Siirry sisältöön

Kysy lisää ja keskustele suunnitelmista

Puhekupla 102
Keskustelu | Sipoon kunta
Keskustelu on päättynyt

Kaavojen nähtävilläolon aikana (15.1.–15.2.2021) voit keskustella ja kysyä lisätietoja kaavoista täällä Otakantaa.fi-palvelussa. Kaavoittaja seuraa keskustelua ja vastaa kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan jo nähtävilläolon aikana.

Saatu palaute huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan ja kootaan yhteenvedoksi kaavan asiakirjojen liitteeksi ja päätöksentekijöiden tietoon.

Mikäli et halua, että palautteesi näkyy julkisesti (jos se sisältää esim. henkilötietoja), palautetta voi myös lähettää suoraan kaavoittajalle (kysymykset) ja Sipoon kunnan kirjaamoon (kannanotot) viimeistään 15.2.2021. Palautetta kaavoista kerätään myös karttakyselyn avulla.

Kaava-aineistot ja yhteystiedot löytyvät kaavojen nettisivuilta:

Perustiedot

Päättynyt: 15.2.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Huomioita kaavaehdotukseen

Profiilikuvan paikka

@jessee
15. helmikuuta 2021 kello 22.52.57

Arkkitehtuurin suhteen kaipaan kovasti mielikuvituksellisempaa ja vaihtelevampaa suunnittelua. Useat vierekkäiset kerrostalorivistöt eivät sovi maalaismaisemaan vaan tekevät siitä enemmän lähiön kaltaisen alueen. Osa Kartanon alueen rakennuksista on suojeltuja, miten kerrostalorivistöt sopivat tällaisten viereen? Voisiko yksitoikkoiset, identtiset kerrostaloalueet palauttaa suunnittelupöydälle ja etsiä monipuolisempia ratkaisuja, mm. kerrostaloja ja pientaloja enemmän sekaisin, eikä niin että tehdään isot alueet pientaloille ja viereen iso alue kerrostaloja.

Asukasluvun kasvattaminen on mahdollista varmasti muutenkin kuin änkemällä tämä kaava-alue täyteen rakennuksia. Ymmärrän että sijainti tulevan juna-aseman läheisyydessä houkuttaa, mutta miksi yksi alue pitää seuraavan 10 vuoden aikana änkeä täyteen rakennuksia, kun keskustan tuntumassa olisi reilusti tilaa rakentaa "sinne tänne". Lisäisi kaikkien kuntalaisten hyvinvointia jos Nikkilän aluetta rakennettaisiin kokonaisvaltaisesti, eikä yksi alue vuosikymmen kerrallaan.

Virkistäytymismahdollisuuksia tulee olla kaikille asukkaille tasapuolisesti pienellä kynnyksellä. Webinaarissa mainitut kuntoportaat eivät palvele huonokuntoisten tai ikääntyvän väestön tarpeita. He tarvitsevat nimenomaan pienen kynnyksen ulkoilupaikkoja, jotka nyt ollaan vielä suurelta osin täydennysrakentamassa esim. Pornaistentien ja Paippistentien varrelta. Tällä hetkellä pienet viheralueet palvelevat loistavasti esim. lasten leikkipaikkojen muodossa sekä koiranulkoiluttajien 'käyntipaikkana'. Tämä näkyy varmasti myös taloudellisena hyötynä pitkässä juoksussa, kun ikääntyvä väestö pysyy paremmassa kunnossa pienen kynnyksen liikunta- ja ulkoilupaikkojen ansiosta.

Luonnon monimuotoisuus kärsii tällaisesta rakentamisesta, jossa ulkoilu ja luonto keskitetään yhteen paikkaan. Monet pölyttäjät eivät ylitä suuria asutettuja alueita ilman pienviheralueita, esim. kärpäset ja mehiläiset. Samaten ne vähäiset pieneläimet mitä Kartanon seudulla tällä hetkellä näkyy, tulevat vähenemään radikaalisti suunnitellulla rakentamistavalla.

Tutkimusten mukaan valtaosa kuntalaisten ulkoilutarpeista täytetään nimenomaan matalan kynnyksen lähialueen ulkoilupaikoilla. Monille se vieressä oleva pieni metsä tai viheralue on alue johon mennään ulkoilemaan, JOS mennään. Jos vaihtoehtona on 100m päässä pieni metsikkö, versus kilometrin tai kahden päässä oleva suuri ulkoilualue, niin monilla ulkoilu jää kokonaan toteuttamatta, kun ensin pitäisi siirtyä pitkä matka että pääsee ulkoilemaan luontoon.

Pienen kynnyksen ulkoilualueet ovat todella tärkeitä kaikille kuntalaisille, ja olen tästä erittäin huolissani nykyisen kaavaehdotuksen suhteen.