Siirry sisältöön

Kysy lisää ja keskustele suunnitelmista

Puhekupla 102
Keskustelu | Sipoon kunta
Keskustelu on päättynyt

Kaavojen nähtävilläolon aikana (15.1.–15.2.2021) voit keskustella ja kysyä lisätietoja kaavoista täällä Otakantaa.fi-palvelussa. Kaavoittaja seuraa keskustelua ja vastaa kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan jo nähtävilläolon aikana.

Saatu palaute huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan ja kootaan yhteenvedoksi kaavan asiakirjojen liitteeksi ja päätöksentekijöiden tietoon.

Mikäli et halua, että palautteesi näkyy julkisesti (jos se sisältää esim. henkilötietoja), palautetta voi myös lähettää suoraan kaavoittajalle (kysymykset) ja Sipoon kunnan kirjaamoon (kannanotot) viimeistään 15.2.2021. Palautetta kaavoista kerätään myös karttakyselyn avulla.

Kaava-aineistot ja yhteystiedot löytyvät kaavojen nettisivuilta:

Perustiedot

Päättynyt: 15.2.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

NG8 och Planstom

Profiilikuvan paikka

@Möller
11. helmikuuta 2021 kello 13.41.31

Följande kommentarer till NG8:
- Det är oakseptabelt att byggande inte utgår ifrån eksisterande bebyggelse. Ny förstörs kultur landskabet och den nuvarande bebyggelsen längs Gamla Byvägen blir kvar som en anakronisme, inte som en levande del av byn.
- Planen är på tok för stor!. Den bör delas i mindre enheter. Det ger ingen mening nu att slå fast vad byggnads behovet är on 10-15 år, med andra ord borde man planera egnahems/radhus tomter i för bindelse med eksisterande bebyggelse nu, och sen planera för evt. hög hus i ett senare skede. Om alt planeras nu, gör man höghusen kvalitets krav (utformning, material mm) enligt vad man tror att man nu kan få sålt idag. Detta är inte nödvändigtvis situationen om 10 år.
- Nuvarande friluft områden måste skyddas! Bygg mindre parker så att det bebygda området kan komprimeras.

Angående plan stommen bör det bostad område som är planerat längs Borgnäsvägen flyttas så att det blir en utvidgning av eksisterande bebyggelse. Man borde även fundera lite mera över om man verkligen behöver så mycket skyddat område längs Albäcken. Skulle vara bättre att konsentrera "höghus" närmare stationen.