Siirry sisältöön

Karhukannan levittäytyminen, suuruus ja kannanarviointi

Puhekupla 21
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Kotikunnastasi kirjattuja karhuhavaintoja voi selvittää riistahavainnot.fi osoitteesta. Tunnetko kotikuntasi karhutilanteen? Mikä olisi paras tiedonjakokanava?
  • Miten karhukannanhoitoa tulisi kehittää?
  • Tulisiko karhua esiintyä koko maassa, vai ainoastaan harvaan asutuilla seuduilla?
  • Karhukannan arvioinnissa keskeisessä asemassa ovat paikallisten suurpetoyhdyshenkilöiden kirjaamat havainnot karhuista. Tulisiko karhukantatietoa kerätä myös jollain muulla tapaa, miten?

Perustiedot

Päättynyt: 30.6.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Karhu Satakunnassa

Profiilikuvan paikka

njassa
4. toukokuuta 2016 kello 10.46.12

Karhukannan levittäytyminen tasaisesti ympäri Suomen maaperää on mielestäni erinomainen suunnitelma. Karhutihentymien välttäminen on haastava tehtävä, huomioiden Karjalan karhukannan levittäytyminen Itä-Suomeen ja maan pohjoisosiin. Jos karhuja halutaan esimerkiksi Satakuntaan niin miksi niiden kaatamiseen annetaan lupia tässä vaiheessa?

http://yle.fi/uutiset/satakunnan_ensimmainen_karhujahti_tuotti_tulosta/8260276

Viime vuonna myönnetyn luvan perusteluna oli mm. "karhunmetsätyksen harjoittelu". Olen itse käynyt "harjoittelemassa" kyseistä lajia 10 vuotta Itä-Suomessa. Harjoittelu on mahdollista toteuttaa halukkaiden osalta lastaamalla koirat ja varusteet ajoneuvoon ja siirtymällä 500km itään. Ylen uutisen mukaisen elinvoimaisten karhujen hävittäminen alueella, jonne halutaan karhukannan lisääntyvän on mielestäni erittäin kyseenalaista toimintaa huomioiden lupien perustelut. Jäitä hattuun ja metsästämään sinne, missä karhuja on oikeasti metsästettäväksi.