Siirry sisältöön

Kysy lisää ja keskustele suunnitelmista

Puhekupla 102
Keskustelu | Sipoon kunta
Keskustelu on päättynyt

Kaavojen nähtävilläolon aikana (15.1.–15.2.2021) voit keskustella ja kysyä lisätietoja kaavoista täällä Otakantaa.fi-palvelussa. Kaavoittaja seuraa keskustelua ja vastaa kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan jo nähtävilläolon aikana.

Saatu palaute huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan ja kootaan yhteenvedoksi kaavan asiakirjojen liitteeksi ja päätöksentekijöiden tietoon.

Mikäli et halua, että palautteesi näkyy julkisesti (jos se sisältää esim. henkilötietoja), palautetta voi myös lähettää suoraan kaavoittajalle (kysymykset) ja Sipoon kunnan kirjaamoon (kannanotot) viimeistään 15.2.2021. Palautetta kaavoista kerätään myös karttakyselyn avulla.

Kaava-aineistot ja yhteystiedot löytyvät kaavojen nettisivuilta:

Perustiedot

Päättynyt: 15.2.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Virkistysalueen säilyttäminen/siirtämissuunnitelma

Profiilikuvan paikka

@Veera_Korvenkari
14. helmikuuta 2021 kello 11.19.37

Kuten monet muutkin kuntalaiset ymmärrämme, että kunnan täytyy kasvaa ja kehittyä. Mutta se, että kaavoitus tehdään kuntalaisen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kustannuksella on järkyttävää. Nikkilän kartanon kuntorata on ainoa virkistysalue, jonne monilla kuntalaisilla on helppo pääsy ja alueella on matalan kynnyksen ulkoilua ja liikuntaa palveleva tarkoitus. Lisäksi tuntuu uskomattomalta, että sipoonkaltaisessa maalaiskunnassa ulkoilua halutaan viedä pikkukaupunkimaiseen toisten takapihoilla liikkumiseen.
Haluaisin vastaukset muutamaan. kysymykseen?
1. Jos kaavahanke esitetyn mukaisena etenee, onko olemassa vahvistettua suunnitelmaan mihin "korvaava" virkistysalue siirtyy ja millaisena? Miten pääsy alueelle ilman autoa turvataan? Onko reitit helppokulkuisia kaikenlaisille ulkoilijoille? Kuntoportaat, nykyaikaisemmat kuntoilulaitteet eivät korvaa menetettyä luontomaista turvallista liikkumista. Mielestäni, jos ja kun kaavahanketta edistetään yhtäaikaisesti virkistysalueen suunnittelua täytyy edistä, ettei se vain unohdu jää toteuttamatta.
2. Miksi alueen kaavoituksesta on tehty noin laaja juuri kartanon alueelle ja voisiko sitä siirtää, jotta virkistysalue ei noin suurelta osin tuhoutuisi? Kummankaan etu, uusien asukkaiden eikä kuntalaisten, ole se, että ulkoilureitit kulkevat jonkun takapihalla tai parkkipaikalla.
3. Onko maanomistajien kanssa neuvoteltu ja keskusteltu, miten he suhtautuvat muutoksiin, mikäli heidän panostaan vaaditaan kaavahankkeen jatkotoimenpiteissä virkistysalueen. osalat?

Profiilikuvan paikka

@DennisSöderholm
15. helmikuuta 2021 kello 13.19.57

Tässä vastauksia esitettyihin kysymyksiin:
1. Kaava ei ole vielä valmis, vaan vasta luonnosvaiheessa, joten vielä on paljon selvitettäviä asioita jäljellä. Yksi niistä on virkistysreittien muutokset, jotka tullaan suunnittelemaan paljon tarkemmin kaavan seuraavassa vaiheessa. Vielä tässä vaiheessa ei pysty sanomaan minkälaisia ratkaisuja voitaisiin esittää. Kuntalaisten palautteen perusteella meillä on nyt selkeä kuva minkälaatuisia korvaavia yhteyksiä toivotaan.
2. Sipoon kasvustrategiaan liittyy väestömäärätavoitteet ei vain Nikkilän kartanon alueella vaan koko Nikkilän alueella. Siksi kaavaluonnos on tehty tässä laajuudessa. Toki jos koko alue kaavoitettaisiin kerrostaloilla kaavoitettava alue voitaisiin pienentää, mutta on haluttu tarjota mahdollisimman laajasti erilaisia asumismuotoja omakotitaloista kerrostaloihin alueella.
3. Maanomistajien kanssa on tarkoitus neuvotella kun kaavahanke etenee. Tätä varten on ollut hyvä ensin saada kuntalaisten palautteet kaavaluonnoksesta ja heidän toiveensa virkistysalueiden suhteen.