Siirry sisältöön

Oletko valmis maksamaan liikenteestä, jos laskutus tapahtuu käytön mukaan?

Puhekupla 320
Keskustelu | Liikenne- ja viestintäministeriö
Keskustelu on päättynyt

Liikenneverkkoyhtiö keräisi tien käytöstä maksun, jolla rahoitettaisiin yhtiön hallinnoiman valtion liikenneverkon ylläpito ja kehittäminen.

Yhtiö tarjoaisi kuluttajille valtakunnallisesti kiinteitä aikaan perustuvia maksuja (esimerkiksi kuukausi- tai vuosimaksu), jotka eivät vaatisi paikannusta.

Tarkoitus on, että jatkossa palveluoperaattorit tarjoaisivat omia liikenteen palvelujaan. Kiinteiden maksujen rinnalla operaattorit voisivat tarjota myös kilometripohjaiseen hinnoitteluun perustuvia paketteja, siinä tapauksessa että kilpailua on riittävästi. Kilometripohjaiset maksut olisivat kuluttajalle valinnaisia ja vaatisivat ajoneuvon paikantamisen, jotta tiedettäisiin liikkuuko ajoneuvo liikenneverkkoyhtiön tiellä vai kunnallisella tai yksityisellä tiellä. Asiakasmaksut peritään yksityisyydensuojan vaarantumatta.

Maksut porrastettaisiin ajoneuvon päästöjen mukaan: suuripäästöisen ajoneuvon maksut olisivat suuremmat kuin vähäpäästöisen ajoneuvon.

Perustiedot

Päättynyt: 23.1.2017
Ilmianna

Katso muut kommentit

En kannata

Profiilikuvan paikka

Mekki
23. tammikuuta 2017 kello 11.08.00

Berner sanoi että autolijoiden kustannukset ei nouse, mutta kun se ei pidä paikkansa, meillä ei ole varaa ostaa uutta eikä uudehkoa autoa, ja nykyinen on hyvässä kunnossa ja vähän ajettu. Nyt tämän esityksen mukaan pitäisi maksaa 600e lisää vuodessa nykyiseen verrattuna, eli noin sata euroa kuukaudessa kiinteällä maksulla, ajat tai et, polttoaineen veronkorotus,josta tuleva summa korvamerkittäis teiden kunnossapitoon olisi reilumpi, silloin ne jotka käyttää myös maksaisi. Kai hallitus sellasen lakimuutoksen pystyy tekemään että raha menee sinne mihin se on tarkoitettu. Miksi meidän köyhien pitää kustantaa rikkaiden uusien auton osto. Sitten pitäis kaikelle kansalle toimittaa tarkka tiekartta josta näkyisi valtion ja kuntien tiet tarkkaan, että voisi välttää valtion tieosuuksia ja jos kunnat myös perii tiemaksuja niin mitä niillä ajaminen maksaa. Entäs jos maksat vain viikosta kiinteää maksua niin saako liikennevakuutuksesta myös alennuksen, koska autollahan ei voi ajaa jos et ole maksanut ????