Siirry sisältöön

Oletko valmis maksamaan liikenteestä, jos laskutus tapahtuu käytön mukaan?

Puhekupla 320
Keskustelu | Liikenne- ja viestintäministeriö
Keskustelu on päättynyt

Liikenneverkkoyhtiö keräisi tien käytöstä maksun, jolla rahoitettaisiin yhtiön hallinnoiman valtion liikenneverkon ylläpito ja kehittäminen.

Yhtiö tarjoaisi kuluttajille valtakunnallisesti kiinteitä aikaan perustuvia maksuja (esimerkiksi kuukausi- tai vuosimaksu), jotka eivät vaatisi paikannusta.

Tarkoitus on, että jatkossa palveluoperaattorit tarjoaisivat omia liikenteen palvelujaan. Kiinteiden maksujen rinnalla operaattorit voisivat tarjota myös kilometripohjaiseen hinnoitteluun perustuvia paketteja, siinä tapauksessa että kilpailua on riittävästi. Kilometripohjaiset maksut olisivat kuluttajalle valinnaisia ja vaatisivat ajoneuvon paikantamisen, jotta tiedettäisiin liikkuuko ajoneuvo liikenneverkkoyhtiön tiellä vai kunnallisella tai yksityisellä tiellä. Asiakasmaksut peritään yksityisyydensuojan vaarantumatta.

Maksut porrastettaisiin ajoneuvon päästöjen mukaan: suuripäästöisen ajoneuvon maksut olisivat suuremmat kuin vähäpäästöisen ajoneuvon.

Perustiedot

Päättynyt: 23.1.2017
Ilmianna

Katso muut kommentit

Masetaan jo käytön mukaan. Keep it simple, Stupid

Profiilikuvan paikka

Bonden
23. tammikuuta 2017 kello 10.25.45

Hei,

Ajan pienellä, turvallisella ja taloudellisella autolla (vuosimalli 2003), josta on kertaalleen autovero kokonaisuudessaan maksettu.

Tällä hetkellä maksut ovat autosta siedettävät, mutta uudistuksen myötä kulut nousisivat > 100%, mikä on mielestäni täysin kohtuutonta. Emäntäkin ajaa samantyyppisellä autolla ja koko perhe joutuisi maksamaan 1200 € (kuukausipalkan verran) lisää vuodessa. Ei olisi enää varaa maksaa lasten harrastukset.