Siirry sisältöön

Keijuniityntien leikkipaikka

Puhekupla 24
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 7.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Vastustan Keijuniityntien lähileikkipuiston poistamista

Profiilikuvan paikka

Äiti naapurista
6. kesäkuuta 2021 kello 11.27.23

Espoon tavoite poistaa lähes kaikki "ylimääräiset" lähileikkipuistot Tapiolan alueelta on todella kummallinen. Nyt jo pari on saanut selvän häätötuomion. Leikin keskittäminen isoihin leikkipuistoihin tai talojen kotipihoille on lyhytnäköistä. Esimerkiksi asukaspuisto on iso ja meluisa yhteisö, johon kaikilla lapsilla ei ole mieluista mennä. Kuntavaaleissa nostetaan nyt kovasti esille erityispedagogiikan roolia koulussa ja varhaiskasvatuksessa. On omituista, että ajattelu on vain institutionaalisiin "laitoksiin" sijoittuvaa. Erilaisilla lapsilla on myös muualla kuin päiväkodissa erilaisia tarpeita.

Lähileikkipuistot tarjoavat myös vaihtelua lasten elämään. Tämän tietää moni, jolla on lapsia. Keijuniityntien puisto on koostaan huolimatta monipuolinen leikkipuisto, jossa on luonnonelementtejä mutta myös leikkiin tarkoitettuja rakennelmia. Sinne on helppo mennä lapsen kanssa paahteisenakin on päivänä, koska puut antavat tarvittavaa suojaa sekä lapselle että aikuiselle. Myös talven lumileikit ja sadepäivän läiskyttelyilot onnistuvat hyvin tässä puistossa. Tilaa on myös leikkiä piilosta sekä muita juoksuleikkejä.

Onkin käsittämätöntä, että tämäkin puisto halutaan purkaa, varsinkin kun ympärille on rakentumassa lukuisia kerrostaloja ja oletus on, että lapsiperheiden lukumäärä kasvaa. Näin korona-aikana vanhemmilla on myös ollut hyvä mahdollisuus valita ruuhkaisen puiston sijaan rauhallisempi lähipuisto. Näen, että Keijuniityntien puiston poistaminen on lyhytnäköistä toimintaa ja vastustan sitä.