Siirry sisältöön

Kuinka tyytyväinen olet alueesi teiden kuntoon?

Puhekupla 108
Keskustelu | Liikenne- ja viestintäministeriö
Keskustelu on päättynyt

Kerro mielipiteesi  ja tee ehdotuksia alueesi tieverkon kunnosta. Perustele vastauksesi.

Perustiedot

Päättynyt: 23.1.2017

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Ehdotuksen riistopolitiikka

Profiilikuvan paikka

Yksityistienkäyttäjä
23. tammikuuta 2017 kello 11.08.19

Aiottavaksi perustettu yhtiö omistaisi tieverkosta 17 %. Jos ajoistani kuukaudessa valtaosa on yksityistiellä, josta maksan tiehoitokunnalle yli 200 € vuodessa jaloput ajot on lähes yksinomaan kaupungin teitä ja en ajaisi lainkaan perustettavan yhtiön teitä, pidän 540 € maksua riistämisenä. Kuka erottelee mahdollisen seurantalaitteen ajokilometrit niiden teiden mukaan mitä on ajettu ja miten milloinkin ajettu matka pysyy salassa ja miten mahdolliset hakkerit saavat tiedon että en ole kotona ja käyvät ryöstöretkellä.
Mitä etua mahdollinen yhtiö toisi, kun siihen tulee rahastavia välikäsiä ja niiden pitää tuottaa voittoa.
Ei voida verrata teleoperaattoreihin, kun jokaisella on oma verkko ja on vain yksi tieverkko ja se tarjoaa palveluita jokaiselle samaan hintaan
Kun tällä hetkellä autoilijoilta peritään maksuja paljon enemmän, kuin niitä käytetään, miksi niistä rahoista ei oteta lisää tieverkkoon.
Jos tällainen yhtiö perustetaan, rakentakoon se oman tieverkon ja periköön sen käytöstä niin suuria maksuja, että se on kannattavaa, mutta nykyistä tieverkkoa sille ei saa antaa.

Jos autovero poistetaan, pitää aiemmin autonsa ostaneille hyvittää se osuus, mikä veroa on jäljellä. Eli nykyinen maksu pitää porrastaa auton iän ja päästöjen mukaan

Käyttäjän profiilikuva - Hanna_LVM

@Hanna_LVM
23. tammikuuta 2017 kello 13.04.48

Tässä tapauksessa kilometripohjainen maksu olisi todennäköisesti käyttäjälle edullisempi. Valtion verotuloja ei ole korvamerkitty, vaan eduskunta päättää niiden käytöstä vuosittain. Asiakas voisi aina ostaa palvelun suoraan liikenneverkkoyhtiöltä ilman palveluoperaattoreiden pakettien hyödyntämistä.