Siirry sisältöön

Oletko valmis maksamaan liikenteestä, jos laskutus tapahtuu käytön mukaan?

Puhekupla 320
Keskustelu | Liikenne- ja viestintäministeriö
Keskustelu on päättynyt

Liikenneverkkoyhtiö keräisi tien käytöstä maksun, jolla rahoitettaisiin yhtiön hallinnoiman valtion liikenneverkon ylläpito ja kehittäminen.

Yhtiö tarjoaisi kuluttajille valtakunnallisesti kiinteitä aikaan perustuvia maksuja (esimerkiksi kuukausi- tai vuosimaksu), jotka eivät vaatisi paikannusta.

Tarkoitus on, että jatkossa palveluoperaattorit tarjoaisivat omia liikenteen palvelujaan. Kiinteiden maksujen rinnalla operaattorit voisivat tarjota myös kilometripohjaiseen hinnoitteluun perustuvia paketteja, siinä tapauksessa että kilpailua on riittävästi. Kilometripohjaiset maksut olisivat kuluttajalle valinnaisia ja vaatisivat ajoneuvon paikantamisen, jotta tiedettäisiin liikkuuko ajoneuvo liikenneverkkoyhtiön tiellä vai kunnallisella tai yksityisellä tiellä. Asiakasmaksut peritään yksityisyydensuojan vaarantumatta.

Maksut porrastettaisiin ajoneuvon päästöjen mukaan: suuripäästöisen ajoneuvon maksut olisivat suuremmat kuin vähäpäästöisen ajoneuvon.

Perustiedot

Päättynyt: 23.1.2017
Ilmianna

Katso muut kommentit

Mahdollinen kompensaatio

Profiilikuvan paikka

Ooppeli-nainen
23. tammikuuta 2017 kello 10.01.27

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun uutisen tieverkosta luin. Hankin juuri 6.1 elämäni ensimmäisen aivan uuden auton. Olen pieni palkkainen ihminen ja tämä oli minulle tämän astisen elämäni suurin investointi. Kuten sanottua, autohan on se huonoin mahdollinen investointi, mutta ostimpa nyt kuitenkin kun edellinen oli leviämässä käsiin. Uudesta autosta mkasoin veroa noin 6000e joka on nyt sitten sulamassa pois auton arvosta mikäli tämä ehdotus tälläisenään menee läpi. En kannata missään nimessä enkä muodossa. En ole ainoa joka on tänä vuonna jo ehtinyt uuden auton hankkia joten miettikää nyt ihan tosissaan miten tämä järjestelmä kohtelee tänä vuonna uuden auton hankkineita, nimenomaan niitä jotka ovat kaupat jo tehneet.