Siirry sisältöön

Karhu haittaa ja vahinkoa tuottavana eläimenä

Puhekupla 12
Keskustelu | Suomen riistakeskus
Keskustelu on päättynyt
  • Karhut aiheuttavat vahinkoja, joita valtio korvaa. Karhun aiheuttamista vahingoista suurimmat kohdistuvat porotaloudelle. Poronhoitoalueen ulkopuolella eniten vahinkoja syntyy mehiläistaloudelle. Myös kotieläimille karhut aiheuttavat vahinkoja sekä paikoin aiheuttavat maatalousvahinkoja. Joissakin tapauksissa karhut saattavat hakea helppoa ruokaa kotitalouksien roskapöntöistä tai ajautua asutuskeskuksiin.Minkälaisella toimintakynnyksellä ja miten karhujen aiheuttamiin vahinkoihin ja ongelmiin tulisi puuttua?

Perustiedot

Päättynyt: 30.6.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Väki vaihtoon?

Profiilikuvan paikka

Ei näin
4. toukokuuta 2016 kello 12.58.14

Riistakeskus ei tule tällä tulokulmalla koskaan onnistumaan siinä, että täyttäisi tehtävänsä pyrkimyksenä kantojen tasapaino ja hyvinvointi, mikä on rauhoitettujen lajien kohdalla ensisijainen tavoite.

Ensin pitää oppia sellainen asia, että meillä ei ole haittaeläimiä. Meillä on luonnovaraisia eläilimiä ja riistavahinkoja, jotka ovat luonnollinen osa tiettyjä elinkeinoja ja ihmistoimitoja. Jos riistahallinto toistivasti korostaa haittaaa ja vahinkoa, miten voidaan oletta, että ruohonjuuritasolla näihin pystyttäisiin muulla tavoin suhtautumaan. Niin kauan kun ei pysytä, on jonkinasteinen kestokonflikti taattu. Huomaan, että asennekasvatus pitäisi aloittaa sileltä mistä sitä tosiasillisesti pitäisi painokkaasti toteuttaa.