Siirry sisältöön

Karhu haittaa ja vahinkoa tuottavana eläimenä

Puhekupla 12
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Karhut aiheuttavat vahinkoja, joita valtio korvaa. Karhun aiheuttamista vahingoista suurimmat kohdistuvat porotaloudelle. Poronhoitoalueen ulkopuolella eniten vahinkoja syntyy mehiläistaloudelle. Myös kotieläimille karhut aiheuttavat vahinkoja sekä paikoin aiheuttavat maatalousvahinkoja. Joissakin tapauksissa karhut saattavat hakea helppoa ruokaa kotitalouksien roskapöntöistä tai ajautua asutuskeskuksiin.Minkälaisella toimintakynnyksellä ja miten karhujen aiheuttamiin vahinkoihin ja ongelmiin tulisi puuttua?

Perustiedot

Päättynyt: 30.6.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Karhu vahinkoeläimenä

Profiilikuvan paikka

*
4. toukokuuta 2016 kello 12.48.44

Hoitosuunnitelman kysymysosio painottuu yksinomaan karhuun metsästettävänä vahinkoeläimenä. Karhun asemaa arvostettuna saaliseläimenä ei tarvinne enää korostaa ja lisätä sosiaalista kestävyyttä sitä kautta, sillä karhu nauttii ja on nauttinut kautta aikain arvostetun saaliin asemaa.

Riistakeskuksen tulee aktiivisesti painottaa toimintaa karhukannan hoidossa vahinkojen ennaltaehkäisyyn. Nyt petoaitojen "markkinointi" on lähestulkoon olematonta. Porotalousrajaa tulee siirtää pohjoisemmaksi, jolloin eteläisten harrastuspaliskuntien poistuttua vapautuu tilaa metsäpeuralle, karhulle ja muille pedoille.