Siirry sisältöön

Oletko valmis maksamaan liikenteestä, jos laskutus tapahtuu käytön mukaan?

Puhekupla 320
Keskustelu | Liikenne- ja viestintäministeriö
Keskustelu on päättynyt

Liikenneverkkoyhtiö keräisi tien käytöstä maksun, jolla rahoitettaisiin yhtiön hallinnoiman valtion liikenneverkon ylläpito ja kehittäminen.

Yhtiö tarjoaisi kuluttajille valtakunnallisesti kiinteitä aikaan perustuvia maksuja (esimerkiksi kuukausi- tai vuosimaksu), jotka eivät vaatisi paikannusta.

Tarkoitus on, että jatkossa palveluoperaattorit tarjoaisivat omia liikenteen palvelujaan. Kiinteiden maksujen rinnalla operaattorit voisivat tarjota myös kilometripohjaiseen hinnoitteluun perustuvia paketteja, siinä tapauksessa että kilpailua on riittävästi. Kilometripohjaiset maksut olisivat kuluttajalle valinnaisia ja vaatisivat ajoneuvon paikantamisen, jotta tiedettäisiin liikkuuko ajoneuvo liikenneverkkoyhtiön tiellä vai kunnallisella tai yksityisellä tiellä. Asiakasmaksut peritään yksityisyydensuojan vaarantumatta.

Maksut porrastettaisiin ajoneuvon päästöjen mukaan: suuripäästöisen ajoneuvon maksut olisivat suuremmat kuin vähäpäästöisen ajoneuvon.

Perustiedot

Päättynyt: 23.1.2017
Ilmianna

Katso muut kommentit

Hävetkää

Profiilikuvan paikka

Pettynyt
23. tammikuuta 2017 kello 10.25.14

Kerta toisensa jälkeen hallitus ja etenkin keskustaministerit pääsevät yllättämään negatiivisesti. On ollut Talvivaara, Yle, Chempolis, Lasten sairaala yms, joissa ministerit vaikuttavat omaan tai lähipiirinsä asemaan. Hävetkää. Eikö teidän ahneudella ja häikäilemättömyydellä ole mitään rajaa? Nyt vielä pitäisi uudistaa ja yksityistää autoiluun liittyvät verojärjestelmä. Herää kysymyksiä aiempien toimienne vuoksi mm. että miten paljon hyödytte mahdollisesti muutoksesta?

Tälläkin hetkellä on km ja päästöperusteista verotusta, joka on toiminut. Lisäksi on ollut porkkanoita pienipäästöisten autojen hankintaan. Polttoaineen hinnasta on valtaosa veroa. Suurikulutuksiset eli suuripäästöiset maksavat eniten. Jokainen maksaa ajamistaan kilometreistä. Lisäksi peritään käyttömaksuja ja veroja, jotka perustuvat CO-päästöihin. Omalla osallani verotus/vuosimaksut nousisivat muutoksissa, vaikka on markkinoitu että ne laskisivat. Autoni on tällä hetkellä myynnissä. Mikäli saan sen myytyä ennen kuin tarvitsee muutosten vuoksi laskea hintalappua, ei ole järkevää hankkia uutta.

Täältä tulee ainakin yksi osallistuja barrikadeille mikäli ehdotukset menevät läpi. Keskustaa en enää äänestä tulevissa vaaleissa.