Siirry sisältöön

Haukiputaan alue

Puhekupla 40
Keskustelu | Oulun kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Osallistu keskusteluun, ehdota, ideoi: miten teemme Oulusta taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävän kehityksen kaupungin kaikille?

Onko kaupungin kehittämisessä muutokselle tarvetta? Jos mielestäsi muutokselle on tarve, millainen muutos on tarpeellinen ja miksi?

 • Rakennetaan parempaa kaupunkia – ideoi, ehdota, kehitä ja keskustele
 • Vahvistetaan välittävää toimintakulttuuria lähiympäristössä ja laajemmin
 • Kerätään porukka ja laitetaan talkoot tai suurempikin projekti käyntiin
 • EHDOTA, KEHITÄ ja KESKUSTELE asukasilloissa ja otakantaa.fi-palvelussa.

  PERUSTELE ja ARVIOI ehdotuksesi. Kirjaa ehdotuksesi Otakantaa.fi-palveluun.

  Hox. Voit antaa kuntalaispalautetta kaupungin palautepalveluun, josta palaute ohjataan palveluntuottajalle.

  Perustiedot

  Päättynyt: 15.3.2021

  Liitteet

  • Ei liitteitä
  Ilmianna

  Katso muut kommentit

  Länsituulen koulun oppilasmäärä ja oppilasennuste

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  15. tammikuuta 2021 kello 14.52.39

  Länsituulen alueella rakennetaan uutta asuinaluetta Niittyholma pientalorakentamiseen. Hyvinkin näiden osalta saadaan alueelle useita nuoria perheitä ja lapset tarvitsevat koulun. Haukiputaan palvelukeskittymässä asia on huomattu ja oppilasennusteiden mukaan täynnä oleva Länsituulen koulun sijaan tarvittaisiin joku muu koulu johon lapsia ohjattaisiin. Haukiputaan koulu ja koulun alainen Keiskan koulu ovat asialle ratkaisu. Martinniemen koulu on liian kaukana. Toki Santaholmassakin on ollut väliaikaisesti koulutiloja päiväkodissa ennen kuin Länsituulen koulun nykyinen käyttö toteutui. Keiskan koulu on erinomainen lähikoulu 1-4 luokille. Käsittääkseni Oulun kaupungin oppilasennusteet osoittavat että Keiskan koulun alueella oppilasmäärät olisivat laskussa. Tosin alueelle kaavoitetaan parhaillaan uutta Muurakorven asuinaluetta. Täten ratkaisu olisi keskittää uusien perheiden lapsia ja vähentää Länsituulen koulun oppilasmääriä ohjaten oppilaat Keiskan kouluun. Näin olemassa olevan Keiskan koulun jatkuminen vuonna 2022 turvattaisiin vuosiksi eteenpäin. Se olisi merkittävä asia Haukiputaalla Keiskan alueella ja yleensäkin alueen yhteisöllisyyden turvaamiseksi. Keiskan koulun lähiliikuntapaikat olisivat Keiskassa edelleen alueen lasten käytettävissä. Alueella toimii aktiivinen Siikaputaan asukasyhdistys ry tarviten kokoontumistiloja Keiskan koululta. Ehdotan että tämä asia huomioitaisiin näin Haukiputaan oppilasennusteita tehtäessä sekä Oulun kaupungin talousarviota 2022 tehtäessä uuden valtuuston käsittelyyn.