Siirry sisältöön

Keijuniityntien leikkipaikka

Puhekupla 24
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 7.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Pienempiäkin leikkipaikkoja tarvitaan

Profiilikuvan paikka

Taaperon isä
28. toukokuuta 2021 kello 14.31.35

Vastustan leikkipaikan muuttamista viheralueeksi. Tapiolan ympäristö on täynnä viheralueita, joista asukkaat voivat nauttia, mutta leikkipaikkoja on paljon harvemmassa. Läheinen asukaspuisto ei palvele kaikkia, esimerkiksi taaperoikäisiä tai useamman eri-ikäisen lapsen perheitä. Lyhyeltäkin tuntuvat etäisyydet ovat pienten lasten kanssa liikkuessa pitkiä. Keijuniityntien leikkipaikalle on huomattavasti pienempi kynnys lähteä, vaikka vain lyhyttä keinumista varten, kuin kauemmas asukaspuistoon. Tietäjäntielle on myös valmistunut ja valmistumassa uusia kerrostaloja, joista varmasti löytyy puistolle käyttäjiä myös tulevaisuudessa. Näin pandemia-aikaan tuntuisi oudolta ohjata kaikki perheet viettämään aikaa samassa asukaspuistossa.

Äkkiseltään suunnitelma vaikuttaa lyhytnäköiseltä myös kustannusten näkökulmasta. Luulisi purkamisesta ja viheralueen rakentamisesta aiheutuvien kustannusten olevan suuremmat kuin leikkipaikan vuotuinen ylläpito. Asukaspuistoon nämä pidemmällä ajalla "säästyneet" rahat tuskin kohdistuisivat. Leikkipaikkaa voisi toki paremmaksikin kehittää. Tietäjäntiellä on varsin vilkas liikenne erityisesti arkisin, ja jonkinlainen melueste istutusten tai vastaavan muodossa voisi parantaa puiston viihtyisyyttä. Miksi suunnitelmaan budjetoituja varoja ei voitaisi käyttää viheralueen rakentamiseen ja kehittämiseen siten, että alueen pääasiallinen käyttötarkoitus leikkipaikkana säilyisi? Onko valinnan oltava joko-tai vai voisiko se olla sekä-että?

Vai pedataanko tässä vain helpompaa läpimenoa tulevalle koko tonttia koskevalle kaavamuutokselle? Pienen viheralueen menetyksestä tuskin kukaan jaksaisi enää siinä vaiheessa valittaa.