Siirry sisältöön

Vanha-Mankbyn puistosuunnitteluhanke

Puhekupla 18
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 28.3.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Lähellä sijatsee helpommin puistoksi kehitettävä kohde

Profiilikuvan paikka

Antti F
24. maaliskuuta 2021 kello 10.46.06

Ehkäpä läheisen Espoonkartanon alueen kehittäminen puistomaisemmaksi tai puutarhamaisemmaksi kokonaisuudeksi olisi järkevämpi ratkaisu, kuin kokonaan uuden puiston tekeminen ryteikköiseen metsään. Tietenkin kyseessä on historiallisesti merkittävä kohde, mutta pelkkien talonpohjien kehittäminen puistoksi ei vaikuta kovin kiehtovalta ratkaisulta varsinkin, kun aivan vieressä humisee Kehä 3 ja projektin takia jouduttaisin kaatamaan luonnontilainen metsä. Samalla viereisen Kuninkaantien maantiemaisuus kyseisellä alueella poistuisi, jonka näkisin myös jonkinlaisena katoavana perinneympäristönä. Sen sijaan Espoonkartanon alueella on jo nyt olemassa jonkinlaista puistomaisuutta ja siitä voitaisiin kehittää mahdollisesti pienemmillä resursseilla hienompi puistokohde.

Profiilikuvan paikka

Asukas
24. maaliskuuta 2021 kello 17.24.06

Espoon kartano itsessään on yksityisomistuksessa joten yleistä puistoa ei sinne tehdä eikä myöskään suunnitella. Alueella on asumusta joten ylimääräinen kävijäkunta on asukkaille häiriöksi.

Espoon kartano on avoinna tiloiltaan sekä piha-alueeltaan vain asukkaiden sekä kartanon vuokranneiden käytössä.

Profiilikuvan paikka

@KristinaRocha_Espoo
25. maaliskuuta 2021 kello 11.06.48

Kiitoksia kommentista! Espoonkartano ja sen lähialueet eivät ole kaupungin maanomistuksessa. Kuninkaantiehen (Eli Finnsinmäkeen, Finnsintiehen, Kuninkaankartanontiehen) ei tässä suunnitelmassa olla esittämässä muutoksia. Viitataanko maantiemaisuuden poistumisella pysäköintialueen ja kadun väliin esitettyihin istutuksiin?

Kristina Rocha/Espoon kaupunki