Siirry sisältöön

Kommentoi Meijän Cityn Rakennusten ja rakentamisen -teemaa

Puhekupla 23
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Rakennusten ja rakentamisen teemassa käsitellään Lappeenrannan kaupungin keskustan kaupunkirakennetta, rakennettua kulttuuriympäristöä sekä merkityksellistä ympäristöä.

Meijän Cityllä halutaan vaalia historiaa samalla kun kaupunkia kehitetään. Vanhoja rakennuksia suojellaan mahdollistamalla niiden monimuotoinen käyttö. Uudisrakentamisessa huomioidaan ympäröivä vanha rakennuskanta, ja maankäyttöä suunnitellaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus huomioiden. Rakennusten ja rakentamisen Cityllä halutaan ottaa Linnoitus ja Rakuunamäki aktiivisempaan käyttöön, mikä edesauttaa vanhan rakennuskannan säilymistä ja luo monikerroksellisuutta kaupunkikuvaan.

Meijän Cityn kehittämiskortit, jotka käsittelevät Rakennusten ja rakentamisen -teemaa ovat ohessa liitteenä. Kehittämiskortit tulevat näkyviin, kun painat alapuolella olevaa näytä lisätiedot -nappia. Tutustu kehittämiskortteihin ja kerro mitä ajatuksia tämä teema herättää.

Muokkaa otsikkoa

Perustiedot

Päättynyt: 12.5.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Monitoimihallin mahdollisuuksia pelätään

Profiilikuvan paikka

samaamieltä
24. huhtikuuta 2021 kello 11.36.16

Tämä aihe puhuttaa paljon, ja erityisesti siihen suuntaan, että monitoimi/jäähallin on ehdottomasti tultava keskustaan. Päättäjät voivat olla toista mieltä, mutta hallin käyttäjät ja kaupunkilaiset ovat lähes eittämättä sitä mieltä, että keskustassa on mahdollisuuksia mitä nykyinen paikka ei tarjoa. Tätä tulee siis harkita uudelleen. Keskustaa kuvaillaan talvisin kuolleeksi, joten monitoimihalli toisi eloa jääkiekon ja tapahtumien puolesta. Lappeenranta ei olisi enää vain kesäkaupunki. Lisäksi, halli määrittelisi keskustan ydintä ja tekisi siitä elävän. Monet keskustan ravintolat ja kaupat saisivat kieltämättä etuja hallista. Tämän myötä myös kuva kaupungista paranisi ja se loisi itselleen identiteettiä. Mikäli suurin syy kieltävälle päätökselle on parkkipaikkojen puute, kaupunki ei ole onnistunut suunnittelussa. Parkkihallit on loppujen lopuksi vain suunnittelukysymyksiä. On mietittävä tulevaisuuden kaupunkia ja rakennettava pelottomasti.