Siirry sisältöön

Onko maahanmuuttajien turvallisuus vaarantunut maahanmuuton vastustajien takia?

Puhekupla 13
Keskustelu | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Keskustelu on päättynyt

Maahanmuutto aiheuttaa pelkoa, ja jotkut ihmiset ovat ryhtyneet torjumaan ongelmia oman käden oikeudella. Onko maahanmuuttajien tai maahanmuuttajan näköisten ihmisten riski joutua rikoksen, väkivallan tai häirinnän uhriksi suurentunut viime vuosista?

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

JH: Ei ole.
KH: Kyllä on, seurauksena yleisen turvallisuudentunteen heikkenemisestä.
AH: Kyllä on, rasismi on lisääntynyt.
jusu: Kyllä on, maahanmuuttajien turvallisuus on paljon heikommalla pohjalla kuin kantaväestön.
pap: Kyllä on, maahanmuuttajat ovat vaarassa. Polttopulloiskut huolestuttavat.
Mai: Kyllä on, kaikkien ulkomaalaisten näköinen turvattomuus on lisääntynyt. Polttopulloiskut huolestuttavat.
Riitta: Kyllä on, ulkomaalaistaustaisen näköisiä syrjitään.
oikea suvaitsevainen: Ei ole.
female1957: Kyllä on. Ulkomaalaistaustaisia uhkaillaan ja polttopulloiskut huolestuttavat.

Perustiedot

Päättynyt: 3.3.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Varmasti on

Profiilikuvan paikka

@Riitta
2. maaliskuuta 2016 kello 18.28.34

Olen töissä organisaatiossa jossa on kansainvälisiä työntekijöitä, he ovat joutuneet ikäviin tilanteisiin mm. kaupoissa ja mm. kulkuvälineissä. Ihmisille joiden oletetaan olevan ulkomaalaisia huudellaan ja tönitään. Ei näytä olevan oleenkaan oletuksena, että he saattavat olla melko hyvätuloisia asiantuntijoita ja heidän perheen jäseniään, jotka ovat saattaneet asua jo todella kauan tässä maassa.
Huutelu, töniminen ja sovalvailu ole kuullemma tässä laajuudessa uusi ilmiö.. Osa on harkinnut muuttoa muualla, koska eivät halua lastensa joutuvan epämiellyttäviin tai vaarallisiin kahnauksiin esim. koulumatkoilla.

Profiilikuvan paikka

E.K.
2. maaliskuuta 2016 kello 21.49.00

Missä tätä tapahtuu?
Asioin itse jatkuvasti kaupassa, jossa asioivat tänne tulleet turvapaikanhakijat. Näen heitä jatkuvasti bussipysäkillä ryhmissä. En ole missään vaiheessa nähnyt tuollaista tönimistä, huutelua, enkä solvaamista. Etkö vähän liioittele?