Siirry sisältöön

Oletko valmis maksamaan liikenteestä, jos laskutus tapahtuu käytön mukaan?

Puhekupla 320
Keskustelu | Liikenne- ja viestintäministeriö
Keskustelu on päättynyt

Liikenneverkkoyhtiö keräisi tien käytöstä maksun, jolla rahoitettaisiin yhtiön hallinnoiman valtion liikenneverkon ylläpito ja kehittäminen.

Yhtiö tarjoaisi kuluttajille valtakunnallisesti kiinteitä aikaan perustuvia maksuja (esimerkiksi kuukausi- tai vuosimaksu), jotka eivät vaatisi paikannusta.

Tarkoitus on, että jatkossa palveluoperaattorit tarjoaisivat omia liikenteen palvelujaan. Kiinteiden maksujen rinnalla operaattorit voisivat tarjota myös kilometripohjaiseen hinnoitteluun perustuvia paketteja, siinä tapauksessa että kilpailua on riittävästi. Kilometripohjaiset maksut olisivat kuluttajalle valinnaisia ja vaatisivat ajoneuvon paikantamisen, jotta tiedettäisiin liikkuuko ajoneuvo liikenneverkkoyhtiön tiellä vai kunnallisella tai yksityisellä tiellä. Asiakasmaksut peritään yksityisyydensuojan vaarantumatta.

Maksut porrastettaisiin ajoneuvon päästöjen mukaan: suuripäästöisen ajoneuvon maksut olisivat suuremmat kuin vähäpäästöisen ajoneuvon.

Perustiedot

Päättynyt: 23.1.2017
Ilmianna

Katso muut kommentit

Veron poisto tehtävä oikeudenmukaisesti

Profiilikuvan paikka

Jehuli
23. tammikuuta 2017 kello 9.14.26

Jos ja toivottavasti kun autovero poistetaan, pitää se tehdä hallitusti. Uudet maksut eivät voi koskea autoja, joista vero on jo kerran maksettu. Eikä tämä koske vain tänä vuonna myytäviä autoja, vaan kaikkia, vanhempiakin kulkupelejä.

Monella auto ostettu rahoituksella, ja nyt voisi käydä niin, että velkaosuus on suurempi kuin auton arvo. Tämä ei missään tapauksessa ole oikeudenmukaista.

Muutenkin tässä ehdotuksessa paistaa läpi hallituksen linja, eli rikkaille annetaan, ja köyhiltä otetaan.

Profiilikuvan paikka

nuori69
23. tammikuuta 2017 kello 9.27.30

vaikka autovero poistuisikin hakisin autoni ulkomailta, se on paremmin varusteltu kuitenkin halvemmalla hintaa. ja kuinka paljon maahantuojat voivat nostaa autojen hintoja kun vero poistuu, vain muutaman satasen nostolla jo hyvät voitot.

Profiilikuvan paikka

velkaa enemmän
23. tammikuuta 2017 kello 15.00.27

Näin on jo kertaalleen käynyt. Itselle omakohtaisesti. edellisen uudeistuksen yhteydessä, kun käytettyjen autojen arvo romahti. Silloin velkaa oli hetken enemmän kuin auton vaihtoarvo. Paska juttu. Ja uusi tuloillaan. Kertoo vaan että se ei todellakaan ole järkevä investointi tuo auto, ja typerämmäksi vaan menee. Paksu saa lompakko jo olla, mutta vielä paksumpi pitää olla tulevaisuudessa. Luulin että Bernerillä leikkaa, mutta luulin väärin.