Saarijärven kaupungin liikkumisohjelmaluonnos vuosille 2024-2027/Kommentoi

Puhekupla 7
Keskustelu | Saarijärven kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Kommentoi luonnosta! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi tulisi vielä huomioida? Kerro mielipiteesi.

Perustiedot

Päättynyt: 17.11.2023

Liitteet

Ilmianna

Sidosryhmien sitouttaminen

Profiilikuvan paikka

Vexi
3. marraskuuta 2023 kello 8.36.13

Lajien harrastajat pitäisi sitouttaa omalla osuudelle oman lajinsa harrastamisen olosuhteiden parantamiseen.
Talkootyö sitä pitää löytyä joka lajista.

Ilmianna |

Pyöräilyreitit

Profiilikuvan paikka

Sipe
3. marraskuuta 2023 kello 9.00.37

Jo ammoisina aikoina on ollut suunnitelma pyöräilyreittien/ pyörätien rakentamisesta Kolkanlahden ja keskustan välille. Joko nyt olisi aika saada se kuntoon?! Kohtahan täällä ei tietenkään asu enää pyöräilykuntoista porukkaakaan, mutta henki pihisee vielä niin ihmisillä kuin leirintäalueella ja puuhapuistossakin eli liikennettä riittää. Pyöräillen turvallisesti huvi -ja hyötymatkat. Siis koko kaupungin pyöräilytie verkosto kuntoon!

Ilmianna |

Väylien pituudet

Profiilikuvan paikka

Hessu
3. marraskuuta 2023 kello 19.44.29

Kohdan 11.2. väylien pituusyksikköä voisi korjata km--->m

Ilmianna |

Erityislasten liikunta

Profiilikuvan paikka

Toiveikas
4. marraskuuta 2023 kello 21.28.26

Suunnitelmassa mainittu erityislasten liikunnasta/harrastamisesta; järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Jääköhän edelleen haaveeksi vain..

Ilmianna |

Aarresaaren supistukset ja säästötoimet

Profiilikuvan paikka

Epätietoinen
5. marraskuuta 2023 kello 17.20.27

Millähän tavalla valtuuston suunnittelemat Aarresaareen kohdistuvat supistukset ja säästötoimet korreloivat tämän kaiken hienon puheen liikunnan tärkeydestä eri ikäryhmille, palvelujen saatavuudesta ja Aarresaaren osuudesta näiden kanssa?

Ilmianna |

Uimarannat ja Runebergin puisto

Profiilikuvan paikka

Liikkuja
6. marraskuuta 2023 kello 20.39.13

Uimarannat tarjoavat kesäaikana mahdollisuuden uintiin sekä rantalentopalloiluun. Runebergin puistossa on muutamia ulkoliikuntavälineitä sekä talvella pienten lasten käyttöön soveltuva hiihtolatu. Helposti saavutettava ja sopivan pituinen. Kiitos vapaa-aikatoimelle ladusta! Saarijärvellä on loistavat liikuntamahdollisuudet ja harrastaminen on edullista. Urheiluseurat tarjoavat alennuksia tai ilmaista harrastamista vähävaraisille lapsille. Lisäksi on tarjolla lainattavia urheiluasusteita tai kierrätystä. Kevyenliikenteen väylien mitoissa luvussa 11.2 taitaa olla mittayksikkövirhe. Paras liikuntapaikka Saarijärvellä on luonto!

Ilmianna |

Ajatuksia suunnitelmasta

Profiilikuvan paikka

Kuntalainen
17. marraskuuta 2023 kello 19.08.47

Suunnitelmassa korostuu kävely- ja pyöräilyn edistäminen. Siihen syynä ehkäpä kaupungin lähteminen mukaan ohjelmaan, jossa edistetään kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita sekä kaksivuotinen pyöräilyhanke. Perustuen näihin linjauksiin Saarijärven kaupungin lähialueiden pyörätiet ovat heikossa kunnossa. Erityisesti tavallisia kuntalaisia ajatellen tiet Tarvaalan ja Pajupuron suuntaan ovat kuoppaisia, tiestö Kolkanlahteen ja vaikkapa Rahkolan suuntaan ovat vaarallisia tai tiet kuoppia täynnä.

Varhaiskasvatuksessa panostus liikuntaa näkyy, mutta suunnitelmassa kouluikäisten ja nuorten liikkumisen kuvaus on hyvin kapea-alainen. Harrastamisen Suomen-mallia on kehitettävä liikunnan osalta niin, että se todella tavoittaa ne lapset, joiden perheissä ei liikuta tai lapset, jotka eivät pidä liikkumisesta. Tällä mallilla on täydet mahdollisuudet onnistua liikuttamaan vähän liikkuvia lapsia ja nuoria, jos istuttaisiin suuremman joukon kesken miettimään, miten kerhoista saadaan niin vetäviä, että niihin osallistutaan enemmän. Nyt kerhoissa ovat ne lapset, jotka muutenkin liikkuvat ja harrastavat liikuntaa.

Liikuntaneuvonnasta aikuisille ja ikäihmisille tulisi tiedottaa paremmin. Nyt tieto ei saavuta eikä houkuttele niitä, jotka sitä tarvitsisivat.

Kirjastosta lainattavat liikuntavälineet voisi luetella kohtaan 7.1.2., jotta muodostuisi kuva siitä, mitä sieltä tosiasiassa voi lainata.

Eri liikuntajärjestöjen kuvaukset ovat hyvin epäsuhtaiset. Olisiko eri liikuntaseuroille omat nettisivut, jotka voisi laittaa tuohon seuran kuvauksen yhteyteen?
Saarijärven Tenniksen harjoituspaikka kesäisin on jäähalli eikä monitoimihalli s. 24
Hevosalan yritykset voisi liittää samaan paikkaan kuin muut urheiluseurat. Liikuntaa se on ratsastaminenkin!

kpl 9 Liikunnan olosuhteet
Jos 94 % kuntalaisista liikkuu omatoimisesti ja yleisimmät liikuntapaikat ovat luonto, kevyen liikenteen väylät ja urheilualueet, kannattaisi kunnan panostaa juuri näihin. Yksityistä rahaa voi käyttää sitten esim. padelkenttien rakentamiseen. Matoniemen kehittäminen ulkoilu- ja liikunta-alueena puuttuu suunnitelmasta kokonaan. Suunnitelmassa (kohta 11.3.) puhutaan vain Mannilan männiköstä.

Ilmianna |