Siirry sisältöön

Ideoita kohti muuttovoittoisuutta.

Puhekupla 34
Keskustelu 1 vuosi, 2 kuukautta jäljellä

Ideoita hyviä ja huonoja tarvitaan!

Perustiedot

Avoin: 17.2.2018 - 31.12.2023

Päättymispäivä: 31.12.2023

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Puhekupla Uusi kommentti

Idea

Profiilikuvan paikka

@akhnaten
10. syyskuuta 2016 kello 11.29.25

Ennen muuttovoittoisuutta on saatava työttömyys / toimettomuus / näköalattomuus korjatuksi jotta kunta on ensi-sijaisesti kotikunta jossa vaikutetaan niin lähiyhteisöissä. työelämässä kuin politiikassa. Pelkkä muuttaminen vailla näitä tavoitteita ei ole hyvää suunnittelua.

Yksi hyvä tapa lisää muuttoja on muodostaa ns. teollisia symbiooseja B2B välille ja sijoittaa yhteisiin hankkeisiin joita Vihdin Työttömät ry on kaavoittanut.


Asumiseen vaihtoehtoja

Profiilikuvan paikka

Raine
11. syyskuuta 2016 kello 10.12.43

Vihti ei pärjää pelkästään kaavoittamalla ja rakentamalla Nummelaa. Nuori työikäinen ei välttämättä halua muuttaa Nummelaan kerrostaloon, jos voi asua PK-seudulla hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä. Vihdin kannattaisi tarjota ja edistää monipuolisesti asumisen vaihtoehtoja.

Esimerkiksi moni Otalammen alueelle muuttanut arvostaa maaseudun rauhaa ja sitä, että ympärillä on puhdasta luontoa. Lisäksi heille positiivisena yllätyksenä on tullut kylien yhteisöllisyys. Tiedän että sama tilanne on esimerkiksi Haimoossa ja Selkissä.

Lisää omakotirakentamista kyläkeskuskuksiin ja etätyöyhteyksien huomioiminen rakentamisessa voisi olla asia millä Vihti voisi erottautua. Sillä, että yritetään tehdä Nummelasta Espoon tajamaa, ei sijainnin takia voiteta mitään.

22. huhtikuuta 2018 kello 14.54.42. Vastaus poistettu.

Näytä lisää vastauksia

Kunnan raakamaan hankinta tulevaisuuden kaavoitusta varten?

Käyttäjän profiilikuva - paavo_muranen

@paavo_muranen
23. helmikuuta 2017 kello 21.38.19

http://www.vihti.fi/asuminen-ja-ymparisto/tontit/maanhankinta/
--clips--
Vihdin kunta hankkii kaavoittamattomia maa-alueita, eli ns. raakamaata pääasiassa alueilta, jotka on tarkoitus asemakaavoittaa tulevaisuudessa.
--clips--

Kunta voisi rohkeasti myös hankkia maata kylistä kyläkoulujen (alakoulut/lähikoulut) oppilaaksiottoalueilta, koska moni arvostaa nimenomaan kyläkeskuksia ja maaseudunrauhaa. Etäisyydet pks-seudulle eivät ole Vihdistä mahdottomat. Näin voisi tarjota Vihtiin muuttajilla nk. jokaiselle jotakin.


Kunnan kehitys

Profiilikuvan paikka

***
24. helmikuuta 2017 kello 7.03.12

Tärkeimpiä varmasti on monipuolinen kaavoitus, toimiva joukkoliikenne (HSL?) sekä palvelut.
Se on totta, ettei kaiken kaavoituksen pidä keskittyä Nummelaan.
Lisäarvoa on myös mielikuvilla , maaseutumaisuudella, luonnolla.


