Siirry sisältöön

Kysy lisää ja keskustele suunnitelmista

Puhekupla 102
Keskustelu | Sipoon kunta
Keskustelu on päättynyt

Kaavojen nähtävilläolon aikana (15.1.–15.2.2021) voit keskustella ja kysyä lisätietoja kaavoista täällä Otakantaa.fi-palvelussa. Kaavoittaja seuraa keskustelua ja vastaa kysymyksiin mahdollisuuksien mukaan jo nähtävilläolon aikana.

Saatu palaute huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan ja kootaan yhteenvedoksi kaavan asiakirjojen liitteeksi ja päätöksentekijöiden tietoon.

Mikäli et halua, että palautteesi näkyy julkisesti (jos se sisältää esim. henkilötietoja), palautetta voi myös lähettää suoraan kaavoittajalle (kysymykset) ja Sipoon kunnan kirjaamoon (kannanotot) viimeistään 15.2.2021. Palautetta kaavoista kerätään myös karttakyselyn avulla.

Kaava-aineistot ja yhteystiedot löytyvät kaavojen nettisivuilta:

Perustiedot

Päättynyt: 15.2.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Hyvin suunniteltu olisi ollut puoliksi tehty

Profiilikuvan paikka

@NW
15. helmikuuta 2021 kello 23.58.32

Tässä tapauksessa suunnitelmat ovat valitettavasti edenneet aivan omaa vauhtiaan ilman minkäänlaista loogista menettelyä.

Veronmaksajana minua kiinnostaa tietää onko ulkoilureittien, virkistysmetsien tai -alueiden suunnittelu yksityisten maanomistajien maille heitä kuulematta ja ilman sopimusta maankäytöstä heidän kanssaan yleensä johtanut toivottuun lopputulemaan? Tämä vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä.

Kaavoitusarkkitehti Dennis Söderholm kirjoitti muun muassa että "Nyt nähtävillä olevat kaavat eivät ole valmiit, vaan Nikkilän kaavarungosta on julkaistu ehdotus, joka tarkoittaa, että maanomistajien kuuleminen tehdään juuri nyt kaavaehdotuksen perusteella. Vasta tämän kuulemisen jälkeen kaavasta laaditaan lopullinen versio."

Tämä on varmasti tullut kaikille selväksi, se mikä on edelleen täysin käsittämätöntä on se että miksi ylipäätänsä käyttää aikaa ja rahaa suunnitelmiin joille ei ole ensin saatu maanomistajien hyväksyntää. Lisäksi tämä edellä mainittu maanomistajien kuuleminen oli lähellä jäädä toteutumatta, jota on vaikea uskoa sattumaksi, sillä kyseinen asemakaava tuli sattumalta maanomistajien tietoon vain muutamia päiviä sitten.

"Tällä tavalla tiedotetaan kaikista yleiskaavatasoisista suunnitelmista Sipoossa." Ehdotan että Sipoon kunta siirtyy ensitiedottamisessa nykyaikaan ja käyttää jatkossa asianomaisille henkilökohtaisempaa lähestymistapaa kun on kyse heidän yksityiselle maa-alueelle suunnittelusta. Kuulutukset, lehdistötiedotteet, kunnan nettisivut ja sosiaaliseen mediaan tiedottamisen voisi korvata puhelinsoitolla tai sähköpostiviestillä, näin voitaisiin varmistaa että asianomaiset saadaan ajoissa tavoitettua.

Profiilikuvan paikka

@DennisSöderholm
16. helmikuuta 2021 kello 17.15.11

Kuten näissä keskusteluissa on aiemmin todettu, kaavarunko ei ole vielä päätös esim. ulkoilureittien toteuttamisesta, vaan päätös tehdään vasta ulkoilureittitoimituksella tai asemakaavalla. Jotta tällainen päätös voidaan tehdä, pitää ensin sopia asiasta maanomistajien kanssa. Kaavarunko ilmaisee maankäytölliset tavoitteet, ja varsinaiset päätökset tehdään neuvottelujen jälkeen vasta myöhemmin.

Kaikkien tavoittaminen onkin kaavoituksessa välillä ongelma. Tässä on kuitenkin pidettävä mittakaava mielessä: Nikkilän kaavarunkoalueella on yli 1300 kiinteistöä. Jollakin kiinteistöllä voi olla useampi omistaja ja joku voi omistaa useamman kiinteistön, mutta voimme tämän luvun perusteella tehdä arvion, että maanomistajia tai heidän edustajiaan on yli 1000, jolloin esim. henkilökohtainen puhelu jokaiselle ei ole realistista. Toivottavasti tulevaisuuden sähköiset viranomaisviestintäpalvelut tuovat tähän sujuvia ratkaisuja.