Maiden lainsääsännössä on paljon eroja ja joissakin asiassa yksi on tiukempi mutta toisessa toinen. Kuitenkin kun katsotaan kokonaisuutta, onko Suomen turvapaikkalainsäädäntö löysempi vai tiukempi kuin muiden EU-maiden?
Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.
- Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
- Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.
YHTEENVETO
Timo: Löysempi ja liian löysä.
paanikki: Kysymys ei ole relevantti, ihmisvirtaan vaikuttaa turvapaikanhakijoiden positiivinen kuva Suomesta eikä sellaista virtaa voi käännyttää rikkomatta YK:n pakolaissopimusta tai Suomen perustuslakia.
ortti: Löysempi ja liian löysä.
Faktoja: Ei ole liian löysä, tässä tilasto: http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/turvapaikka-_ja_pakolaistilastot
Asiatonta kommentointia: Moni kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija jää Suomeen.
Riitta: Ei tietoa
jan: Kysymys ei ole relevantti. Suomesta ei löydy osaamista ja ymmärrystä kotouttamiseen.
Juz0: Löysempi ja liian löysä.
Löysempi
Timo
2. maaliskuuta 2016 kello 16.20.23
Ja liian löysä, näkeehän sen tänne pyrkivissä ihmisissä kun ollaan tulossa vain turistiksi ja parempaa tulotasoa hakemaan.
@JuliaR
2. maaliskuuta 2016 kello 20.44.52
Perustelethan väitteesi. Mikä Suomen lainsäädännössä vaikuttaa siihen, minkälaisia turvapaikanhakijoita tänne tulee? Lainsäädäntö vaikuttanee enemmän siihen, kuka tänne saa jäädä (ks. esim. http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20040301?search[type]=pika&search[pika]=turvapaikka#L6P87) Ole hyvä ja auta meitä vastaamaan aiheena olevaan kysymykseen. t: moderaattori
J.K.
2. maaliskuuta 2016 kello 21.35.56
Kun Norjaan alkoi tulla Venäjältä liikaa väkeä, Norja laittoi Storskogin rajan kiinni. Suomessa ei tällaista näytetä voivan tehdä, siitä huolimatta, että Venäjä on käsittääkseni turvalliseksi luokiteltava maa. En todellakaan tiedä, mikä pykälä ja missä lainsäädännössä pakottaa meidät ottamaan paperittoman rajan ylittäjän turvallisesta maasta. Eihän ihminen, joka tulee Venäjältä voi olla turvapaikanhakija; mikäli hän tulee alun perin jostain "turvattomasta" maasta, hänen tulee hakea turvapaikkaa Venäjältä.
J.K.
2. maaliskuuta 2016 kello 21.44.36
Niin, lienee syytä muistaa, että myös Itävalta, Unkari jne. ovat ns. "muita maita" Suomeen nähden. Itävalta rajoittaa maahantuloa sen mukaan, mihin katsovat heillä olevan resursseja. He eivät laske rajansa yli kaikkia. Unkarin aidasta lienevät kaikki jo tietoisia, ei tarvinne linkittää? Englanti rajoittaa maahan tuloa, heille se tietysti jo maantieteellisistä syistä on helpompaa. Näyttää pahasti siltä, että yhä useampi maa katsoo oikeudekseen myös sulkea rajansa tarvittaessa. (Mikä oikeus heillä toki onkin) Suomi ja Saksa ovat kuitenkin kyvyttömiä käyttämään tätä oikeuttaan.
Mielenkiintoisempi kysymys onkin, miksi Suomi ja Saksa eivät voi itse määrätä siitä, kuinka moni paperiton tai monipaperinen turvapaikanhakija tai muu henkilö voi tulla yli rajan milloin vain?