Lapsiperheille luonnonläheistä asumista

Profiilikuvan paikka

Maija
24. helmikuuta 2017 kello 13.11.10

Kaavoitusasiat kuntoon ja pienomakotitalo tontit myyntiin, kunta vetää tekniikan valmiiksi niin menevät varmasti kaupaksi (vrt.Siuntio).
Palveluja pitää Vihdin kylissä kehittää, ei lakkauttaa. Perheille tärkeää on mahdollisimman lyhet ja turvalliset koulu-ja päiväkotimatkat,kyläkoulut ja lähipäiväkodit takaisin.
Kyläkaupat takaisin, ovat tärkeitä myös kylän sosiaalisen kanssakäymisen kannalta.
Joukkoliikennettä lisättävä ja kehitettävä, ei vähennettävä. Monet kulkisivat varmasti mielellään julkisilla töihin ja nuoret kouluihan ja harrastuksiin jos se olisi vain mahdollista.
Myös erilaisia ekologisia rakentamisen mahdollisuuksia tutkittava, näitä löytyy nykyään vaikka mitä, kiinnostavat varmasti nykyajan valveutuneita nuoria perheitä.
Kylien yhteisöllisyyttä ja kestävää kehitystä (luonnonsuojeluasiat,asukkaiden hyvinvointi ym.) tuettava.
Pehmeät arvot,yhteisöllisyys,maaseudun idylli ja luonnonrauha ovat hyviä valttikortteja (ja markkinointikeinoja)pääkaupunkiseudulla nykypäivänä, niitä ei kannata väheksyä tai sivuuttaa.


Miksi Nummela??

Profiilikuvan paikka

uudehko vihtiläinen
27. helmikuuta 2017 kello 0.41.14

Jonkun aikaa Vihdin kylässä asuneena olen joutunut paikallislehtiä lukiessani ihmettelemään Nummelan hypettämistä. Nummelahan näyttää olevan aivan jotain muuta kuin Anssi Kelan aikainen idylli- täyteen ahdettu/ahdettava miljöö, jossa viihtyy kenties vanha nummelalainen. Jos kunta jostain syystä haluaa kasvaa suureksi, niin täysi panostus vihtiläisiin kyliin. Niissä on sitä mitä kaipaa maallemuuttaja, Nummelan kaltaisia riittää ympäri pääkaupunkiseutua ja muuta Uuttamaata. Jos olisin halunnut elää vähän vihertävässä kaupunkimaisessa ympäristössä, olisin mieluiten valinnut Espoon, Vantaan, Lauttasaaren, Itä-Helsingin Laajasalon tai muun vastaavan. En suinkaan Nummelaa. Voittehan yrittää kasvattaa Nummelaa suureksi, muuta onko se sitä mikä on Vihdille eduksi!


Ääni Nummelan kehittämisen puolesta

Profiilikuvan paikka

kgfjhg
18. helmikuuta 2018 kello 21.21.28

Täällä on näköjään Nummelan joukkohaukunta menossa. Silläkin uhalla että saan kyläaktiiveilta p*myrskyn niskaani uskallan puolustaa itselleni rakasta kotipaikkaani. Ei Nummela ole Espoon lähiö eikä tarvitsekaan olla. Sen sijaan se on kauniin harjun ja Etelä-Suomen ehkä upeimpien järvimaisemien reunustama kasvava taajama, jossa voi asua lähellä palveluja ja josta on myös hyvä joukkoliikenne Helsinkiin. Jos Vihti haluaa kasvaa, kyllä meidän täytyy pystyä tarjoamaan tulijoille edullisia kerros, rivi ja kaupunkitalo-asuntoja. Ei näitä ole realistista rakentaa mihinkään muualle kuin taajamaan. Myöskään joukkoliikennettä ei voi kustannustehokkaasti järjestää muualle kuin paikkaan, joissa noita joukkoja on. Vai pitäisikö vihtiläisten veronmaksajien kustantaa tyhjien bussien ajelu syrjäkylissä? Anteeksi vain, mutta avain kasvuun ei ole hehtaaritontit maaseudulla ja uudet kyläkoulut, kyllä se on edulliset asunnot lähellä palveluja ja joukkoliikennettä! Käytännössä siis Nummelan nykyistä voimakkaampi kehitys.

