Siirry sisältöön

Linnustajankujan katusuunnitelmaluonnosten kommentointi

Puhekupla 2
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 4.1.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Uusi liittymä ja Lippajärventien liikenneturvallisuuden parantaminen

Profiilikuvan paikka

M. Suni
4. tammikuuta 2021 kello 23.46.41

Uusi liittymä lienee toimivan kohtuullisesti vielä nykyisillä liikennemäärillä. Liittymän haasteena on näkývyys pohjoisen suuntaan eli näkyvyys jää lyhyeksi Jahtimestarintien kohdalla olevan Lippajärventien kaarteen vuoksi. Varsinkin liikennemäärien kasvaessa liittymätiheys voi muodostua haasteeksi. Toki uusi liittymä vähentää Linnustajantien liittymän liikennettä ja siten tasapainottaa Linnustajantien alueen liikenteen jakautumista kahteen liittymään nykyisen yhden liittymän sijasta.

Samassa yhteydessä tulisi parantaa Lippajärventien liikenneturvallisuutta ja hillitä ajonopeuksia. Erityisesti Lippajärventien suojateiden havaittavuutta tulisi parantaa ja muuttaa suojatiet keskisaarekkeellisiksi sekä paremmin valaistuiksi. Lippajärventien liikennemäärät ovat varsin suuret (KAVL > 8000) ja suurin osa lapsista joutuu ylittämään Lippajärventien koulumatkallaan. Keskisaarekkeelliset suojatiet parantaisivat kadun ylittämisen turvallisuutta. Suojateillä voisi kokeilla mm. vilkkuvia Ledi-Välkkyjä tai uusia Välkky Sign - vilkkuvia suojatiemerkejä suojateiden havaittavuuden parantamiseksi. Kaupan kohdan Riistatien pysäkki pohjoisen suuntaan sijaitsee liian lähellä suojatietä ja pysäkki tulisi siirtää noin 10 metriä aikaisemmaksi suojatien näkyvyyden parantamiseksi. Lippajärventielle tulsi asentaa molempiin suuntiin nopeusnäytöt; Pohjoisen suunnasta Turuntielle ajettaessa kaupan kohdalle ja ajettaessa pohjoiseen suuntaan ennen Kolkerannantien liittymää. 30 km/h rajoitus tulisi ulottaa koulun kohdalta Riistatien liittymänn asti (kaupalle asti).

Lippajärventien ja Turuntien liikennevaloliittymään suunniteltua kiertoliittymää tulee kiirehtiä Turuntien aluevaraussuunnitelman mukaisesti. Jo nykysiin liittymän toimivuus alkaa olla äärirajoilla ja aiheuttaa viivytyksiä ruuhka-aikoina Lippajärventien suunnasta. Lippajärventie toimii myös läpiajoyhteytenä Kehä III:n ja Järvenperän suunnasta/suuntiin.

Lippajärventien itäpuolen puuttuva jalankulku- ja pyörätieyhteys välillä Kolkerannnantie - Kauniaisten raja/Turuntie tulisi toteuttaa joko keralaan tai vaiheittain. Tämä vähentäisi alueen jalankulkijoiden ja pyöräilijoiden tarpeetonta kadun ylittämistä.

Profiilikuvan paikka

@NiinaTanttuEspoo
5. tammikuuta 2021 kello 9.19.04

Kiitos palautteesta! Se tullaan käsittelemään liikenneturvallisuusryhmässä. Viesti on välitetty eteenpäin.