Siirry sisältöön

Syyllistyvätkö tietyistä maista tulleet tietynlaisiin rikoksiin?

Puhekupla 17
Keskustelu | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Keskustelu on päättynyt

Suomeen on tullut maahanmuuttajia useista eri maista, mutta joistakin erityisen paljon. Syyllistyvätkö tietyistä maista tulleet tietynlaisiin rikoksiin?

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

jukes: Maalla ei ole väliä, kulttuuri- ja uskontotaustalla on.
asianajaja: Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin mukaan vangeissa on yliedustettuna tietyt kansallisuudet. (LÄHDE?)
pap: Kulttuuritausta merkitsee.
E.K.: Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet syyllistyvät seksuaalirikoksiin.
Objektiivinen: Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet syyllistyvät seksuaalirikoksiin. Lähteen sivu 31. http://www.optula.om.fi/material/attachments/optula/julkaisut/tutkimuksia-sarja/XZ5bk8f2H/265_Lehti_ym_2014.pd
Tero: Maalla ei ole väliä vaan sillä kulttuurilla, misäs on kasvanut.
Jankka: Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet syyllistyvät seksuaalirikoksiin.
Riitta: Baltialaiset syyllistyvät ryöstöihin.
Juz0: Maalla ei ole väliä vaan sillä kulttuurilla, misäs on kasvanut.
oikea suvaitsevainen: Kyllä syyllistyvät.
viuh: Ei ole niin yksinkertaista. Linkistä sivu 246. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/156334/Katsauksia_4_Rikollisuustilanne_2014_2015.pdf?sequence=2
kolmikas: Sharia-lain mukaan eläneet eivät ymmärrä Suomen lakia.

Perustiedot

Päättynyt: 3.3.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Viina ja väkivalta

Profiilikuvan paikka

pap
2. maaliskuuta 2016 kello 16.21.15

Erityisesti Suomesta tulleet miehet syyllistyvät kännipäissään tehtyihin miestappoihin ja perhemurhiin. Venäjältä, Baltiasta ja ehkä muualta ns. Itä-Euroopasta tulee ammattirikollisia, jotka ovat erikoistuneet mm. asuntomurtoihin ja autovarkauksiin. Myös huumeita tuodaan niiden maiden kautta jonkin verran. Pidän täysin mahdollisena, että naisten peittävämpään pukeutumistyyliin tottuneista maista tulevista miehistä osa saattaa tulkita länsimaisten paljastavamman pukeutumisen indikoivan, että niihin naisiin voi suhtautua eri tavalla, kuin mihin lähtömaassa on oppinut. Tämä on puhtaasti kulttuurinen kysymys, eli nimenomaan poisoppiminen siitä, että naisiin ei saa käydä käsiksi on kulttuurisidonnaista - eikä se (että naisiin ei saa käydä käsiksi ) siis suinkaan ole miehille lajityypillistä ja luontaista käyttäytymistä.

Profiilikuvan paikka

E.K.
2. maaliskuuta 2016 kello 22.02.00

Voi olla, että Suomessa tämä on vielä tällä spekulatiivisella tasolla. Esim. Saksassa on jo käynyt selväksi, että ongelmaksi ovat nousseet Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä saapuneiden miesten joukolla suorittama häirintä, ahdistelu ja varkaudet.
Tarvitseeko linkittää: Köln, vain yhtenä esimerkkinä.