Siirry sisältöön

Kysy lisää ja keskustele suunnitelmista

Puhekupla 102
Keskustelu | Sipoon kunta
Keskustelu on päättynyt

Kaavojen nähtävilläolon aikana (15.1.–15.2.2021) voit keskustella ja kysyä lisätietoja kaavoista täällä Otakantaa.fi-palvelussa. Kaavoittaja seuraa keskustelua ja vastaa kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan jo nähtävilläolon aikana.

Saatu palaute huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan ja kootaan yhteenvedoksi kaavan asiakirjojen liitteeksi ja päätöksentekijöiden tietoon.

Mikäli et halua, että palautteesi näkyy julkisesti (jos se sisältää esim. henkilötietoja), palautetta voi myös lähettää suoraan kaavoittajalle (kysymykset) ja Sipoon kunnan kirjaamoon (kannanotot) viimeistään 15.2.2021. Palautetta kaavoista kerätään myös karttakyselyn avulla.

Kaava-aineistot ja yhteystiedot löytyvät kaavojen nettisivuilta:

Perustiedot

Päättynyt: 15.2.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Hiihtoladut ja Degerberget

Profiilikuvan paikka

@masy
9. helmikuuta 2021 kello 18.29.08

Hyvä hiihtokausi antaa aihetta ajatella tulevia hiihtomahdollisuuksia Nikkilässä. Webinaarissa liikuntapalvelupäällikkö käsitteli niitä.
Kartanon alueella säilyisi hiihtolatuja, mutta ei täysin nykyisessä muodossa.

Lyhyin ja helpoin 2 km:n lenkki on poistumassa.
Toivottavasti saamme myös tälle alueelle tulevaisuudessakin lyhyen ja helpon lenkin, jotta kaikki väestöryhmät otetaan huomioon hiihtoharrastuksessa.
Nikkilään kaivataan myös pitempiä lenkkejä. Olisi ehdottomasti oltava ainakin nykyisen pisimmän lenkin, 6 km, pituinen lenkki, miksei myös pitempikin. Sellainenhan poistui susilenkin ylläpidon lakatessa.

Kartanon alueen asemakaavaluonnoksen mukaan ulkoilualue on supistumassa. Webinaarissa esitettiin vaihtoehdoksi metsäulkoilualueeksi Nikkilässä idempänä sijaitsevaa Degerbergetiä. Degerberget on nimensä mukaisesti "vuori". Pääsy sinne Nikkilästä on vuorelle kapuamista. Sellainen ei sovellu kaikkien väestöryhmien metsässä liikkumiseen, ellei sinne rakenneta jonkinlaista hissiä.

Hyvin moni on ollut huolestunut Nikkilän ulkoilualeen supistumisesta ja uhraamisesta asumiskäyttöön. Webinaarin aikana moni kommentti koski juuri ulkoilualeen menetystä. Degerberget vaihtoehtona on viranomaisten mukaan ongelmallinen yksityisomistuksen takia: Päästäänkö omistajan kanssa sopimukseen alueen käytöstä.
Jätetäänpä kunnan omistuksessa olevasta kartanon kaavoitettavasta alueesta osasta suurempi osa, mitä luonnoksessa on esitetty, ulkoiluun ja maavarantoon. Tätä jäljelle jäänyttä maavarantoa voidaan kaavoittaa myöhemmin asumiskäyttöön, jos yksityisomistuksessa ulkoilukäyttöön ajateltavissa olevista alueista ei päästä sopimukseen.

Peräänkuulutan tasa-arvoista mahdollisuutta ulkoiluun ja virkistykseen molemmissa suurissa kylätaajamissa Nikkilässä ja Söderkullassa. Tällä hetkellä ulkoilureittejä on enemmän Söderkullassa kuin Nikkilässä. Kestävän kehityksen mukaista ei ole, että nikkiläläiset pendelöivät Söderkullaan tai Sipoon Korpeen arkiliikunnan merkeissä.

Profiilikuvan paikka

@masy
10. helmikuuta 2021 kello 9.21.58

Kirjoitukseeni jäi lapsus. Toiseksi viimeisen kappaleen viimeinen lauseen tarkoitin tietenkin näin:

"Tätä jäljelle jäänyttä maavarantoa voidaan kaavoittaa myöhemmin asumiskäyttöön, jos yksityisomistuksessa ulkoilukäyttöön ajateltavissa olevista alueista päästään sopimukseen"

Eli yksityisomistuksessa olevat alueet saadaan ulkoilukäyttöön.