Siirry sisältöön

Vaikuttavuus syntyy vuorovaikutuksesta: Korkeakoulujen yhteiskunnalinen vaikuttavuuden sivuston kommentointi

Puhekupla 4
Keskustelu | Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry
Keskustelu on päättynyt

Tähän keskusteluun on mahdollista antaa palautetta korkeakoulujen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden sivuston (Vaikuttavuus syntyy vuorovaikutuksesta) sisällöistä sekä ehdottaa hyviä käytänteitä sivustolle lisättäväksi. Kerrottehan, mitä kohtaa sivustolla kommentoitte sekä annattehan hyvästä käytänteestä lyhyen kuvauksen ja mahdollisen linkin, josta on saatavissa lisätietoa. Sivusto on nähtävissä osoitteessa vaikuttavakorkeakoulu.arene.fi ja vaikuttavakorkeakoulu.unifi.fi.

Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja vuorovaikutus – jatkotoimet (YVVj) -hanke on syntynyt tavoitteenaan edistää korkeakoulujen yhteiskunnallisen vaikutuksen tunnistamista, korkeakoulujen strategista johtamista ja tarkemmin korkeakoulujen kykyä asettaa tavoitteita suhteessa haluttuihin vaikutuksiin ja vaikuttavuuteen. Lisäksi tärkeänä tavoitteena oli kehittää korkeakoulujen edellytyksiä osoittaa toimintansa tuottama lisäarvo yhteiskunnassa ja globaalisti valitsemiensa profiilien mukaisesti. Hankkeessa pyrittiin tuottamaan korkeakouluille itsearviointityökaluja tunnistaa ja osoittaa panosten ja perustehtävien tuottama tuottama vaikuttavuus sekä laatia suositukset parhaista käytännöistä ja menetelmistä.

Perustiedot

Päättynyt: 23.6.2017

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Hyvät suositukset, esimerkkejä kuitenkin kaivataan

Profiilikuvan paikka

Hallintonomadi
2. marraskuuta 2016 kello 11.33.44

Kappale on aika huolimattomasti kirjoitettu ja kaipaa oikolukua. Esimerkiksi toinen lause jää kesken, samoin viimeinen lause on sekava. Kaikki tuntuu olevan keskeistä, sillä sana "keskeinen" toistuu häiritsevän monesti.

Kehittämissuositukset on muotoiltu hyvin. Erityisen hyvä pointti on strategisten tavoitteiden konkretisointi, sillä ilman konkretiaa jää jäljelle vain sanahelinää. Korkeakouluja voisi tukea esim. tämä raportti:
http://www.dfg.de/download/pdf/dfg_im_profil/zahlen_fakten/programm_evaluation/impact_assessment_wg2.pdf
Esimerkit strategisten tavoitteiden konkretisoinnista olisivat varmasti tervetulleita.

Vaikutuksen arvioinnin kriteereistä kannattaa varmasti keskustella yhdessä strategisten kumppaniensa kanssa, mutta jättäisin määrittelyn kuitenkin korkeakoulun itsensä tehtäväksi. Yritysten intressit ovat usein toiset kuin korkeakoulujen.