Siirry sisältöön

Kysy lisää ja keskustele suunnitelmista

Puhekupla 102
Keskustelu | Sipoon kunta
Keskustelu on päättynyt

Kaavojen nähtävilläolon aikana (15.1.–15.2.2021) voit keskustella ja kysyä lisätietoja kaavoista täällä Otakantaa.fi-palvelussa. Kaavoittaja seuraa keskustelua ja vastaa kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan jo nähtävilläolon aikana.

Saatu palaute huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan ja kootaan yhteenvedoksi kaavan asiakirjojen liitteeksi ja päätöksentekijöiden tietoon.

Mikäli et halua, että palautteesi näkyy julkisesti (jos se sisältää esim. henkilötietoja), palautetta voi myös lähettää suoraan kaavoittajalle (kysymykset) ja Sipoon kunnan kirjaamoon (kannanotot) viimeistään 15.2.2021. Palautetta kaavoista kerätään myös karttakyselyn avulla.

Kaava-aineistot ja yhteystiedot löytyvät kaavojen nettisivuilta:

Perustiedot

Päättynyt: 15.2.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Laaksosuontien itäpuolen suunnittelu/ KR3

Profiilikuvan paikka

@BeWe
13. helmikuuta 2021 kello 11.20.01

Kuinka vielä tänä päivänä ja tällä vuosituhannella on mahdollista aloittaa kaavoitukset ja suunnittelut
kysymättä yhtään mitään maanomistajilta?
Suunnitelmat tehdään kaikessa hiljaisuudessa ja tuodaan sitten viime hetkessä nähtäville eikä vielä tässäkään vaiheessa ole oltu yhteydessä maanomistajiin, joita suunnitelma koskee.

Olisiko käynyt niin, että tämän alueen maanomistajat joutuvat nyt sijaiskärsijöiksi Kartanon alueen ulkoilualueiden jäädessä osittain uuden asuinalueen alle? Hätäratkaisuksi on siirretty viher-/ virkistysalueet leikki-/ pelikenttineen, sekä ulkoilureitteineen Laaksosuontien itäpuolelle neuvottelematta ensin maanomistajien kanssa.

Ymmärrän, että tämä suunnitelma näyttää kuntalaisten silmissä (jotka nyt ovat pahoillaan Kartanon virkistysalueen supistuessa) siltä, että kyllä te kaavoittajat/ virkamiehet olette ottaneet virkistysalueet huomioon.
Näin suunnitellen me maanomistajat tulemme olemaan tämän jutun ”pahiksia”, kun emme haluakaan pelikenttiä, ulkoilureittejä ym. omille maa-alueille ja takapihoille.

Tällä tavalla suunniteltaessa asiat pitkittyvät, kaikkien kallista aikaa menee hukkaan ja verorahat lentävät taivaan tuuliin...
Kannattaisiko nyt tarkastella toimintatapojen muuttamista siten, että otetaan kaikki ne maanomistajat mukaan suunnitteluun, joita suunnitelmat kulloinkin koskee, heti aloitettaessa kaavoitusta?

Olisiko järkevämpi jättää kartanon alue pienemmälle kaavoitukselle sekä siellä oleva virkistysalue ennalleen ja kaavoittaa esim. pientaloja Laaksosuontien itäpuolelle vasta rakennettua vesi- ja viemäriverkostoa hyödyntäen?Tämän nykyisen suunnitelman myötä kyseinen kunnallistekniikka menee hukkaan.

Leikkikentän voitte halutessanne suunnitella alueella olevalle kunnan omalle 1ha:n tontille. Siis siihen ainoalle tontille, joka on nyt varustettu merkinnällä AP.

Toivon jatkossa Sipoon kunnalta avoimuutta sekä yhteistyötä hyvässä hengessä.

Profiilikuvan paikka

@masy
13. helmikuuta 2021 kello 16.54.46

Olen samaa mieltä.
Laaksosuontien itäpuoli on myös kävelymatkan päässä suunnitellusta matkakeskuksesta.
Silmät pyöreinä siellä olen pyörinyt ihmettelemässä, miksi näin lähellä Nikkilän keskustaa olevaa aluetta ei haluta kaavoittaa asunnoille.

Webinaarissa esiteltiin myös tämän alueen kaavoittamisesta pientaloille. Mutta se alue onkin hyvin pieni, vain kunnan omistama alue.
Mikä mahtaa olla syy, että yksityisten maanomistajien alueille ei haluta kaavoittaa asuntoja.Profiilikuvan paikka

@DennisSöderholm
15. helmikuuta 2021 kello 12.02.18

Katso alempana kaavoittajan vastaus nimimerkille "LaWe", joka käsittelee tässäkin palautteessa esiin nostettuja seikkoja.