Siirry sisältöön

Kysy lisää ja keskustele suunnitelmista

Puhekupla 102
Keskustelu | Sipoon kunta
Keskustelu on päättynyt

Kaavojen nähtävilläolon aikana (15.1.–15.2.2021) voit keskustella ja kysyä lisätietoja kaavoista täällä Otakantaa.fi-palvelussa. Kaavoittaja seuraa keskustelua ja vastaa kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan jo nähtävilläolon aikana.

Saatu palaute huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan ja kootaan yhteenvedoksi kaavan asiakirjojen liitteeksi ja päätöksentekijöiden tietoon.

Mikäli et halua, että palautteesi näkyy julkisesti (jos se sisältää esim. henkilötietoja), palautetta voi myös lähettää suoraan kaavoittajalle (kysymykset) ja Sipoon kunnan kirjaamoon (kannanotot) viimeistään 15.2.2021. Palautetta kaavoista kerätään myös karttakyselyn avulla.

Kaava-aineistot ja yhteystiedot löytyvät kaavojen nettisivuilta:

Perustiedot

Päättynyt: 15.2.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

KR3-Laaksosuontien itäpuolen suunnittelu

Profiilikuvan paikka

@FarvälNickby
14. helmikuuta 2021 kello 16.39.49

NG8 Nikkilän kartanon keskuksen asemakaavaluonnos sekä KR3 Nikkilän kaavarunkoehdotus ovat mitä surullisinta luettavaa. Kommenttien perusteella sekä entiset, nykyiset, tulevat ja potentiaaliset sipoolaiset ovat yhtä pettyneitä suunnitteluun.
Tämäkö oli Sipoon kunnan tavoite?

Nykyisten suosittujen ja toimivien ulkoilualueiden huomattava supistaminen (Nikkilän kartanon alueella) ei saa kenenkään kannatusta. Sitä kompensoimaan kunta ehdottaa virkistysalueita Laaksosuontien itäpuolelle ja Degerbergetin alueille, missä kunta omistaa vain 1ha maata ja yksityiset valtaosan. Suunnittelu on tehty kaikessa hiljaisuudessa maanomistajia kuulematta. Ei uskoisi, että moderni demokratia voi toimia näin ylimielisesti.

Näyttää siltä, että kaavarunkoehdotukseen on sijoitettu giganttisen kokoinen peli/leikkikenttä, joka silpoo kiinteistöjä mielivaltaisesti jättäen maanomistajille täysin arvottomia suikaleita sinne tänne. Alueelta lähtevät virkistyspolut halkovat maanviljelyksessä olevat pellot ja koko konsepti estää alueen käyttämisen väljään omakotirakentamiseen, mikä olisi Sipoon suurin kilpailuetu ja tässäkin foorumissa useasti mainittu syy Sipooseen muuttamiselle tai tänne jäämiselle. Kartalle on jopa suunniteltu ulkoilureitti, joka kulkee erään kiinteistön etupihan läpi noin 2m etuovesta.
Uskomatonta epäpätevyyttä!

Onkohan niin, että kaavarungon laatija ei ole jalkautunut maastoon tai edes käyttänyt ajan tasalla olevaa karttaa!

Pettymys on lievä ilmaus kuvaamaan tunteitani. Ehdotan, että Sipoon kunta ottaa lusikan kauniiseen käteensä ja aloittaa yhteistyön ja avoimen kommunikoinnin asukkaiden ja maanomistajien kanssa. Yksisuuntainen sanelupolitiikka ei ole nykypäivää.

Yhdessä voimme luoda kunnan, jossa on tilaa asua ja nauttia luonnosta, jopa aivan luonnontilaisesta luonnosta, johon ei ole rakennettu valmiita polkuja ja portaita.

Profiilikuvan paikka

@DennisSöderholm
15. helmikuuta 2021 kello 8.53.05

Katso alempana kaavoittajan vastaus nimimerkille "LaWe", joka käsittelee tässäkin palautteessa esiin nostettuja seikkoja.