Siirry sisältöön

Oletko valmis maksamaan liikenteestä, jos laskutus tapahtuu käytön mukaan?

Puhekupla 320
Keskustelu | Liikenne- ja viestintäministeriö
Keskustelu on päättynyt

Liikenneverkkoyhtiö keräisi tien käytöstä maksun, jolla rahoitettaisiin yhtiön hallinnoiman valtion liikenneverkon ylläpito ja kehittäminen.

Yhtiö tarjoaisi kuluttajille valtakunnallisesti kiinteitä aikaan perustuvia maksuja (esimerkiksi kuukausi- tai vuosimaksu), jotka eivät vaatisi paikannusta.

Tarkoitus on, että jatkossa palveluoperaattorit tarjoaisivat omia liikenteen palvelujaan. Kiinteiden maksujen rinnalla operaattorit voisivat tarjota myös kilometripohjaiseen hinnoitteluun perustuvia paketteja, siinä tapauksessa että kilpailua on riittävästi. Kilometripohjaiset maksut olisivat kuluttajalle valinnaisia ja vaatisivat ajoneuvon paikantamisen, jotta tiedettäisiin liikkuuko ajoneuvo liikenneverkkoyhtiön tiellä vai kunnallisella tai yksityisellä tiellä. Asiakasmaksut peritään yksityisyydensuojan vaarantumatta.

Maksut porrastettaisiin ajoneuvon päästöjen mukaan: suuripäästöisen ajoneuvon maksut olisivat suuremmat kuin vähäpäästöisen ajoneuvon.

Perustiedot

Päättynyt: 23.1.2017
Ilmianna

Katso muut kommentit

Maksu käytön mukaan

Profiilikuvan paikka

Tympii
23. tammikuuta 2017 kello 9.30.54

Niinhän se on jo valmiiksi käytön mukaan, polttoaineveroina maksettu. Jostain kumman syystä me kansalaiset vain emme saa vastinetta rahoillemme kun sitä rahaa ei voi korvamerkitä tiestölle. Tähän mitään yhtiöitä väliin tarvitse mahdollistamaan "uusia yritysmuotoja". Nämä palvelut kun on olemassa jo aplikaatioina ilmaiseksi ladattavissa jos joku haluaa bensansa halvimmalla tai navigoida paikasta a paikkaan b yms. Lähinnä tässä pitäisi tutkia tämän selvityksen tekijän sekä lähipiirin kytkökset laitevalmistajien suuntaan. Niitä kun löytyy jo aika hyvin...