Siirry sisältöön

YHDESSÄ Janakkalan kunta ja yhdistykset

Puhekupla 3
Keskustelu | Janakkalan kunta
Keskustelu on päättynyt

Kolmas sektori yhdistyksineen ja järjestöineen on kunnalle ja kuntalaisille merkittävä voimavara. Tämän tekeillä olevan YHDESSÄ -käsikirjan avulla halutaan helpottaa ja inspiroida yhdistysten toimintaa ja toimia yhdessä tavoitteellisesti. Käsikirja on kommentoitavana 31.3.2021 saakka. Erityisesti toivomme ehdotuksia toimenpiteiksi, millä järjestöstrategian tavoitteisiin pyritään Janakkalassa. 

Tutustu liiteenä olevana luonnokseen. Voit kommentoida kokonaisuutta tässä keskustelussa. 
Konkreettisia toimenpiteitä yhteistön kehittämisesksi voit ehdottaa hankkeen kyselyssä. 

Voit keskustella nimettömänä tai kirjoittaa keskustelun alkuun nimesi/edustamasi yhdistyksen nimen.

Perustiedot

Päättynyt: 31.3.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Järjestötyö arvokasta

Profiilikuvan paikka

Yksi aktiivi
22. maaliskuuta 2021 kello 11.06.23

Järjestöillä tulee olla mahdollisuus rakentaa oman ideologiansa mukaista toimintaa. Avustuksia toiminnan tukemiseen tai tilojen maksuttomaan käyttöön ei saa sitoa pelkästään kunnan ostopalvelutoimintaan, kunnan tarpeiden täyttämiseen tai kunnan kanssa tehtävään yhteistyöhön. Jokaisella järjestöllä, joka täyttää yleiset yhteiskunnalliset toimintakriteerit, on oikeus toimia omasuuntaisesti ja saada toimintaansa tukea.
Järjestöjen merkitys kuntalaisen hyvinvoinnille ja tavoitteessa aktiivinen, osallistuva kuntalainen, ovat järjestöt ihan ykkösiä.
Kunnan nettisivuilla voisi olla enemmänkin "järjestöissä tapahtuu"-juttuja vaikka omalla sivustollaan. Nyt tiedon löytäminen kymmenien järjestöjen sivustoilta ei ole helppoa, ei ainankaan uudelle kuntalaiselle, koska ei osaa etsiä järjestöjä oikealla nimellä.
Voitaisiin myös ottaa käyttöön "kunnon toimija" kunniakirja, jota voisivat yhdistykset jakaa aktiiveilleen ja se olisi varustettu kunnan tunnuksin. Joku kiintiö kuitenkin lukumäärälle vuosittain, jotta arvo kunniakirjalle säilyy.