toivon että oikeasti kuunellaan asukkaita.
Miksi pitää yli rakentaa? Monessa puistossa/metsässä ollaan oikein tytyväisiä luonnontilaiseen ilmeeseen ja en tiedä onko asukkailat edes tullut toivetta että nämä pitäisi parantaa rakentaa uudestaan.

Ja tämä on tosi että lapsille on taloyhtiöissä, tarhoissa, päiväkodeissa ja jo kaupungin alueella muutonki leikkipaikkoja, on siis enemmän varaa valita kuin heidän jotka haluavat ulkoilla rauhassa ja kävellä esimerkikis koiran kanssa muuallakin kuin autotien vieressä.

Antakaa luonnontilan säilyä. Ja miettikää onko oikeasti toivottu että nämä alueet muuttuisivat rakennutummiksi.

Säilytetään espoossa edes hitusen sitä espoota mistä siitä alunperin arvostettiinkin

Ilmianna |

Puisto

Profiilikuvan paikka

Puisto
15. lokakuuta 2023 kello 14.15.01

Jätään luonto rauhaan. Ei ylirakentamista!

Ilmianna |

Ei leikkipaikkaa

Profiilikuvan paikka

T
15. lokakuuta 2023 kello 14.21.58

Ei leikkipaikkaa alueelle.

Miksi aina kun rakennetaan/ parannetaan puistoa niin siitä otetaan tilaa johonkin muuhun. Miksi tila ei jötetä puille ja kasveille.

Sama kaava toistuu kun esim niittykummun teboilin tori.
Alue piti olla puisto josta nyt on 1/3 osa on parkkialuueeksi suunniteltu.

Myös haltiatontun puisto/metsä yhtäkkiä raivartiin puista ja yli rakennetaan kun oli ihana metsäinen väylä.

nyt tämäkin puuston keskelle ängetään leikkipaikka. Niitä on paljon muuallakin mutta lähiluontoa ei.

Kuka tätä oikeasti haluaa kaupunki vai asukkaat

Jätetään luonto rauhaan ja vaalitaan sitäz

Ilmianna |

Kunnolliset väylät

Profiilikuvan paikka

Espoolainen
15. lokakuuta 2023 kello 23.29.58

Tuulimäenpolku on tärkeä yhteys Länsiväylän baanan suunnasta Ainoalle päin. Toivoisin, että nykyinen hiekkapolku korvattaisiin asfalttipinnoitteella, miksei voisi olla jopa eroteltu pyöräkaista tällä osuudella. Tapiolan pyöräilyratkaisut kaipaisivat yleisesti selkeyttämistä, ne ovat yleisesti ottaen todella sekavat ja heikkolaatuiset.

Ilmianna |

Kiitos kommenteista

Profiilikuvan paikka

@mikaelahlfors
20. lokakuuta 2023 kello 14.08.59

Kiitos kaikille puistosuunnitelman luonnosta kommentoineille.
Puisto tulee säilymään valtaosin luonnontilaisena, kuten tähänkin asti. Rakennettavalla leikkipaikalla säilytetään osa nykyisistä puista ja lisäksi puistoon istutetaan muutamia uusia puita. Puistoon lisätään penkkejä, sekä roskakoreja. Aidatun leikkipakan sisäpuolelle tulee lisäksi piknik penkkipöytä. Vaikka leikkipaikka aidataan, on se kaikkien vapaassa käytössä, toisin kuin alueen taloyhtiöiden leikkipaikat. Aitaaminen mahdollistaa myös päiväkotiryhmien ja perhepäivähoitajien retket leikkipaikalle ja helpottaa lapsikatraan vahtimista, sekä ennaltaehkäisee pyöräilijän eteen juoksemista.
Vaikka Tuulimäessä on jonkin verran pyöräilyä, ei se kuulu pyöräilyn pääreitteihin. Puiston käytävät tulevat olemaan hiekkapintaisia kuten tähänkin asti, lukuun ottamatta nykyisiä asvaltoituja osuuksia Revontulenpolusta ja Rossinmäenpolusta. Nykyiset hiekkapintaiset polut kunnostetaan siten, että ne pysyvät kuivina.

Ystävällisin terveisin
Mikael Ahlfors
Espoon kaupunki

Ilmianna |