Siirry sisältöön

Evästyksiä valmisteluun varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen näkökulmasta

Puhekupla 8
Keskustelu | Jyväskylän kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Keljonkankaalle kaavaillulla uudella noin 600 oppilaan 5-9 -luokkien yläkoululla olisi vaikutusta Keljonkankaalla ja Säynätsalossa asuvien lasten ja nuorten  koulupolkuihin, nykyisiin päiväkoti- ja koulutiloihin sekä suunnitellun Eteläportin (Kauramäen) päiväkoti-koulun investoinnin ajankohtaan. 

Uuden kouluinvestoinnin ansiosta kuljetusoppilaiden määrä vähenisi koko aluetta tarkastellen ja Keljonkankaan koulun väliaikaistiloista voitaisiin luopua. Säynätsalossa osa tiloista on uusia, mutta osassa tiloista on peruskorjaustarpeita. Myös Säynätsalossa ratkaisu tarkoittaisi koulupolkujen uudelleen järjestelyä. Vaihtoehdoissa on muun muassa tarkasteltu Säynätsalon varhaiskasvatuspalvelujen keskittämistä Säynätsaloon ja tilatarkastelun näkökulmasta Muuratsalon koulusta luopumista ja Lehtisaaren koulun saneerausta. Yläkoululaisten osalta uusi koulu Keljonkankaalla tarkoittaisi sitä, että alueen oppilaiden kuljetussuunta muuttuisi kaupunkiin päin, kun Keljonkankaalta ei kuljettaisi Säynätsaloon, vaan toisin päin. Varhaiskasvatuspalveluija tuottaisivat jatkossa entistä enemmän myös yksityiset palveluntuottajat.

Ensimmäinen uusi yhtenäiskoulu Jyväskylässä uuden perusopetussuunnitelman käyttöönoton jälkeen mahdollistaisi uuden oppimisympäristön suunnittelun viimeisimmän tiedon perusteella. Mitä kaikkea tämä mahdollisuus voisikaan tarkoittaa?

Kerro millaisia ajatuksia suunnitelmat herättävät ja mitä pitää ottaa huomioon suunnitelmien tarkentuessa. Voit kertoa myös oman perustellun näkemyksesi ja vaihtoehtoja sen toteuttamiseksi. Koulutilaa tarvitaan kasvavalle oppilasmäärälle ja Varsinainen suunnittelu on vasta edessä, nyt on sinun mahdollisuutesi kantaa kortesi kekoon!

8.12.järjestetyn asukasillan esitysmateriaali on liitteenä ja löytyy myös sivulta www.jyvaskyla.fi/opetus/perusopetus/palveluverkko. 

Perustiedot

Päättynyt: 31.12.2016

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Puhdas sisäilma

Profiilikuvan paikka

Lapsille mahdollisuuksia
23. joulukuuta 2016 kello 12.41.07

Haluan tuoda esille aiheen, jota jo hieman aiemminkin kommenteissa sivuttiin. Nimittäin rakennuksen "fyysisen" suunnittelun tärkeyden, eli alusta asti rakennettaisiin kestävä ja terve rakennus, jota ei tarvitsisi lähitulevaisuudessa kunnostaa kosteus- tms. ongelmien takia. Toivon siis kaupungilta malttia ja harkintakykyä kilpailutukseen ja kustannusten suhteuttamista laatuun. Toivottavasti saamme myös luotettavan ja ammattitaitoisen rakennuttajan uudelle kohteelle. Hanke on kuitenkin mielestäni erittäin tärkeä ja kannatan sitä hyvin vahvasti.