Siirry sisältöön

Keijuniityntien leikkipaikka

Puhekupla 24
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 7.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katso muut kommentit

Keijuniityntien leikkipaikka on pienten suosikki ja selvästi tarpeen

Profiilikuvan paikka

Jorma Tolvi
6. kesäkuuta 2021 kello 19.51.10

Vastustan kaupunkitekniikan keskuksen suunnittelemaa Keijuniityntien leikkipaikan purkamista.

Purkamisen sijasta sen varusteet ja suojaavat puutkin tulee pitää kunnossa. Voisi harkita myös sen Tietäjäntien puoleisen verkkoaidan korvaamista kevytrakenteisella siistillä lauta-aidalla tai täydentämistä kasvustolla, joka tarvittaessa vähentäisi liikenteen melua ja pölyä entisestään. Lisäksi tulee muistaa kaavoittaa lähileikkipaikkoja myös lähistölle jo valmistuneiden ja sinne kaavailtujen uusien isojen asuinrakennusten pienimpien asukkaiden yhteiseen käyttöön, esim. Metsänpojankujan ja Kalevalantien väliselle alueelle.

Omakohtaisesti tiedän, että pienimmät lapset kuten omat lapsenlapsemme ovat suosineet tätä lähinnä olevaa leikkipaikkaa, joka on pienen ihmisen kokoinen ja jossa on helppo piipahtaa. Vaikka melko lähellä oleva Tapiolan asukaspuisto onkin omalla tavallaan hieno, on se kovin suuri ja hieman massiivinen pienimmälle väelle. Lisäksi sen pienimmille tarkoitetut osat ovat olleet ainakin viikonvaihteissa ajoin ruuhkaisia, mikä nykyisen koronaepidemian aikana ei ole ollut kovin houkuttelevaa. Keijuniityntien leikkipaikka on havaintojeni mukaan nyt muidenkin lähistön asukkaiden suosiossa ja ymmärtääkseni myös päiväkoti Satumetsän käytössä.

Kaupunkitekniikan keskuksen näkemys, että kaikki leikkipaikkatoiminta kannattaa keskittää vain suuriin, useimmille etäällä oleviin suuriin yksiköihin, tuntuu kovin kaavamaiselta, vanhahtavalta ja aivan liian tekniseltä.