Siirry sisältöön

Kysy lisää ja keskustele suunnitelmista

Puhekupla 102
Keskustelu | Sipoon kunta
Keskustelu on päättynyt

Kaavojen nähtävilläolon aikana (15.1.–15.2.2021) voit keskustella ja kysyä lisätietoja kaavoista täällä Otakantaa.fi-palvelussa. Kaavoittaja seuraa keskustelua ja vastaa kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan jo nähtävilläolon aikana.

Saatu palaute huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan ja kootaan yhteenvedoksi kaavan asiakirjojen liitteeksi ja päätöksentekijöiden tietoon.

Mikäli et halua, että palautteesi näkyy julkisesti (jos se sisältää esim. henkilötietoja), palautetta voi myös lähettää suoraan kaavoittajalle (kysymykset) ja Sipoon kunnan kirjaamoon (kannanotot) viimeistään 15.2.2021. Palautetta kaavoista kerätään myös karttakyselyn avulla.

Kaava-aineistot ja yhteystiedot löytyvät kaavojen nettisivuilta:

Perustiedot

Päättynyt: 15.2.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Henkilöjunaliikenteen korvaaminen

Profiilikuvan paikka

@masy
15. helmikuuta 2021 kello 20.21.59

Nikkilän kartanon keskuksen suunnittelu 3.000 asukkaalle perustuu tukeutuen Nikkilä - Kerava rataosuuden avaamiselle.

Joukkoliikenne Nikkilästä Keravalle ja sieltä eteen päin muille rautatieasemille pääradalla voidaan järjestää myös huomattavasti kevyemmin kustannuksin ja ekologisemmin.
Sähköbussit voisivat ajaa Nikkilästä Keravan asemalle niin, että lähtöpaikka on Nikkilän terminaali ja ainoa pysähdyspaikka Talmassa yhdellä pysäkillä ja mahdollisesti Ahjossa myös yhdellä pysäkillä. Tämä pikalinjavaihtoehto keräisi siis samat asiakkaat kuin junavaihtoehto.

Ekologisuutta on radan avaamisen vaatimien investointien päästöjen säästö. Lisäksi myös bussien paino vähäisempi kuin junien.
Näin voitaisiin myös Kartanon alue kaavoittaa pienemmälle asukasmäärälle.