Profiilikuvan paikka

pentti saastamoinen
22. helmikuuta 2018 kello 8.16.24

Pasi_Tervo kirjoitti:

No sittenhän me Pentti ollaan aivan samaa mieltä. Itse kun nopeasti nuo aikaisemmat viestit läpi luin, niin lähinnä hyppäsi silmille tuo Nummelan kehittämisen ja "nummelakeskeisyyden" arvostelu. Mutta ehkä luin tekstit huonosti.

Hyvä lista Pasi! Omasta mielestäni Vihdin tulisi brändätä itseään monipuolisen asumisen kuntana, niin kylä- kuin taajama-asujille. Minikokoisten talojen kaavoittaminen (kaava 193, Nummelan Sepänpiha) on hyvä lisä mutta alue on epäilyttävän kaukana keskustasta. Olisiko tällaiselle tilaa vähän lähempänä "Pajuniityn takana" ?

Näytä lisää vastauksia

Asunnot

Profiilikuvan paikka

Juulia
19. helmikuuta 2018 kello 8.28.58

Nummelaan rakennetaan paljon asuntoja. Itse en halua kuitenkaan näihin sillä asuntojen neliöt hyvin pieniä. Kuka haluaa muuttaa 60 neliön kolmioon, 70 neliön neliöön tai 2huonetta ja sauna jonka neliöt ovat 47. Asunnot ovat pieniä koppeja ja kuitenkin hinnat turun tasoa. Lisäksi Nummelan keskusta kylmä olisi kiva saada keskustaan vihreyttä ja puutalorakennuksia ilme erillaiseksi kodikkaaksi. Tutustuminen Raumaan, Uuteenkaupunkiin ja Naantaliin voisi autta kuntaa.


Pienet yksityiskohdat ovat isoja

Profiilikuvan paikka

Bussintuoma
17. joulukuuta 2019 kello 0.15.10

Myönteiset mielikuvat syntyvät usein pienistä yksityiskohdista.
- Esimerkiksi kirkonkylän pikavuoropysäkki olisi helposti muutettavissa turvalliseksi. Nyt tien itäpuolinen pysäkki on vaarallinen, koska vilkkaan 2-tien ylitys on hankalaa. Männiköstä bussibysäkille vaeltaminen on erityisesti talvella hankalaa. 2-tieltä ei johda yhtenäistä kevyenliikenteen väylää kirkonkylälle eikä Männikköön. Samoin kirkonkylän ja Nummelan välille kunnon kevyen liikenteen väylä.
- Yleiseen siisteyteen tulisi kiinnittää huomiota. Kirkonkylä antaa itsestään nuhjuisen vaikutelman, vaikka esimerkiksi Niuhalanraitti voisi olla todella vaikuttava. Pirteyttä ilmeeseen! Paikat kuntoon! Kevyen liikenteen väylät kuntoon eri puolille pitäjää, esim. Nurmijärventielle ja hyviä ulkoilureittejä kirkonkylälle.
- Kunnon bussiyhteydet pääkaupunkiin ja toimivat lipputuotteet (HSL).
- Kirkonkylälle kunnollinen, monipuolinen ruokaravintola.
- Joskus tuntuu, että "varsinaiset vihtiläiset" eivät tänne muita haluakaan. Muistan kun kunnallisvaalien aikaan kirjoiteltiin, että ehdokkaina tulisi olla vihtiläissyntyisiä ehdokkaita ja heitä juuri tulisi äänestää, jotta tänne muuttaneet eivät saisi liikaa valtaa.


19. syyskuuta 2020 kello 17.40.06. Kommentti poistettu.


28. syyskuuta 2020 kello 19.23.02. Kommentti poistettu.


Lisää uusi Kommentti

Paljonko on 7 × 10?