Siirry sisältöön

Mitä mieltä olet yhteisöpuutarhan perustamisesta viljelylaatikoin Rakuunamäelle Vilho Petter Nenosen puistoon?

Puhekupla 31
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Vilho Petter Nenosen puisto

Mitä mieltä olet yhteisöpuutarhan viljelylaatikoin perustamisesta Rakuunamäelle Vilho Petter Nenosen puistoon?

Yhteisöpuutarha koostuu kaupunkiympäristöön sopivista istutuslaatikoista ja viljelytoimintaan tarvittavista pienistä rakenteista. 

Varsinaisen viljelyalueen yhteyteen sijoitetaan oleskeluun tarkoitettuja kalusteita, joiden suunnittelusta vastaa AALTO yliopiston teollisen muotoilun opiskelijaryhmä. 

Kaikki rakenteet ja kalusteet sovitetaan luontevasti olemassa olevaan puistomaisemaan ja kasvillisuuteen. 

Alueen suunnittelussa huomioidaan lähiasukkaat ja Vilho Petter Nenosen puisto olisi edelleen kaikkien asukkaiden käytössä.

Lisäksi voitte halutessanne kertoa mielipiteenne

olisiko kaupunkiviljelytoiminta mielestänne toivottavaa Lappeenrannan kaupunkiympäristössä myös jatkossa ja olisitteko tulevaisuudessa kiinnostunut osallistumaan tällaiseen toimintaan?

Kuvassa on Vilho Petter Nenosen puisto tällä hetkellä. Yhteisöpuutarhaa on nyt suunniteltu ko. alueelle.

Perustiedot

Päättynyt: 25.4.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Ei keskustaan

Profiilikuvan paikka

Kesä
14. huhtikuuta 2021 kello 8.22.30

Ajatuksena hyvä, mutta toteutus ja käytäntö - Mitä se tuo tullessaan ? Rakuunamäki voisi pysyä ihan puistomaisena ja kauniina hoidettuna alueena puistoistutuksineen. Rakuunamäki voi pysyä edelleen lähivirkistysalueena ja kaikelle kansalle ulkoiluun tarkoitettuna alueena. Varhaiset aamukävelyt säässä, kuin säässä. Pienimuotoista retkeilyä suosien ja kaupunkiliikuntaa harrastaville. se on tällä hetkellä kaunis ainutlaatuinen alue korkealla mäellä.
Tässä otettava huomioon kaikkia asukkaat, jotka ovat kiinnostuneita puutarhanviljelystä, joten paikkoja voisi olla heti alkuunsa useampi itä alue ja länsi alue Lappeenrannan kaupungin alueelta - Raviradan alue ja Lauritsalan suunnasta vastaava alue ja palkattava myös henkilökuntaa enempi projekti-vetoisesti. Matka ei ole este viljelypalsan hoitoon. Luentoja voi pitää myös eri paikoissa, missä itse viljely tapahtuu. Kesä on lyhyt ja maisemista saa nauttia!